Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

I denne LIVE skal vi på en sanselig og yderst velduftende tur til stjernerne, når vi får besøg i studiet af astrolog Amalie Brohus. I astrologiens verden har planeternes færden ude i universet indflydelse på vores færden her på jorden, og med udgangspunkt i de 12 stjernetegn skal vi forsøge at finde den helt perfekte duft til din energi baseret på dit stjernetegn. Kom med på denne overjordiske duftrejse – og bliv klogere på astrologiens univers.
Krop & Negle
Vi sendte LIVE mandag d. 02/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Find den perfekte parfume til dit stjernetegn

I denne artikel matcher vi de 12 stjernetegn med 12 helt fantastiske parfumer, der passer til hvert stjernetegns energi. Læs med, og bliv inspireret til at købe en parfume, der matcher enten din sol, måne eller ascendant eller til at invistere i forskellige parfumer, som passer til astrologiens forskellige sæsoner.


I astrologiens verden er det nemlig sådan, at når solen står i et tegn, vil tegnet være i sæson. Fx starter det astrologiske år, når solen går ind i vædderens tegn d. 20. marts. Når solen står i vædderens tegn, kalder vi dette for 'væderens sæson'. Vi befinder os i et tegns sæson i ca. 1 måned, før vi går ind i et nyt. I de individuelle sæsoner vil der være forskellige energier, der gør sig gældende. Måske har du lyst til at bruge én parfume i den varme og udadvendte sæson og en anden i jomfruens mere rolige og jordnære sæson.


Lær dig selv bedre at kende med astrologien

Astrologien tager udgangspunkt i, at planeternes bevægelse i universet påvirker vores daglige færden på jorden. Vi har alle et fødselshoroskop, der kan beskrives som et 'screenshot' af himlen, taget i netop vores fødselsøjeblik.


Vores personlige fødselshoroskoper er meget komplekse, og vi rummer alle i  nogen grad de 12 tegn. Det, som vi i daglige tale kalder 'stjernetegn', er i astrologiens verden betegnet som 'soltegn'. Soltegnet refererer til den placering, solen stod i, da vi blev født.


Vores tre stærkeste identitetplaceringer i horoskopet er solen, månen og ascendanten. De tegn som disse placeringer står i er stærkt med til at præge vores personlighed. At arbejde med astrologien, og at forstå sit eget fødselshoroskop, er nøglen til personlig udvikling. Det er med til at kæde dig selv og dine potentiale sammen, og du får en dybere forståelse for dit indre.

Vædderen (21. marts - 19. april)

Vædderen er dyrekredsens første tegn. Vædderen er et pionertegn og en firstmover - en der træder nye græsgange og gør tingene på sin egen måde. Vædderen er god til at sætte sig mål i tilværelsen. Den elsker at være på farten og at være der, hvor alting sker. Når vi forbinder os til vædderens energi, er det tid til at løbe ud over stepperne, at tage fat på vores drømme. Vædderens parfume skal understrege dens 'firstmover tilgang' til verden og være en parfume, der har sprudlende energi i både duft og flakon.


En oplagt parfume til Vædderen er Viva La Juicy Neon fra Juicy Couture, som er en fyrig og moderne duft. Parfumen indeholder topnoter af pink grapefrugt, citron og hindbær. Mellemnoterne består af appelsinblomst, brasiliansk gardenia og jasmin. I bundnoterne finder du musk, tonka og trænoter.


Pssst.. Mangler du en duft til mors dag? Så prøv én af duftene her!

Tyren (20. april - 21. maj)  

Tyren er det tegn, der elsker at nyde alt det sanselige, hvad end det er den første kop kaffe om morgenen, en solstråle på kinden eller et fantastisk måltid. Tyren kan blive misforstået som værende doven, men dette er langt fra tilfældet. Tyren har det bedst, når dagens arbejde er gjort og smækker først benene op, når to do listen er fuldført. Tyren er desuden meget kvalitetsbevidst og sætter pris på, at de ting, der omgiver den, er lækre og luksuriøse.


Sisley Izia er en meget sofistikeret duft, der passer godt til Tyren. Parfumen Izia har topnoter af hvid bergamotte, rosa peber og aldehyder. Blandt mellemnoterne finder du rose d'orano akkord, transparent blomst akkord og angelik. Bundnoterne består af ceder, amber og moskus. En helt igennem vidunderlig, luksuriøs og skøn duft, der passer til Tyren, som især stræber efter luksus og kvalitet.

SisleyIzia Eau De Parfum
774,95 kr.
(53)

Tvillingen (22. maj - 21. juni)  

Tvilligen er dyrekredsens kommunikationstegn. Man siger, at tvillingens mål her i tilværelsen er, at den skal vide alting. Derfor er tvillingen meget åbensident og nysgerrig. Den elsker at tilegne sig ny viden gennem bøger, podcasts, uddannelser og lign. Tvillingen elsker at være social og tale med andre mennesker. Dens energi er let, legende og positiv. Tvillingen kaldes også for 'nuets tegn', da den er god til at være til stede i det, den foretager sig.


Tvillingens parfume skal være let og sjov. Den skal gerne have noter, der indikerer sommer og glæde, da tvillingens sæson netop starter i slutningen af maj, hvor sommeren virkelig står for døren. Flora Gorgeous Gardenia fra Gucci er den perfekte, glade duft til tvillingen. Parfumen er bygget op omkring den velduftende gardeniablomst, blandet med solbeskinnet jasmin, parret med en munter pæreblomst og noter af sød farin.

GucciFlora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum
959,95 kr.
(183)

Krebsen (22. juni - 22. juli)  

Krebsen er det tegn i dyrekredsen, der sætter mest pris på familien, hjemmet og det nære i tilværelsen. Den sætter en dyd i at værne om disse vigtige elementer i dens liv. Krebsen har en helt fantastisk evne til at skabe rum for andre mennesker, hvilket også kommer til udtryk ved den stærke og rolige aura, krebsen har omkring sig. Dens blotte tilstedeværelse kan skabe ro og tryghed for dens omgivelser.


Krebsens parfume skal være feminin og gerne en klassiker, idet krebsen kan være lidt nostalgisk anlagt. Chloé Signature er det oplagte valg for krebsen. Duften indeholder lette, flirtende topnoter af blomster, bl.a. rose. Rosen ledsages af magnolia og liljekonval, samt en diskret antydning af varm amber og elegant cedertræ.     

ChloéEau de Parfum for Women
1.069 kr.
(128)

Løven (23. juli - 22. august)

I populær-astrologien bliver løven ofte skudt i skoene som værende yderst selvoptaget, men dette er kun den halve sandhed. Det er korrekt, at løven finder sig godt tilpas som selskabets centrum. Løven elsker at stille sig frem på livets scene og sige "SE MIG! Se hvor god jeg er", men det ønsker den kun at gøre for at kunne fortsætte med at sige "Og det er du også!". Løven vil gerne inspirere andre til at åbne op for deres lys ved selv at stråle - den ønsker at være et foregangsbillede. Løven er vores tegn for selvudtryk og derved også vores tegn for kreativitet.

Løvens parfume skal kort sagt være den bedste parfume, parfumen over dem alle. The One fra Dolce & Gabbana er en glamourøs og stærk duft, der passer perfekt til løvens storslåede energi. Den rige og orientalske blomsterparfume åbner med friske topnoter af pikant bergamotte og mandarin, kombineret med saftig litchi og fersken. I duftens hjerte finder du den tidsløse madonna-lilje, og til slut støder du på rig vanilje og ambernoter, der giver duften stærk sensuel karakter.  

Jomfruen (23. august - 22. september)  

Jomfruen er et tegn, der går op i renhed på alle parametre. Dvs. at jomfruen går op i at passe godt på kroppen, på sindet, på sjælen og på andre mennesker. Den går meget op i god hygiejne, at der er rent omkring den og styr på sagerne. Derudover er jomfruen et 'hjælper-tegn', der fx særligt elsker at give gode råd til, hvad der er godt at spise eller andre self-care tips. Jomfruen er særdeles detaljeorienteret og har et skarpt øje for, om alt er, som det skal være.


Jomfruens parfume skal have en ren duft uden for meget spræl, og parfumen skal være lavet af gode og ordentlige ingredienser, da dette er noget jomfruen sætter pris på. Clean Shower Fresh er den ideelle duft til jomfruen, da den giver den rene og 'lige-fra-badet' følelse. Rene og friske blomster, lilje, jasmin og moskus samt frugtige nuancer fra appelsin, citron og mandarin udgør duftnoterne i denne skønne parfume.

CleanShower Fresh Eau de Parfum
599,95 kr.
(37)

Vægten (23. september - 22. oktober)  

Vægten er relationernes tegn og elsker især 1:1 relationer. Vægten er vores tegn for harmoni og balance. Vægtens vigtigste læring er at acceptere, at harmoni og balance ikke er statisk, og at vi skal huske at justere den løbende. Vægten går meget op i retfærdighed og ærlighed, og derfor træffer vægten udelukkende vigtige beslutninger på et oplyst grundlag. Vægten elsker desuden skønhed og det æstetiske i livet.


Vægtens parfume skal således være en æstetisk smuk parfume med en harmonisk duft. Lancôme La Vie Est Belle er en ikonisk parfume, der passer godt til vægten. La Vie Est Belle er en overbevisning, en deklaration til verden om, at livet er smukt. Duften er bygget op om iris og noter fra vanilje, pærer og tonkabønner. I hjertet finder du jasmin og appelsinblomst og til sidst pachouli, der er med til at afrunde duften og give den dybde.

3 FOR 2
LancômeLa Vie Est Belle Eau de Parfum
799,95 kr.
(552)

Skorpionen (23. oktober - 22. november)  

Skorpionen er dyrekredsens dybdegående tegn og ønsker for alt i verden ikke at have overfladiske samtaler om vejret. Den vil i dybden, under overfladen. Skorpionen er en ægte Fønix, der tør at trække sig ned i mørket, og bearbejde hvad end der kunne være for igen et genopstå på ny. Skorpionen er et meget følsomt tegn, der dog udadtil prøver at skjule dette, hvilket kan resultere i, at den virker en smule hård. Hvis man dog først er blevet lukket ind i skorpionens hjerte, så værner den virkelig om én. Skorpionen kan virke både dragende og intens på andre.


Skorpionens parfume må gerne være en intens parfume, en sensuel parfume, en parfume, der inviterer os under overfladen og giver noget dybde. The Lawyer fra Zarko Perfume er en parfume med stor personlighed og passer perfekt til skorpionen. Duften er frisk og intens med en mørk elegance, der er skabt til den selvsikre og sofistikerede kvinde. Duften åbner med topnoter af siciliansk bergamotte, citron og mandarin, efterfulgt af krydderier, mørk chokolade og hvid orkidé. Duftens intensitet udløses til sidst af dark balsam akkord, sandeltræ og moskus.

100 ml
ZARKOPERFUMEThe Lawyer Eau de Parfum
889,95 kr.
(12)

Skytten (23. november - 21. december)  

Skytten er den eventyrlystne i dyrekredsen. Det skal være sjovt, når vi er i skyttens afdeling. Skyttens tegn handler om udvikling, og den har ét simpelt mål i tilværelsen: at forstå alting. Skytten ønsker at udvide sin horisont, og det gør den både gennem ydre og indre rejser. Ydre rejser sker ved at gå på opdagelse i verden. De indre rejser sker gennem terapi, astrologi og bøger, hvor den lærer sig selv bedre at kende. Skytten kan godt lide, at der er gang i den, at der sker noget, og den har en stærk fleksibilitet, når det kommer til tilværelsen. Derfor er én af skyttens kerneværdi 'frihed'.


Skyttens parfume skal emme af eventyr og udvikling. Libre fra Yves Saint Laurent passer godt til skytten, da denne duft symboliserer friheden til at leve livet fuldt ud og intenst. Parfumen indeholder topnoter af mandarinolie, petitgrainolie, lavendelolie og solbær. I parfumens hjerte finder du jasmin sambacasolut, jasmin grandiflorum og orangeblomst. Bundnoterne består af vaniljeekstrakt, cedertræsolie, amberfris og moskus.

3 FOR 2
Yves Saint LaurentLibre Eau de Parfum
899,95 kr.
(445)

Stenbukken (22. december - 20. januar)  

Stenbukken er verdensmester i at sætte sig langsigtede mål og følge dem til dørs. Stenbukken ved præcis, hvilken retning den ønsker at gå i tilværelsen, og den har evnerne til at opnå sine mål og drømme. Stenbukken er ambitionernes tegn. Ofte er stenbukken meget fokuseret på karrieren, og det er ikke sjældent, at man ser en stenbuk gå efter store stillinger eller ligefrem starte sin egen virksomhed. Ambitionerne kan dog også findes i mange andre facetter af stenbukkens tilværelse, fx i hjemmet, omkring familien eller i en fritidshobby.


Stenbukkens parfume er en ægte klassiker, en stilet parfume, der emmer af ambitioner og klasse. Den tidsløse Chanel Nr. 5 er den perfekte duft til stenbukken. Parfumen har en vidunderlig, pudderagtig duft af en blomsterbuket. Blomsterbuketten er sammensat omkring majrose og jasmin med citrusagtige topnoter. Duften indeholder også aldehyder, der giver et unikt præg, samt et blidt strejf af vanilje, som giver duften en sensuel karakter.

Exclusive
CHANELN°5EAU DE PARFUM SPRAY
994,95 kr.

Vandbæreren (21. januar - 18. februar)  

Vandbæreren, også kaldet vandmanden, elsker fællesskaber, frihed og det fremadsynede. Vandbæreren ønsker at kunne bidrage til en bedre verden for os alle. Den går ofte op i humanitære emner, da den ved, at det største fællesskab er menneskeheden. Vandbæreren elsker sin egen frihed, og ønsker at vi alle har friheden til at være netop den, vi ønsker at være. Vandbæreren er nytænkende og idérig. Den er ikke interesseret i, hvad vi plejer at gøre, men hvordan vi kan gøre tingene på nye og bedre måder.


Vandbærerens parfume er en parfume med omtanke for miljøet. Desuden må den gerne have et unikt udtryk, da vandbæreren sætter pris på originalitet. Signature Notes fra Rudolph Care er en feminin, sofistikeret og eksklusiv duft, der passer godt til vandbæreren. Parfumen er 100% naturlig og fri for de 26 deklarationspligtige allergene parfumestoffer. Derudover er den certificeret med Svanemærket, Cosmos Organic, Ecocert og Vegan Trademark. Duften indeholder friske, grønne topnoter, let pudrede hjertenoter af bommuld og iris og afrundes med dybe, varme bundnoter, der har et strejf af vanilje.  

50 ml
Rudolph CareSignature Notes Eau de Parfum
494,95 kr.
(49)

Fisken (19. februar - 20. marts)  

Fisken er det sidste tegn i dyrekredsen og derved det tegn, der er tættest på den åndelige verden. Fisken finder det meget naturligt at forbinde sig med den spirituelle verden. Fisken er utrolig god til at arbejde med den energi, den befinder sig i, og er derved mester i at 'go with the flow'. Fisken elsker at drømme, at forbinde sig til sin intuition, at meditere, at være ved vandet og generelt at være forbundet med sin egen indre verden.


Fiskens parfume er drømmende og flytter vores tanker hen på havet, spiritualitet og inderlighed. Girogio Armani Ocean er en hyldest til det kraftfulde, dybe og uendelige blå hav, og den passer perfekt til fisken. Duften indeholder topnoter af frisk pære og citrus. Mellemnoterne består af vandjasmin, liljekonval og rose, samt et hint af saltvand. Blandt bundnoterne finder du sandeltræ og moskus, der giver duften vidunderlig struktur.   

ArmaniOcean di Gioia Eau de Parfum
724,95 kr.
(171)

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Mesterparfumør gæster Matas LIVE: Mød Zarko

Matas LIVE

Mesterparfumør gæster Matas LIVE: Mød Zarko

Af Matas

Zarko Pavlov er manden bag den danske parfumesucces Zarkoparfume. Hans dufte bliver solgt verden over, og har taget Danmark med storm. I dag har vi æren af at byde Zarko velkommen i Matas LIVE, hvor du har muligheden for at stille spørgsmål til en af landets skarpeste næser. Se med, og få svar på, hvordan man udvælger den rigtige duft og bruger den optimalt – og meget, meget mere. Vi har også sikret dig en helt særlig gave når du shopper i dag.

Læs Mere
Kollagen: Vi besvarer de mest stillede spørgsmål

Matas LIVE

Kollagen: Vi besvarer de mest stillede spørgsmål

Af Matas

Kollagen er kendt som et redskab til at mindske rynker og fine linjer, og hvis du måske er begyndt at kigge mod den optimale anti-age rutine, er du måske også stødt på kollagen i din research. Men hvad er kollagen egentlig, hvorfor skal man bruge det i sin beautyrutine, og virker det overhovedet? Se med i denne LIVE, hvor vi besvarer alle de gængse spørgsmål om kollagen og guider dig gennem de forskellige varianter.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek