• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Få fyldige læber med makeup

Mange går og drømmer om lidt fyldigere læber, men er måske ikke interesserede i permanente løsninger. Heldigvis er der hjælp at hente i makeuppens verden, hvor man med strategisk placering af lys og skygge kan skabe en illusion af en mere fyldig mund. I dag deler Cecilia sine bedste tricks til netop dette, gennemgår hvilke teknikker man skal kende og hvilke farver der er bedst at bruge for det mest naturlige resultat.

Se med onsdag d. 20/5 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Få fyldige læber med makeup Mange går og drømmer om lidt fyldigere læber, men er måske ikke interesserede i permanente løsninger. Med strategisk placering af lys og skygge kan man skabe en illusion af en mere fyldig mund - det guider vi til i dag. Onsdag d. 20.05 kl. 20.00

Fyldige læber - tidens trend

Fyldige læber har virkelig været en trend de sidste par år, godt hjulpet på vej af celebs som Kylie Jenner, der om nogen har bygget sit brand op om en "pouty" mund.


Har man selv lyst til at lege lidt med trenden - eller bare tegne sine læber op og gøre dem mere symmetriske - er det super nemt og ganske midlertidigt med makeup. I dag deler Cecilia sine bedste tips til at skabe illusionen af mere fyldige læber med makeup, og deler en masse brugbare teknikker du kan kombinere for den ultimative trutmund, eller bare plukke af som du lyster. Teknikkerne kan bruges uanset hvilken læbefarve du foretrækker.

Trin 1: Forbered og fugt læberne

For at skabe den perfekte base for dine læber, er Cecilias første råd at pleje og fugte dem. Ligesom din ansigtshud, så har læberne godt af en god eksfoliering, for at fjerne døde hudceller og tørhed, så den friske hud kan vise sig på læberne. Ved at fjerne døde hudceller sørger du for, at de efterfølgende læbeprodukter ikke samler sig i tørre eller sprukne klumper på læberne. Du kan med fordel bruge en dedikeret læbeskrub, som er fremstillet, så den ikke er skadelig hvis du skulle få spist noget af den. Fjern blidt skrubben med lidt lunkent vand, så læberne ikke udtørres.  


Efter læbeskrubben er det tid til fugt. Cecilia anbefaler, at du bruger en læbepomade, der både lægger et beskyttende lag fedtstof over huden, men også i sig selv går ind og fugter læberne. Det beskyttende lag fedtstof sikrer, at de efterfølgende læbeprodukter glider let over huden, og fugten sørger for, at produkterne ikke udtørrer læberne. Cecilia anbefaler også, at du bruger en læbepomade der stimulerer blodcirkulationen i dine læber, og som giver dem et boost, så de ser mere fyldige ud.   

Forbered læberne og sæt gang i blodcirkulationen

(25)
Ecooking Lip Scrub 30 ml
69,95
DU OPTJENER 7 Point
(5)
Ecooking Lip Balm Tube Nude
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(76)
Nuxe Rêve de Miel Lip Balm 15 g
103,95
Førpris 129,95
DU OPTJENER 11 Point

Trin 2: Optegn og farvelæg

Nu er det tid til at lege med makeup! Cecilias andet råd til fyldigere læber, er at bruge en lipliner til at ”snyde” din egen læbeform med. Det er en god ide at bruge en lipliner, der er lidt mørkere end den læbestift du planlægger at bruge, da en lysere farve i midten af læberne, giver en illusion af mere fylde. Med liplineren kan du være kreativ og enten følge din egen læbeform, eller ændre en smule på den. Du kan bl.a. "overline" dine læber ved at tegne lidt uden for din egen læbekant, for at gøre læberne større at se på.  Cecilia anbefaler, at du ikke tegner mere end en millimeter udover din naturlige kant, da en overdreven brug af læbepensel, hurtigt vil se kunstigt ud.  


Når du har indrammet læberne med liplineren, skal du udfylde læberne med en læbestift i en lidt lysere nuance. Forskellen i farvedybde gør nemlig, at læberne fremhæves, mens læbekanten trækkes lidt tilbage, hvilket skaber illusionen af større læber.


Hvis du virkelig vil give den gas, kan du påføre et lag lipgloss som du dupper fra midten af læberne ud mod mundvigerne. Det er meningen, at det meste af glossen skal være på midten af læberne, igen for at fremhæve dem.

Lipliner, læbestift og lipgloss: de tre læbe-helte

(1)
Irina The Diva Lipliner 002 Jungle Diva
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(0)
KVD Vegan Beauty Everlasting Lip Liner Outlaw
154,95
DU OPTJENER 16 Point
(1)
La Mer Lip Serum 7 ml
579,95
DU OPTJENER 58 Point

Trin 3: Optisk illusion med lys og skygge

Man kan sagtens stoppe efter trin 2, men hvis du synes det er sjovt at lege med makeup og gerne vil give den fuld gas, kan du gå skridtet videre og lege med lys og skygge, for at skabe en optisk illusion af større læber. Lyder det lidt avanceret? Vi lover det er nemt!


Princippet bag lys og skygge er, at lys fremhæver og skygge skjuler. Ved strategisk placering af lyse og mørke farver, kan man derfor give illusionen af en anden form end den, som virkelig er.


På læberne kan du eksempelvis lægge en hvid lip- eller eyeliner midt på den nederste læbe, duppe det ind med fingeren så der ikke er nogle skarpe overgange. Dette bringer lys til centrum af læberne, og skaber dermed illusionen af en mere truttende mund. Du kan også komme en smule highlighter på amorbuen lige over overlæben for at fremhæve denne. Det er et trick, rigtig mange makeupartister gør brug af!


Endelig kan du trække strategiske områder omkring læberne tilbage. Med en blød øjenskyggebørste og en køligttonet, brun pudder - gerne en, som er skabt særligt til at lægge kontur med - kan du skabe skygger omkring munden. Det er meget vigtigt, at pudderen du vælger næsten er grålig i tonen for at efterligne naturlige skygger så meget som muligt - og så skal den være mat. Påfør en lille smule af konturpudderen i kløften lige under underlæben og hagen. Det får den til at fremstå dybere, og dermed underlæben større. Gør det samme i den lille kløft vi har mellem næse og overlæbe i bunden mod overlæben. Kløften hedder philtrum, i øvrigt. Er det lige en kropsdel man aldrig har tænkt over før, eller hvad!?

Produkter der skaber optisk illusion

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Mildt vedligehold

(12)
Depend Neglefil glas med sten
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(101)
Matas Striber Farvet Glasneglefil
109,95
DU OPTJENER 11 Point
(9)
Nilens Jord Neglefil 199 Glass
84,95
DU OPTJENER 9 Point
(3)
Mavala Neglelakfjerner uden Acetone 50 ml
47,95
DU OPTJENER 5 Point

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021