Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Problemer med hovedbunden? Vi hjælper dig

Rigtig mange mennesker døjer med en tør og irriteret hovedbund, som kan klø og i nogle tilfælde producere meget skæl. Det kan være rigtig frustrerende at døje med i hverdagen. Men heldigvis er der gode råd at hente! I denne live deler vi de bedste råd og tips til at komme den irriterede hovedbund til livs, samt hvilke produkter du kan bruge, for at få en sund bund i balance.

Vi sendte LIVE torsdag d. 15/09

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Hovedbundsproblemer

Det kan betyde mange ting, når hovedbunden ikke er i balance. Her hander det om gode tips, tricks og produkter til en tør og irriteret hovedbund, en hovedbund med skæl eller problemer med hårtab.

Lad os dykke ned i det tre problemområder et for et.

Tør og irriteret hovedbund

Hvad er tør hovedbund? En tør hovedbund føles ofte irriteret og øm. Den tørre hud i hovedbunden kan skalle af i flager, hvilket giver kløe og øger irritationen. En sådan hovedbund har brug for ekstra kærlighed, hvilket du kan give den i form af gode produkter, der er netop egnet til tør og irriteret hovedbund, der også har tendens til at klø:

Hvorfor får man tør og irriteret hovedbund?

Når du oplever en tør og irriteret hovedbund, kan det være fordi, din hud i hovedbunden mangler næring og fugt. Der er flere syndere, når det kommer til en irriteret hovedbund, der klør, men flere oplever faktisk, at det er de stylingprodukter, de bruger, der udtørrer huden. Det er derfor altid en god idé, at du vasker dit hår to gange, når du står under bruseren. Når du vasker håret første gang, vasker du resterne af dine stylingsprodukter, som fx hårspray eller voks, ud af håret. Når du derefter vasker håret igen, har det nemmere ved at optage de gode sager, der er din shampoo. Her er det også en god idé at bruge en hovedbundsbørste, der hjælper dig med at massere din shampoo godt ned i hovedbunden og ned til rødderne.


Det perfekte match: Shampoo og hovedbundsbørste

Matas Natur Shampoo med aloe vera og E-viatmin: En shampoo, der er velegnet til en tør og irriteret hovedbund. Den afhjælper gener og er mild og rolig imod din hovedbund og dit hår.


Hovedbundsbørste: En god hovedbundsbørste er det perfekte match til shampooen, når du oplever en tør hovedbund, der skaller. Børsten giver en blid massage, der beroliger og øger blodcirkulationen og hjælper med at genskabe balance. Derudover render hovedbundsbørsten din hovedbund for døde hudceller og løsner de tørre flager, så de kan skalle af.

Ekstra kærlighed til den tørre og irriteret hovedbund

Australian Bodycare Scalp serum: En serum, du tilføjer direkte i din hovedbund og som fugter, berolige og lindrer kløe og irritationen. Denne serum indeholder naturlig, australsk Tea Tree Oil, der går ind og modvirker årsagerne til din kløe og irritation.


Matas Natur hovedbundskur: Hovedbundskuren indeholder HAIRFLUX®, som er et kompleks af ricinus- og olivenolie samt ceramide NG, der afhjælper kløe i forbindelse med tør og irriteret hovedbund. En mild og lækker kur, din hovedbund vil takke dig for.


Matas Striber hovedbundsscrub: En lækker eksfolierende scrub med små bambuskorn, der fjerner de døde hudceller, hvilket lindrer og mindsker irritationen i hovedbunden.


ACO Dry Scalp Treatment: En fantastisk behandling, der er udarbejdet specielt til den tørre hovedbund. Produktet er en gel, der intenstivt og med stor effekt og tilfører fugt - alt imens den beroliger din hovedbund. Håret bliver ikke fedtet, og så er den uden parfume.

Hvorfor er hovedbundsscrub godt for tør hovedbund?

En hovedbundsscrub arbejder som de scrubs du allerede påfører dig andre steder på kroppen. Den går ind og aktivt fjerner de døde hudceller, der ofte er i en tør hovedbund. Derduover kan den også hjælpe på kløe, da den skånsomt fjerner rester af stylingsprodukter, der kan være skyld i den her irriterende kløe.


Døjer du med skæl?

... er der også gode produkter, der kan hjælpe dig med at komme det irriterende hovedbundsproblem til livs.


Der er forskellige typer af skæl, man kan døje med:

  • Fedtet skæl
  • Tør skæl

Disse to typer af shampoo passer til det problem, du måtte have - hvad end det er tørt eller fedtet:

Shampoo til dig, der døjer med skæl

Matas Striber skælshampoo: En effektiv skælshampoo, der er rig på vaskeaktiv, som afhjælper fedtet hår og hovedbund. Derudover indeholder skælshampooen den aktive ingrediens pircotone olamine, der effektivt forhindrer skæl. Shampooen her er specielt udviklet til dig, der døjer med skæl i hovedbund og hår - og som har brug for en lækker og skummende shampoo uden parfume.


ACO Anti-dandruff shampoo: En fugtgivende og nærende shampoo, der kommer skæl til livs. Denne shampoo går effektivt ind og stopper for produktionen af skæl - alt imens den også fugter og styrker din hovedbund. Den er særligt velegnet til dig, der døjer med let til moderat fedtet skæl.

Skal man bruge skælshampoo hver dag?


Oplever du hårtab?

Der er forskellige faktorer, der kan spille ind, hvis du oplever hårtab:

  • Stress
  • Alder
  • Efterfødsel
  • Forkerte produkter

Men der findes også produkter, der er skabt til netop at hjælpe dig med at holde på håret:

Hårtab: Disse produkter hjælper dig

Pharmaceris Hair Growth shampoo: Denne shampoo er en unik blanding af de to aktive ingredienser FGF og koffein, der forebygger hårtab og stimulerer hårvækst.


Australian bodycare serum: Denne serum er perfekt til dig, der lider af hårtab. Den er lavet på en unik kombination af 100% naturlig, australisk Tea Tree Oli, Biotin og Capilla Longa, der i en oplagt treenighed øger hårvæksten og giver et stærkere og fyldigere hår.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Træt af tyndt hår?

Nyhed

Træt af tyndt hår?

Af Matas

Giv dit hår nyt liv og få din normale hårvækst tilbage

Læs Mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere

Anti Age