• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice
Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Kokosolie kan rigtignok meget, men der ér faktisk ting, hvor du skal være påpasselig, selvom der florerer mange råd derude om det modsatte. Heldigvis er der også masser af steder, hvor du kan bruge kokosolie med god effekt!

1. Kokosolie er en god hårkur

Sandt! Kokosolie har den fordel, at det kan trænge dybt ind i håret, og derfor er olien ideel som hårkur til tørt og skadet hår. Tag en lille håndfuld i håret og sov eventuelt med det i. Når du skal vaske det ud igen, er det meget vigtigt at du putter shampoo i håret før du gør det vådt, ellers er det noget nær umuligt at vaske det ud uden at bruge litervis af shampoo. Du kan efterfølgende bruge en meget lille mængde kokosolie i hårspidserne for at samle håret, når det er tørt.

Vild med kokosolie men orker ikke hjemmelavede hårkure?

Der findes masser af mærker, der laver hårkure med blandt andet kokosolie. Fordelen ved dem er, at det er en mindre besværlig oplevelse og at du får en masse andre lækre ingredienser med oveni som eksempelvis safflorolie eller sheabutter.


MAUI, der er både vegansk og silikonefri har flere hårkure med kokosolie, ligesom du finder en parabenefri hårkur med kokos hos L’Oréal Botanicals.

L'Oréal Paris Botanicals Rich Maske 200 ml
39,95
Førpris 79,95
DU OPTJENER 4 Point
MAUI Shea Butter Hair Mask 340 g
119,95
DU OPTJENER 12 Point

2. Kokosolie kan bruges som makeupfjerner

Sandt! Både til vandfast mascara og almindelig makeup er kokosolien en god makeupfjerner. Tag en lille smule kokosolie i hænderne og varm det op inden du blidt kører det over øjnene med hænderne. Pas på med ikke at gnide for hårdt.


3. Kokosolie giver en sikker solbeskyttelse

Falskt! Pas på med at bruge kokosolie som solbeskyttelse.  Det er rigtigt, at et lag kokosolie på huden virker som en naturlig beskyttelse mod solen, men den beskyttelse svarer altså kun til en faktor 5, som er alt for lidt i forhold til hvad Kræftens Bekæmpelse anbefaler. Det gælder i øvrigt også, hvis du vil undgå rynket hud – solen er, udover cigaretter, den største synder, når det gælder rynker.

Solcreme med kokos

Selvom ren kokosolie ikke fungerer som solcreme behøver du  heldigvis ikke undvære den lækre duft og de andre gode egenskaber fra olien i solen.


Matas Striber har lavet en kokos-solcreme, så du både får den sommerlige kokosduft og samtidigt er korrekt beskyttet i solen.

Matas Striber Kokos Sollotion SPF 30 200 ml
99,95
DU OPTJENER 10 Point
5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs også

4. Kokosolie er perfekt til ansigts- og kropspleje

Sandt! Det kan være en lidt fedtet oplevelse, men kokosolie er faktisk rigtig god som kropsolie efter badet, eller som en ansigtsolie inden cremen. Vær dog opmærksom på ikke at hoppe i tøjet med det samme, for olien kan plette det.

Kokosolie uden den fedtede fornemmelse

Mange vil nok være gladere for en bodylotion med kokosolie i eller en tørolie til huden, der fedter knapt så meget, og nøjes med den rene kokosolie i ansigtet.


Plaisir har en lækker body butter med kokos, der også indeholder shea butter og abrikoskerneolie i en rig konsistens. Hvis du er mere til lotion, så har naturmærket SARD lavet en lækker verison med argan-, kokos og sheaolie.

Plaisir Body Butter Kokos 200 ml
Medlemspris 59,97
Ikke medlem 99,95
DU OPTJENER 6 Point
SARDkopenhagen Balancing Body Cream 300 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point

5. Kokosolie er godt til fedtet eller uren hud

Både sandt og falskt. Vi talte lige om, at kokosolie kunne fjerne makeup, men har du meget uren eller fedtet hud, kan den reagere med tilstopninger på den fede olie. Det er ikke alle, der reagerer ens på olien, men det kan være en god idé at bruge en normal øjenmakeupfjerner eller micellar water og undlade kokosolien i ansigtet, hvis du har mistanke om, at olien tilstopper din hud.

6. Kokosolie redder tørre negle

Sandt! De tørre negle og neglebånd kan have rigtig godt af en gang olie. Kokosolien fungerer fint til at pleje neglene med og er også god, når du skubber neglebåndene tilbage.


7. Kokosolie kan erstatte deodorant

Falskt! Det er korrekt at kokosolie fungerer let antibakterielt, men de fleste vil ikke opleve at kokosolie alene virker effektivt nok som deodorant. Derfor har du som udgangspunkt brug for enten en mild duft eller antiperspirent-effekt i din deodorant. Der findes masser af naturlige udgaver, der ikke indeholder aluminium og som er både økologiske og parabenefri. Prøv at se på mærker som Aurelia, Rudolph Care eller Evolve.

​​​​​​​

8. Kokosolie kan bruges i stedet for barberskum

Sandt! Du kan bruge kokosolie til at barbere ben i, hvis du foretrækker det i stedet for en almindelig barberskum. Den let antibakterielle effekt kan endda være en fordel, hvis du oplever sensitiv hud efter barbering.

Se udvalget af kokosolie:

Urtekram Kokosolie koldpresset Økologisk 425 ml
82,95
DU OPTJENER 9 Point
Oil of life Kokosolie ren Ø jomfru 500 ml
108,00
DU OPTJENER 11 Point
Obbekjærs Kokosolie 200 g 200 g
51,95
DU OPTJENER 6 Point
Start dagen med god energi – 4 lette opskrifter

Vi guider

Start dagen med god energi – 4 lette opskrifter

Er du ikke så god til at få spist morgenmad, eller er du bare træt af havregryn med mælk, så kan du prøve én af disse lækre opskrifter, som sætter gang i dagen med masser af god energi.

Læs også

Relaterede produkter

Too Cool For School Coconut Milky Mist 80 ml
169,95
DU OPTJENER 17 Point
Starskin Behind The Scenes Coconut Bio-Cellulose
79,95
DU OPTJENER 8 Point
Burt's Bees Lip Balm Coconut & Pear 4,25 9
42,95
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede artikler

Hvilken Micellar Water skal du vælge?

Vi guider

Hvilken Micellar Water skal du vælge?

Af Isabel Marschall Thostrup

Bag om kultproduktet; micellar waters. Ethvert brand med respekt for sig selv har efterhånden udviklet en micellar water. Her får du en guide til 5 forskellige slags, så du kan finde præcis den, der passer til dig.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Vintermånederne er lige om hjørnet og det betyder masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Hos Matas Natur finder du mange grønne og naturlige welnessprodukter, som gør din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Af Nicoline Kongedam

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs Mere
Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Spot Trenden

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Af Trine Brøndsted

Havtorn, det lille gule bær, som har været kendt i årtusinder, er blevet genopdaget både i hudpleje som kosttilskud og i det nye nordiske køkken. Læs med og bliv klogere.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice