Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Kokosolie kan rigtignok meget, men der ér faktisk ting, hvor du skal være påpasselig, selvom der florerer mange råd derude om det modsatte. Heldigvis er der også masser af steder, hvor du kan bruge kokosolie med god effekt!

1

Kokosolie er en god hårkur

SANDT!


Kokosolie har den fordel, at det kan trænge dybt ind i håret, og derfor er olien ideel som hårkur til tørt og skadet hår. Tag en lille håndfuld i håret og sov eventuelt med det i. Når du skal vaske det ud igen, er det meget vigtigt at du putter shampoo i håret før du gør det vådt, ellers er det noget nær umuligt at vaske det ud uden at bruge litervis af shampoo. Du kan efterfølgende bruge en meget lille mængde kokosolie i hårspidserne for at samle håret, når det er tørt.


Hårkure med kokosolie

Der findes masser af mærker, der laver hårkure med blandt andet kokosolie. Fordelen ved dem er, at det er en mindre besværlig oplevelse og at du får en masse andre lækre ingredienser med oveni som eksempelvis safflorolie eller sheabutter.


MAUI, der er både vegansk og silikonefri har flere hårkure med kokosolie, ligesom du finder en parabenefri hårkur med kokos hos L’Oréal Botanicals.

2

Kokosolie kan bruges som makeupfjerner

SANDT!


Både til vandfast mascara og almindelig makeup er kokosolien en god makeupfjerner. Tag en lille smule kokosolie i hænderne og varm det op inden du blidt kører det over øjnene med hænderne. Pas på med ikke at gnide for hårdt.


3

Kokosolie giver en sikker solbeskyttelse

FALSKT!


Pas på med at bruge kokosolie som solbeskyttelse.  Det er rigtigt, at et lag kokosolie på huden virker som en naturlig beskyttelse mod solen, men den beskyttelse svarer altså kun til en faktor 5, som er alt for lidt i forhold til hvad Kræftens Bekæmpelse anbefaler. Det gælder i øvrigt også, hvis du vil undgå rynket hud – solen er, udover cigaretter, den største synder, når det gælder rynker.


Solcreme med kokos

Selvom ren kokosolie ikke fungerer som solcreme behøver du  heldigvis ikke undvære den lækre duft og de andre gode egenskaber fra olien i solen.


Matas Striber har lavet en kokos-solcreme, så du både får den sommerlige kokosduft og samtidigt er korrekt beskyttet i solen.

5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart, hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs også
4

Kokosolie er perfekt til ansigts- og kropspleje

SANDT!


Det kan være en lidt fedtet oplevelse, men kokosolie er faktisk rigtig god som kropsolie efter badet, eller som en ansigtsolie inden cremen. Vær dog opmærksom på ikke at hoppe i tøjet med det samme, for olien kan plette det.


5

Kokosolie er godt til fedtet eller uren hud

SANDT OG FALSKT!


Vi talte lige om, at kokosolie kunne fjerne makeup, men har du meget uren eller fedtet hud, kan den reagere med tilstopninger på den fede olie. Det er ikke alle, der reagerer ens på olien, men det kan være en god idé at bruge en normal øjenmakeupfjerner eller micellar water og undlade kokosolien i ansigtet, hvis du har mistanke om, at olien tilstopper din hud.


4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs også
6

Kokosolie kan erstatte deodorant

FALSKT!


Det er korrekt at kokosolie fungerer let antibakterielt, men de fleste vil ikke opleve at kokosolie alene virker effektivt nok som deodorant. Derfor har du som udgangspunkt brug for enten en mild duft eller antiperspirent-effekt i din deodorant.


Der findes masser af naturlige udgaver, der ikke indeholder aluminium og som er både økologiske og parabenefri. Prøv at se på mærker som Aurelia, Rudolph Care eller Evolve.


7

Kokosolie kan bruges i stedet for barberskum

SANDT!


Du kan bruge kokosolie til at barbere ben i, hvis du foretrækker det i stedet for en almindelig barberskum. Den let antibakterielle effekt kan endda være en fordel, hvis du oplever sensitiv hud efter barbering. ​​​​​​​


Se udvalget af kokosolie:
500 ml
Unik FoodKokosolie koldpresset jomfru Ø
109,95 kr.
500 ml
Oil of LifeKokosolie ren jomfru Ø
119,95 kr.
200 g
ObbekjærsKokosolie
52,95 kr.

Relaterede produkter

Coconut & Pear 4,25 9
Burt's BeesLip Balm
39,95 kr.
(31)

Relaterede artikler

Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Din guide til naturlig solcreme

Vi guider

Din guide til naturlig solcreme

Af Rikke Højris Bæk

Ingen sommer uden solcreme! Er du i tvivl om, hvilken variant, der skal med i kufferten til sommer? Læs med her for at blive klogere på solcremer med naturlige ingredienser, der passer til dine krav og behov.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek