Mason Pearson
Mest populære

Kategorier

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Serier

Kendt fra frisøren

Pris

Indhold

Bedømmelser

60 produkter
60 produkter
Sorter efter: Mest populære
Mason Pearson Bredtandet kam C7
374,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Min ekspertise er:
Hårpleje

Historien bag Mason pearson hårbørsten

Tilbage i 1860’erne forlod den unge Mason Pearson, Yorkshire, og han tog til London for at søge lykken, hvor han startede med at arbejde på ”British steam brushworks” i Londons East End.

Han blev senere partner i firmaet, og han var den person som i 1885 opfandt en speciel automatisk maskine, som gjorde det lettere at fremstille børster. Af den grund vandt Mason en sølv medalje, på den internationale opfinder udstilling i London samme år. I de første år, blev der produceret flere typer børster såsom; klædebørster og børster til heste. Mason Pearson blev ved med at udvikle børster og forbedre dem løbende, men da 1. verdenskrig startede, blev alle heste og soldater sendt til fronten. Det resulterede i, at efterspørgslen på klæde- og hestebørster faldt. Derfor besluttede Mason Pearson, at sætte alle sejl ind på at fokusere 100% på hårbørster.

Mason Pearsons hårbørsterne, som vi kender dem i dag er meget lig den, han startede med i 1885, og hårbørsterne er helt identiske med den børste som blev færdigudviklet i starten af 1920’erne.

I dag er firmaet stadig i familien og ejet af 4. generation som stolt holder håndværket i live. De søger for, at loyale kunder i hele verden har fornøjelsen af, at kunne børste sit hår og massere hovedbunden med en original Mason Pearson.

Hvorfor vælge en Mason Pearson børste?

Mange tror at en Mason Pearson børste er til at style med, men faktisk er børstens primære formål at pleje håret. Børsten masserer hovedbunden og åbner hårsækkene, hvorved hovedbundens naturlige olie (sebum) frigives. Vildsvin hårerene suger denne olie og fordeler den langs hårstrået og giver glans. Altså mere fylde i bunden og mere glans i spidserne.

Derudover skaber massagen vital næring til hårrødderne fra blodets tilførsel. Denne blodtilførsel skaber et sundere hår og en mere balanceret hovedbund.

Det er vigtigt at Mason Pearson børsten altid bruges i tørt hår, da et vådt hår er op til 90% mere skrøbeligt end et tørt hår pga. manglende elasticitet. Børstes håret med en børste lige efter en hårvask, er der en stor risiko for, at de fine hårstrå knækker. Derfor anbefaler Mason Pearson, at bruge en bredtandet kam i det våde hår samtidig med at håret redes forsigtigt.

Mason Pearson børsten er håndlavet. Kombinationen af godt håndværk og slidstærke materialer gør, at en Mason Pearson børste kan holde en livstid.

Som i vor bedstemødres tid anbefales stadig 100 strøg per dag!

Hvilken Mason Pearson børste skal jeg vælge?

De 3 meget vigtige faktorer for at finde den rigtige Mason Pearson børste er din hårtype, din hårlængde og din personlige smag.

PURE BRISTLE: Mason Pearson børsten i pure bristle (ren svinehår) er velegnet til fint til normalt hår (anbefales til det typisk skandinaviske fine hår).

På Matas.dk har alle Mason Pearson børsterne navne f.eks. B4. Bogstavet B er en forkortelse, det vil sige, at B står for Bristle - så alle børster der starter med B (B1, B2, B3 og B4) er alle med ren svinehår. Tallet indikerer størrelsen på børsten, hvor 1 er den største, og 4 er den mindste størrelse.

BRISTLE & NYLON: Mason Pearson børsten i Bristle og nylon er et mix af svinehår og nylon. Børsten anbefales til et normalt til kraftigt hår.

På Matas.dk er Mason Pearson børsternes navne en forkortelse - det vil sige, at BN står for Bristle & nylon, så alle børsterne der hedder BN1, BN2, BN3 og BN4 er alle med et mix af svinehår og nylon. Tallet indikerer størrelsen på børsten, hvor 1 er den største og 4 er den mindste størrelse.

NYLON: Mason Pearson børsten i ren nylon er lavet udelukkende til udfrisering af et meget filtret hår og kan bruges til en forsigtig børstning af håret, når det er vådt. Nylon børsten har ingen plejende egenskaber, som de øvrige børster, der består af vildsvinehår.

På Matas.dk er Mason Pearson børsternes navne en forkortelse f.eks. N2. Her står N for nylon, så alle børsterne der hedder N1, N2, N3 og N4 indeholder alle ren nylon. Tallet der står efter bogstavet, indikerer størrelsen på børsten, hvor 1 er den største og 4 er den mindste størrelse.

SB3 : Mason Pearson børsten SB3 er særlig udviklet til at beskytte sart hovedbund med tendens til hårtab. Børsten består af ekstra bløde vildsvinehår. Denne børste anbefales til et meget fint hår.  

CB4: Mason Pearson børsten CB4 er en børste, der er udviklet specielt til børn. Børsten består af ekstra bløde vildsvin hår, og den kan bruges, til barnet er omkring 6 år.

Mason Pearson størrelser
​​​​​​​En størrelsesguide til børsternes mål i centimeter.

BørsteLængdeBrede
1 (Large)23 cm8 cm
2 (Medium)22 cm7,5 cm
3 (Handy)21,5 cm6,5 cm
4 (Pocket)17 cm5 cm


Guide til rengøring af din Mason Pearson børsten

Rengøring af din Mason Pearson børste er meget vigtig for at holde den i god stand. Ved de store Mason Pearson børster medfølger der en rensebørste. Til de mindre børster kan der tilkøbes en rensebørste. Rens børsten ofte ved at køre en kam forsigtigt gennem børsten og derved trækkes de løse hår ud. Brug derefter rensebørsten til at løsne olier og rester af stylingprodukter fra hårbørstens pude.

Sådan vasker du børsten:
​​​​​​​Start med rense børsten som beskrevet ovenfor.
Fyld en vask eller en skål med lunkent vand og tilsæt et par dråber blid håndsæbe (brug ikke vaskemiddel, shampoo, ammoniakbaserede rengøringsmidler eller oliebaserede produkter til rengøring af børsten).
Dyp rensebørsten, IKKE hårbørsten, i sæbevand. Hold hårbørsten på hovedet med børsterne nedad og børst forsigtigt børsterne med den våde rensebørste.
Skyl rensebørsten af ​​i rent vand og gentag rengøringen med sæbevand.


Når hele børsten er ren, afslut med at ryste hårbørsten for at fjerne overskydende fugt og lad den tørre med håndtaget opad og puden nedad. Blødgør aldrig en Mason Pearson børsten og brug aldrig et håndklæde til at tørre børsten.

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.