• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021


BLACK WEEK

Følg med på Matas.dk, og se de nye skønne tilbud der kommer HVER DAG!


Hele ugen op til Black Friday kaster vi om os med skarpe tilbud - og der kommer nye tilbud hver dag. I den kommende uge finder du både tilbud på gaveæsker, pakkekalendere, makeup, hudpleje, dufte, kosttilskud og meget mere. Du kan se det samlede overblik over dagene i vores Black Week tilbudsavis - og så kan du også følge med her på Matas.dk, hvor vi hele tiden er opdateret med de nyeste og skarpeste tilbud!


BLACK WEEK

Følg med på Matas.dk, og se de nye skønne tilbud der kommer HVER DAG!


MATAS TIRSDAG

KUN 24. NOVEMBER

NYE SKARPE TILBUD HVER DAG - KUN PÅ MATAS.DK

Hver dag forkæler vi vores kunder med nye skarpe tilbud lige her på Matas.dk! Du finder både tilbud der gælder hele dagen, samt særligt udvalgte tilbud, der kun gælder i én time.FAQ - Black Friday

Få svar på de mest stillede spørgsmål vedrørende Black Friday.

Hvilken dato er Black Friday 2020?
Black Friday ligger hvert år fredagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving.
Det betyder altså, at Black Friday hvert år ligger efter den fjerde torsdag i november – og i år er dette fredag d. 27. november 2020.


Hvad er Black Friday?
Black Friday er årets største handelsdag – ikke bare i Danmark, men i hele verden. Det er først og fremmest den uofficielle start på julehandlen, men det er samtidig en dag hvor butikker og webshops byder på et hav af tilbud og skarpe priser. Flere fysiske butikker har derudover udvidede åbningstider – der er nogle butikker der åbner allerede kl. 7 om morgenen, og endda nogle der holder åbent helt fra midnat natten til fredag, og som først lukker igen til midnat.

Hvordan startede Black Friday?
Vi skal til USA for at finde oprindelsen af Black Friday. Black Friday ligger altid dagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving – og denne dag – ”the Friday after Thanksgiving” – har faktisk altid været betegnelsen for den uofficielle start på julehandlen i USA. Det er dog først indenfor de seneste 10-20 år, at udtrykket ”Black Friday” faktisk begyndte at blive brugt. I USA var det i år 2005, at Black Friday virkelig tog fart, og i 2013 begyndte vi i Danmark at se de første initiativer til Black Friday. Siden da har salget på Black Friday været stigende for hvert år. I 2014 slog man rekord på Black Friday, hvor 4,5 millioner dankorttransaktioner blev gennemført, hvilket er det højeste antal nogensinde på én enkelt dag, og i 2015 fik Black Friday for alvor sit gennembrud i Danmark, og slog rekorden for største handelsdag nogensinde i dansk historie.

Hvorfor hedder det Black Friday?
Fredagen efter Thanksgiving – dagen hvor julehandlen uofficielt begynder, blev omtalt som Black Friday helt tilbage i 1961, hvor man i Philadelphia, USA brugte det til at beskrive den voldsomme trængsel og trafik af fodgængere og biler, som man hvert år så dagen efter Thanksgiving, når næsten hele befolkningen begik sig ud i butikkerne for at starte på julehandlen. Omkring 20 år senere – efter at udtrykket Black Friday var blevet mere og mere brugt, blev en populær forklaring på begrebet at denne dag repræsenterer den dag på året, hvor detailhandlen begynder at få profit – altså at tallene på bundlinjen går fra at være røde til at være sorte.

Hvem opfandt Black Friday?
Black Friday stammer fra USA, og ligger altid dagen efter helligdagen Thanksgiving. Dagen efter Thanksgiving er for mange amerikanere en dag hvor de får fri fra arbejde og skoler, hvorfor denne dag naturligt altid har været en dag hvor amerikanerne strømmede til butikker og startede deres juleindkøb. Det er ligeledes i USA at betegnelsen ”Black Friday” blev brugt første gang – nemlig som et billede på den sorte trafik af mennesker og biler på gaderne. Black Friday er altså en amerikansk handelsdag – men en dag som hele verden har taget til sig.

Hvor finder man Black Friday tilbud?
I Matas garanterer vi dig et brag af en tilbudsfest til Black Friday! Vil du være sikker på ikke at gå glip af de gode tilbud? Så følg med lige her på Matas.dk, og på siden her. Det er også altid en god idé at du sørger for at følge os på Instagram og Facebook hvor du kan blive inspireret af de mange skønne produkter, samtidig med at du kan holde dig opdateret på aktuelle tilbud. Husk også at tjekke postkassen og din indbakke!

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021