Halsbrand & Mavesyre

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Form

7 produkter
7 produkter
Sorter efter: Mest populære
Lægemiddel
15+
100 tabl.
Balancid NovumTyggetabletter
78,95 kr.
Lægemiddel
15+
200 stk
AlminoxTyggetabletter
129,95 kr.
Lægemiddel
15+
48 tabl.
GalievePeppermint 250 mg/133,5 mg/80 mg, tyggetabletter
89,95 kr.
Lægemiddel
15+
100 stk
AlminoxTyggetabletter
69,95 kr.
Lægemiddel
15+
30 stk
AlminoxTyggetabletter
32,95 kr.
Lægemiddel
15+
12 stk.
GalieveGalieve Forte, 500 mg/213 mg/325 mg, oral suspension
79,95 kr.
Lægemiddel
15+
30 tabl.
Balancid NovumTyggetabletter
37,95 kr.
Line
Materialist og Helserådgiver
Line blev i 2020 uddannet materialist og har et stort kendskab til branchen. Hun har en stor passion inden for hudpleje, og elsker at fordybe sig i de enkelte produkter. Line er desuden uddannet helserådgiver, og elsker at nørde ingredienslisten. Hun sætter en stor ære i at hjælpe den enkelte kunde i øjenhøjde, uanset hvilke område det omhandler.
Min ekspertise er:
Hudpleje
Helse

Hvad er halsbrand?

Halsbrand opstår når mavesyren fra mavesækken, generer slimhinden i maven. Det kan give symptomer som smerter, sviende og brændende fornemmelse. Symptomerne kan som oftest mærkes bag brystbenet og brede sig op mod halsen. Nogle kan dog også mærke smerter i ryggen eller andre steder. Halsbrand kan også føles som ondt i maven og/eller kvalme.

Hvad er sure opstød?

Når mavesyren når længere op i halsen og skaber problemer i hals, mund og svælg, kaldes det sure opstød eller refluks. I nogle tilfælde kan man smage mavesyren. Sure opstød opstår som regel sammen med halsbrand, men kan også skyldes, at lukkemekanismen til mavesækken, er blevet slap og derfor ikke lukker tæt. Sure opstød kan føles som en brændende og sviende fornemmelse i svælg og hals. Det kan give andre symptomer, som syreskader på tænderne og dårlig ånde, så det er vigtigt at få behandlet problemet.

Behandling af halsbrand og sure opstød

Der findes forskellige håndkøbslægemidler til behandling af halsbrand og sure opstød. På Matas.dk finder du to typer, nemlig syreneutraliserende og anti-refluksmiddel.

Alminox DAK og Balancid Novum er tyggetabletter, der er særligt velegnede til halsbrand og sure opstød. De virker begge ved at neutralisere syren, så gener og symptomer herfra reduceres.

Galieve Peppermint tyggetabletter er velegnede til sure opstød. Galieve virker ved at lægge et beskyttende lag på maveindholdet, der forhindrer mavesyre i at løbe op i spiserøret og give gener.

Kontakt altid din læge, hvis du oplever ubehag ved brug af håndkøbslægemidler og læs altid indlægssedlen, før du starter behandling.

Hvad kan jeg selv gøre mod halsbrand og sure opstød?

  • Skær ned på kaffe, tobak og alkohol.
  • Undgå for fed mad, for stærk/krydret mad og undgå at overspise.
  • Undgå lægemidler i gruppen NSAID (ipren/ibuprofen) og lægemidler med acetylsalisylsyre (Treo og Kodimagnyl)
  • Sove med hoved hævet - det forhindrer tilbageløb af mavesyre til spiserøret.
  • Mælk kan bruges til at lindre den brændende fornemmelse, men der må ikke drikkes for meget eller for fed mælk, da dette kan sætte gang i syreproduktionen i maven.
  • Under graviditet er det normalt at opleve halsbrand eller sure opstød. Som gravid bør du altid kontakte din læge eller sundhedsplejerske, før du anvender håndkøbslægemidler.
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek