Graviditetstest

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

12 produkter
12 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 19,-
RFSU Graviditetstest stav - test tidlig 2 stk
73,95 kr.92,95 kr.Spar 19,-
Clearblue Graviditetstest 1 stk
129,95 kr.
Receptmedicin leveret lige til døren
BESTIL HER
SPAR 30,-
RFSU Graviditetstest strips - test ofte 8 stk
119,95 kr.149,95 kr.Spar 30,-
Clearblue Graviditetstest 1 stk
59,95 kr.
KUN ONLINE
ValMed Graviditetstest 1 stk.
stk. 19,95 kr.
Receptmedicin leveret lige til døren
BESTIL HER

Sikre graviditetstests hos Matas

Tror du, at du er gravid, eller har du planer om at blive det? Uanset, så er det vigtigt at kunne regne med det resultat, som graviditetstesten viser. En graviditetstest, kan både fås som en stav eller som strimler, og kan i løbet af få minutter fortælle om du er gravid eller ej. Det er også vigtigt, at testen giver et pålideligt svar tidligt i processen, så du kan få taget testen allerede fra første dag, din menstruation skulle udeblive.

På Matas.dk og i Matas’ butikkerne kan du finde et bredt udvalg af graviditetstests til hjemmebrug, som du trygt kan stole på – uanset om du går med en variant fra Matas Medicare, RFSU, Unistep eller noget helt fjerde. Graviditetstestene findes i forskellige prisklasser. Strimlerne er ofte billigere da du får flere strimler med af gangen. De kan dog også være lidt sværere at aflæse, og kræver derved at man måske tester et par gange for at være sikker på om resultatet er korrekt.  

Hvordan fungerer en graviditetstest?

Viser din graviditetstest to streger, betyder det, at testen er positiv og at du er gravid. Viser den én streg, så er testen negativ, og du er ikke gravid. Er stregerne utydelige eller helt usynlige, er den bedste idé at tage en ny test. Dog skal det siges at forskellige tests, virker på forskellige måder. På strimler kan der ses to tydelige streger – en i testfeltet (T) og en anden i kontrolfeltet (C). Dette viser om du er gravid eller ej. Nogle tests viser måske plus og minus i stedet for streger. Derfor er det altid en god ide at læse brugsanvisningen på den pågældende test, igennem inden du går i gang.

Graviditetstesten måler niveauet af hormonet HCG, der også kendes som 'graviditetshormonet'. Jo højere dette niveau er i din krop, jo tydeligere bliver stregerne, hvis du er gravid. Det er vigtigt altid at læse indlægssedlen for den pågældende test grundigt, inden du tager den i brug. Der kan her være anført, hvornår på dagen det er bedst at tage testen. Testene kan tages hele dagen igennem, men de fleste graviditetstests anbefales, at du tager testen om morgenen, da din morgenurin er den mest koncentrerede. Hvis urinen er alt for tynd, som hvis du fx lige har drukket en masse væske, kan det nemlig give et usikkert svar. Er du i tvivl om testens resultat, kan du vælge at tage endnu en test.

Digital graviditetstest

Mange graviditetstests kan i dag også fås i en digital udgave, hvor det digitale display fortæller dig, om du er gravid eller ej. Disse har samme gode sikkerhed som de klassiske graviditetstests, men er ofte nemmere for dig at gennemskue, da du får klar besked, og ikke selv skal stå og tage stilling til, om der er en eller to streger på testen. Generelt har alle graviditetstests, som vi sælger, høj sikkerhed. Den digitale graviditetstest fra RFSU er mere end 99 % sikker, og testen fra Matas Medicare har en sikkerhed på 99,7 %.

Hvor tidligt kan man tage en graviditetstest?

Kan du ikke vente med at se om du er blevet gravid? Så kommer tidlig graviditetstest dig til gode, dem har du nemlig mulighed for at bruge endnu tidligere end de klassiske tests. Med RFSUs tidlig graviditetstest kan du allerede teste 4 dage før forventet menstruation, i modsætning til de klassiske tests, hvor du først kan teste på dag 1 ved udeblevet menstruation. Det er dog en fordel med de klassiske tests, at teste 3-7 dage efter udebleven menstruation, for at ægget har haft mulighed for at sætte sig fast, og man får et mere nøjagtigt svar. Hvis graviditetstesten er positiv skal der følges op med et besøg hos lægen.

Ønske om graviditet

Ønsker du, at blive gravid, er en ægløsningstest et super godt redskab, så du nemt kan spore dig ind på, om du har ægløsning eller ej. Ægløsningstesten kan fortælle hvilke to dage i din cyklus der er størst sandsynlighed for at blive gravid, og derved gøre processen nemmere.

Se vores udvalg af ægløsningstest her på hjemmesiden og i vores fysiske butikker.

Find udvalget af forskellige ægløsningstest og graviditetstests her på Matas.dk eller i vores butikker.

Alice
Farmakonom
Alice er farmakonom og for hende spiller sundhed en stor rolle. Hun elsker den velvære det giver at dyrke motion, spise sundt og lækkert og supplere med vitaminer, mineraler og urter. Alice lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse i butikken ved at dele ud af sin viden og ekspertise, så kunden får gode råd med hjem indenfor kosttilskud, medicin og pleje.
Min ekspertise er:
Helse
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.