Hovedpine

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

15 produkter
15 produkter
Sorter efter: Mest populære
Lærke
Farmakonom
Lærke er udlært farmakonom på apoteket i 2015. Hudplejen har været en stor passion i mange for Lærke. Hun nyder kundekontakten og tror på at den rigtige rådgivning skal være tilgængelig for alle.
Min ekspertise er:
Helse

Der er få ting, som er mere irriterende end en dunkende hovedpine i tindingerne, som forstyrrer dig midt i dine gøremål. Heldigvis er der råd for det! Find smertestillende præparater til både voksne og børn lige her på Matas.dk i flydende form, som brusetabletter og almindelige hovedpinepiller.

Hvor kommer hovedpinen fra?

Det kommer helt an på, hvilken type af hovedpine du har. Nogle oplever blot spændinger som følge af en lang, udmattende dag, dehydrering, dårlig nattesøvn eller stress. Men for andre er hovedpine en kronisk lidelse, som vender tilbage med mere eller mindre jævne mellemrum i form af migræneanfald. For nogle er hovedpine en hverdagsplage.

Kan jeg forebygge hovedpine?

Først og fremmest kan du leve sundt, drikke rigeligt med væske og huske pauser – selv på de travle dage. Dyrk motion og husk at komme udenfor på en gåtur for at trække noget frisk luft. Det kan hjælpe mere på den truende hovedpine, end du tror.

Tjek desuden din arbejdsstilling og sørg for at stol og arbejdsbord er korrekt indstillet.

Skulle skaden alligevel være ude, og kan du mærke hovedpinen snige sig ind på dig fra baghovedet, så er der heldigvis råd for det.

Håndkøbsmedicin mod hovedpine

Paracetamol

Dette er det mest anvendte smertestillende middel i Danmark, og det virker både smertelindrende og febernedsættende. Ofte bruges paracetamol til at lindre hovedpine og menstruationssmerter, og, fordi det er et af de mildeste smertestillende midler, kan det også benyttes i små doser af gravide, ammende og til børn. Husk, at du altid bør følge den anbefalede dosis på pakken eller følge lægens anvisning. De mest almindelige præparater med paracetamol er Panodil og Pamol.

Acetylsalicylsyre

Dette stof kan nedsætte feber og har vist god effekt mod migræne. Stoffet kan også lindre spændingshovedpine, tandpine, og så er det faktisk også inflammationshæmmende. Acetylsalisylsyre kan du finde i bl.a. kodimagnyl og Treo.

Husk, at smertestillende midler kun bør anvendes i korte perioder, og at du bør søge læge, hvis du har længerevarende symptomer, der varer flere dage. Læs desuden altid indlægssedlen før brug.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.