Sutter

20 produkter
BIBSBoheme Sut 2-pak
89,95 kr.
(16)
KUN ONLINE
BIBSBoheme Sut 2-pak
89,95 kr.
(16)
BIBSColour Sut Rund 2-pak
79,95 kr.
BIBSSupreme Sut Silikone 2-pak
89,95 kr.
FIND DIN FAVORIT
Hvilken sut passer til dit barn?
TAG TESTEN
KUN ONLINE
BIBSDe Lux Sut 2-pak
79,95 kr.
(1)
BIBSSupreme Sut Silikone 2-pak
89,95 kr.
BIBSColour Sut Rund 2-pak
79,95 kr.
Flere varianter
SMALLSTUFFSuttesnor, tekstil
79,95 kr.
KUN ONLINE
BIBSBIBS x Liberty De Lux Sut 2-pak
99,95 kr.
Fossil Grey/ Mauve Str. 1
BIBSBoheme Rund Latex 2-pak
89,95 kr.
BIBSSupreme Sut Silikone 2-pak
89,95 kr.
KUN ONLINE
BIBSDe Lux Sut 2-pak
79,95 kr.
(1)
Blossom Dusky Lilac Str. 1
BIBSColour Sut Latex 2-pak
79,95 kr.
KUN ONLINE
59,95 kr.
(1)
KUN ONLINE
59,95 kr.
(1)
VI GUIDER
Den store guide til sutter
LÆS MERE
KUN ONLINE
BIBSBIBS x Liberty Suttesnor Eloise
139,95 kr.
KUN ONLINE
59,95 kr.
(1)
KUN ONLINE
59,95 kr.
0-6 mdr. Cat/Firefly
NUKSilikone Sut 2-pak
99,95 kr.
BIBSColour Sut Rund 2-pak
79,95 kr.

Hvor ofte skal sutter skiftes?

En fejl, mange forælder kommer til at lave, er at lade baby have sutten i for lang tid. Ideelt set bør baby have en ny sut hver 4.-6. uge. Sutterne skal skiftes, når barnet vokser. En sut til en nyfødt baby dur nemlig ikke til en baby på 3 eller 6 måneder. Der findes sutter i forskellige størrelser: 0-3 måneder, 3-6 måneder, 6-9 måneder og sådan fortsætter skalaen.

Hvordan holder du sutten ren?

Du rengør sutter ved at koge dem i 5 minutter én gang om dagen. Latexsutter kan ikke holde til at at blive kogt, og derfor anbefales det, at man koger vandet, og lader sutterne trække i 5 minutter. Når man taber en sut, skal den gerne en tur under vandhanen, inden barnet får den igen.

Hvilke sutter skal du vælge?

Den runde sut anbefales til børn, der ammes, fordi barnet dermed kan bruge samme sutteteknik som til brystet. Anatomiske sutters form spejler dog mundens form og er i øvrigt designet til at lægge et mindre pres på gane og gummerne. Derfor kan det være svært at vælge, hvilke sutter der er bedst. Her er det om at prøve sig frem.

Runde sutter

Runde sutter er helt runde nede forneden. Den runde sut skal barnet kunne rulle tungen rundt om for at holde fast på sutten, når den er i munden. Den runde sut er god, hvis du gerne vil have, at baby bliver ammet ved dit bryst.

Flade sutter

Den flade sut er kendetegnet ved at være trykket flad på den del, der hviler på barnets tunge. Den flade sut findes i forskellige udformninger. Ulempen ved den flade sut er, at baby holder fast på sutten ved at trykke den flade del op i ganen med tungen.

Sutter af naturgummi

Hvis du køber natursutter, undgår du unødvendige farvestoffer, kræftfremkaldende stoffer, hormonforstyrrende stoffer m.v. Mange vælger at prøve naturgummi før andre sutter, fordi naturgummi er blødere og minder i struktur mere om brystets elasticitet end silikonesutter. De skal rengøres ved at ligge i vand, der har kogt. Skift dem gerne ud hver 6.-8. uge, eller når sutten bliver misfarvet.

Findes der sunde sutter?

Sutter kan du få i enten naturgummi eller medicinsk silikone, og her er du garanteret, at dine sutter er uden kemi. Det er din sikkerhed, for at din baby ikke udsættes for unødige kemikalier. Når du køber en natursut til dit barn, kan du være sikker på, at produktet er sikkert og godt at bruge. Det er ikke det samme som at sige, at sutten er sund – men den er uden skadelige kemi.

Sutter med navn eller tekst

Det er en god idé at sætte navn på dit barns sutter. Sutter ligner hinanden, og den nemmeste måde at kende forskel er ved at påsætte navn på enten sut eller suttekæde. Når du personliggør dit barns sutter, vil du, uanset om dit barn er i daginstitution, mødregruppe eller på en legeplads, altid være sikker på at kunne finde præcis jeres sut igen.

Hvilken type sut er bedst for tænderne?

Børn, der stadig bruger sut eller sutter på finger, efter de er fyldt tre år, risikerer, at deres tandstilling ændres, så de kan får overbid eller krydsbid – også kendt som suttebid. Dette kan påvirke barnets tygge- eller bideevne. Men hvis barnet stopper med at bruge sut inden 3-årsalderen, retter mælketænderne sig som regel af sig selv, og tandstillingen på de nye tænder vil dermed heller ikke blive påvirkede.
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek