Mucolysin

0 produkter
0 produkter
Lærke
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Mucolysin mod hoste med slim

Mucolysin er et slimløsnende middel til brug ved hoste med slim, der er svært at hoste op. Mucolysin fortynder slimen i luftvejene, så det er nemmere at hoste op.

Mucolysin er lavet som brusetabletter, der skal i et halvt glas vand og opløses. Herefter drikkes det. Sørg altid for at tabletten er helt opløst, før du drikker væsken. Mucolysin kommer i to styrker, 200 mg og 600 mg, så der er til forskellige behov. Mucolysin kommer i to smagsvarianter, skovbær og citron.

Den anbefalede dosering for 200 mg er for voksne 1 brusetablet 3 gange dagligt. For børn over 5 år er det 1 brusetablet 2 gange dagligt.

Den anbefalede dosering for 600 mg er for voksne 1 brusetablet 1 gang dagligt eller 1/2 brusetablet 2 gange dagligt. For børn over 14 år er det 1/2 brusetablet 1 gang dagligt.

Mucolysin 200 mg må ikke anvendes til børn under 5 år og Mucolysin 600 mg må ikke anvendes til børn under 14 år. Hvis du er i tvivl om du må bruge Mucolysin, bør du altid kontakte din læge først.

Det anbefales at tage Mucolysin tidligt på dagen og ikke til nat, da Mucolysin løsner slimet i luftvejene og derfor kan påvirke til øget hoste, der kan forstyrre nattesøvnen.

Hoste med slim

Hoste med slim kan være enormt irriterende og opstår når der dannes ekstra slim i luftvejene. Kroppen gør dette på grund af en infektion i luftvejene, men man kan også opleve at hosten først kommer, når man begynder at føle sig bedre tilpas. Slimen der hostes op kan sagtens have en grønlig eller gullig farve, dette er ikke farligt. Det betyder blot at kroppens immunforsvar kæmper mod infektionen.

​​​​​​​Hvis du oplever hoste i mere end 2 uger eller vejrtrækningsbesvær, skal du kontakte din læge.

Sådan kan du lindre tør hoste

Din sundhed

Sådan kan du lindre tør hoste

Af Matas

Det kan være meget ubehageligt at døje med en tør hoste. Specielt om natten kan det være et stort problem, når man hoster og ikke kan falde i søvn og måske holder hele matriklen vågen. Men der findes heldigvis råd for, hvad du kan gøre, for at lindre en tør hoste. Vi har samlet de bedste af dem her.

Læs Mere
Alt du skal vide om hoste med slim

Din sundhed

Alt du skal vide om hoste med slim

Af Matas

Det kan være rigtig irriterende at døje med hoste, specielt hvis det er noget, som fortsætter længe. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om hoste med slim, så du kan blive klogere på, hvad du kan gøre.

Læs Mere