• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Træningselastik

Træning med træningselastikker er både skånsomt for kroppen og ekstremt effektiv. Der er flere muligheder, når du skal vælge en træningselastik. Vil du have en med håndtag eller en uden, og hvilken styrke skal den have? På Matas.dk finder du flere valgmuligheder.

Bolig & Livsstil Sport Træningsudstyr
19 produkter
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

19 produkter
Sortér efter: Mest populære
(32)
Aserve Aserve Træningselastikker 4 pak
119,95
Optjen 12 point
(6)
Home Gym Multitræner Gymband
249,95
Førpris 499,95
Optjen 25 point
(0)
Casall Elastik Light
159,95
Optjen 16 point
(4)
Adidas træningsudstyr Small Power Bands 3 stk.
189,95
Optjen 19 point
(0)
Casall Elastik Light
279,95
Optjen 28 point
(0)
Casall Elastik Light
159,95
Optjen 16 point
Reebok træningsudstyr Studio Powerband Level 1
299,95
Optjen 30 point

Træning med en træningselastik

Der er flere fordele ved at træne med en træningselastik. En af dem er, at træning med en elastik er skånsom for din krop, men samtidig giver det virkelig gode resultater, hvis du træner korrekt. Da du kan træne alle dine muskler med en elastik, kan du også benytte en træningselastik i stort set alle former for træning. Yoga, aerobic, genoptræning, pilates, crossfit og styrketræning. Da elastikkerne findes i mange forskellige størrelser, vil du altid kunne finde en, der passer til netop dit behov og niveau. En træningselastik er også noget af det billigste træningsudstyr, du kan få.

Træningselastik med håndtag

En træningselastik med håndtag, er nok den mest almindelige model, når det kommer til hjemmetræning. Du kan udføre rigtig mange øvelser med den, og de er ganske prisvenlige. De billigste træningselastikker har oftest håndtag, som er belagt med mosgummi, og det er faktisk en super god løsning. Holdbarheden er ikke den bedste, men der er en god komfort i det. Andre træningselastikker har robuste plastikhåndtag, og det er er super holdbart. De er ikke helt ligeså komfortable, men hvis du bruger dine træningselastikker til hård træning, er det denne type, du skal gå efter. Denne type vil også være god til dig, der sveder meget under din træning. Nogle træningselastikker med håndtag er lavet, så de kan fastgøres til stolper, døre eller bjælker, så du kan få en god træning i hjemmet også. Det kan eksempelvis være Titan Life Functionel Trainer, som har en maksimal brugervægt på 300 kg.

Elastikbånd

Et elastikbånd er en lang elastik, men denne form har ingen håndtag. Den er yderst populær, og de benyttes oftest i en længde på 150-153 cm, men du kan godt få modeller, som er længere. Du kan klippe båndet til, hvis du ønsker at justere længden på den. Du kan benytte disse elastikbånd til mange af de samme øvelser som træningselastikker med håndtag. Du har dog en væsentligt større frihed med elastikbånd, da de ingen håndtag har.

Træningsøvelser med træningselastik

Du kan lave rigtig mange forskellige øvelser med træningselastik til hele kroppen. Her er to bud på klassiske, effektive øvelse med elastik.

Squat Denne øvelse styrker lår og bagdel.

Du stiller dig på elastikken og snor den omkring dine hænder. Så skal du holde dine hænder lidt højre end dine skuldre. Du skal kunne mærke elastikken giver en god modstand. Så laver du et squat, mens du holder fast i elastikken.

Brystpres Denne øvelse styrker din brystmuskulatur. Til denne øvelse skal du bruge en stol.

Du skal sidde på stolen. Stram elastikken mellem dine hænder og skub albuerne tilbage, således at dine hænder er ude foran din brystkasse. Du skubber så hænderne frem foran dig, så du kan mærke modstanden. Du skal sørge for, at dine albuer er i en lige linje med dine skuldre.

Hvad betyder farverne?

Farverne er ikke bare til, for at elastikkerne ser smarte ud. De indikerer simpelthen modstanden på elastikken. Farverne og modstanden kan godt variere, alt efter hvilket mærke du vælger. Køb gerne et sæt, hvor der er forskellig modstand at vælge imellem.

Forebyggelse af skader med elastik

Du behøver ikke at bruge flere timer på træning hver dag for at få en effekt, der kan ses. Med en træningselastik får du en hurtig og skånsom virkning, og de kan desuden bruges til at forebygge skader. Blot to minutters træning om dagen med træningselastikker er nok til at forebygge problemer med nakke, ryg og skuldre. Træn gerne 10 minutter dagligt eller mere, hvis du også vil se resultater på kroppen.

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage