Støttestrømper

Tøj & Bolig Tøj, Sko & Accessories Tøj Strømper
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Mærker

Pris

Køn

Bedømmelser

62 produkter
62 produkter
Sorter efter: Mest populære
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Hvad er støttestrømper, og hvad kan de egentlig?

Hvorfor man vælger en støttestrømpe, kan der være mange grunde til. Måske skal du ud på en lang flyvetur? Eller også er du gravid? Måske har du tendens til hævede ben og fødder?

Støttestrømper afhjælper og forebygger hævede ben i dagligdagen og kan bruges af både kvinder og mænd. Støttestrømpen er en strømpe, der støtter fodfladen, anklen, skinnebenet og lægmusklen ved at give et let tryk. Det lette tryk får blodet til at cirkulere bedre rundt. Du kan få støttende strømper i form af knæstrømper, lårstrømper eller strømpebukser, der giver støtte hele vejen op ad benene.


Støttestrømper til rejsebrug

Støttestrømper er en god idé at bruge til længere rejser, da rejser over 4 timer forhøjer risikoen for blodpropper. Rejser behøver ikke være med fly, men gælder også for rejser foretaget i bus, tog eller med bil. Du bør bruge støttestrømper, hvis du i forvejen er i risikogruppen for blodpropper.


Støttestrømper til ældre

Hvis du er over 60 år, har du øget risiko for at få blodpropper i benene. Derfor anbefaler vi at bruge støttestrømper forebyggende.


Til den gravide

Når du er gravid, transporterer blodsystemet 20 procent mere blod end normalt. Hormonerne gør, at venerne bliver mere elastiske. Derudover presser livmoderen også på venerne. Hver anden kvinde oplever problemer med åreknuder, når de er gravide. Derfor vil en kombination af regelmæssig motion og brug af støttestrømper fra starten af graviditeten mindske risikoen for åreknuder og blodpropper.


Efter operationer

Er du blevet opereret for blandt andet åreknuder, er der en lille risiko for at udvikle blodprop i benet i fremtiden. Vi anbefaler, at du bruger en støttestrømpe forebyggende.

Hvilken strømpe skal jeg vælge?

Støttestrømper er inddelt i fire klasser ud fra, hvor meget de skal stramme. Klasse 1 (15-21 mmHg) er den mildeste form for kompression, der er god at bruge forebyggende og ved lettere problemer som fx små åreknuder, hævede fødder og træthedssymptomer. Klasse 2 (23-32 mmHg) er medium-stærk kompression og bruges ved større problemer som fx åreknuder og efter operationer. Klasse 3 (22-46 mmHg) har en meget stærk kompression og bruges ved slemme symptomer. Klasse 4 bruges kun af sygehusvæsnet.

Derudover skal du også forholde dig til, hvilken længde strømper du ønsker, og om det skal være med eller uden tæer.

Hvor længe skal de bruges?

Støttestrømper har ca. en levetid på 6 måneder ved normalt daglig brug. Derefter vil kompressionen i strømpen aftage, og strømpen vil ikke stramme optimalt. Støttestrømper skal ikke bruges om natten, eller når man ligger ned i længere perioder, da det vil belaste hjertet for meget.

Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje