Ingrediensbibliotek

Vores farmakonomer guider til de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvilke der kan være mest effektive for netop dine behov.

Bliv guidet til de ingredienser indenfor målrettet hudpleje, der passer dine behov.

ALLANTOIN

Allantoins vigtigste egenskaber må være dens fugtgivende og beroligende virkning samt, at den støtter op om den naturlige celledeling. Allantoin er gavnlig til alle hudtyper, lige fra fedtet og uren hud til tør og sensitiv hud.

CERAMIDER

Ceramider er fedtsyrer, der findes naturligt i huden. De er en vigtig del af hudens barriere, da de fungerer som mørtlen der binder cellerne sammen, så hudens barriere forbliver intakt. De forhindrer fugt i at fordampe fra huden og forhindrer forurening og skadelige stoffer i at trænge ind.

CURCUMIN

Curcurmin er et stof, som findes i gurkemeje, som er letgenkendelig på den kraftige  gule farve. Er din hud stresset eller sensitiv, kan det være en fordel at bruge hudpleje med denne ingrediens fordi den bidrager til at berolige huden og mindske ubehag, rødme og irritation.

GLYCERIN

Glycerin og glycerol er i princippet én og samme ting. Forskellen består i, at glycerol er den rene udgave, hvorimod glycerin indeholder 95% glycerol. Glycerin er en sukkeralkohol, der findes i alle fedtstoffer. Den er lugtfri, farveløs og smager sødt.

Q10

Q10 er en antioxidant, som er med til at beskytte huden mod oxidativ stress og frie radikaler, som blandt andet opstår på grund af påvirkninger som  forurening og soleksponering. Q10 er god til dig, der gerne vil have hudpleje, som arbejder med alderstegn både forebyggende, og hvis tegnene er opstået.

RETINOL

Retinol er en del af A-vitaminfamilien, også kaldet et retinoider. Retinol er bedst kendt for sine anti-age effekter, men kan også bidrage til cellefornyelse, modvirke alderspletter, pigmentpletter, give en fastere og blødere hud, samt have en gavnlig effekt på uren hud.

SALICYLSYRE

Salicylsyre er en syre der i kemiens verden tilhører gruppen beta-hydroxy-acid også kaldet BHA. Salicylsyre er med god grund en populær aktiv ingrediens i mange hudplejeserier. Det er en alsidig aktiv ingrediens med gode egenskaber, du kan finde i alt fra rens og serum til salver og plaster mod hård hud.

SHEASMØR

Sheasmør stammer fra sheanødder, og på grund af de forskellige fedtsyrer, antioxidanter og vitaminer det indeholder, er det en sand helt, når det kommer til tør hud. Sheasmør blødgør din hud, beskytter din hud mod oxidativ stress og frie radikaler, samt fugter og plejer huden.

THERMALSK KILDEVAND

Termalsk kildevand er naturligt udvundet kildevand der er rig på mange mineraler med flere egenskaber. Mineraler har beroligende egenskaber og beskytter huden mod udefra kommende påvirkninger. Typisk udvundet fra franske kilder er vandet renset af vulkansk eller mineralrig jord og klippe.

VITAMIN B5 / PANTHENOL

Provitamin B5, også kaldet Panthenol, findes bl.a. i mange reparationscremer, men også i  langt flere produkter. Panthenol er en effektiv fugtgiver, der også binder fugten i huden. Panthenol har også en helende og beroligende effekt på huden.

VITAMIN C

C-vitamin er en antioxidant, hvilket kort og godt betyder, at det beskytter din huds celler og derudover reducerer linjer og rynker og ujævn hudtone. C-vitamin virker derudover lysnende på pigmentskader, giver glød og udstråling, samt en mere ensartet hudtone.

VITAMIN E

E-vitamin er en antioxidant, som beskytter kroppens celler mod frie radikaler, der kan forårsage skader på kroppens kollagen. E-vitamin virker også fugtgivende og har en beskyttende og helende virkning på huden. E-vitamin styrker ydermere hudens barrierer.

GLYCOLIC ACID

Du kender nok mest glycolic acid som AHA-syre (Alpha-Hydroxy-Acid) eller frugtsyre. AHA virker eksfolierende, hvilket betyder at den bidrager til at opløse døde hudceller så huden nemmere kan afstøde dem, og derefter booste dannelsen af nye friske hudceller.

HYALURONSYRE

Hyaluronsyre er en ingrediens som er svær at komme uden om, når vi taler om hudpleje. Hyaluronsyre er på alles læber og mange har fået øjnene op for hyaluronsyres mange gode egenskaber. Du vil kunne finde hyaluronsyre i alt fra din dagcreme, dit serum eller din maske. Flere og flere kosttilskud indeholder også hyaluronsyre.

NIACINAMID

Du har efterhånden helt sikkert hørt om niacinamids mange fantastiske egenskaber! Niacinamid findes i en lang række hudplejeprodukter du møder ofte denne ingrediens i de fleste af dine hudplejeprodukter. Lige fra din rens, til dit serum og din dagcreme.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.