Din sundhed
Bliv klogere på Ceramider
Ceramider er en af de ingredienser, der tit bliver nævnt, når vi snakker hudpleje. Men hvad er ceramider egentlig og hvad gør de godt for?

Ceramider kaldes også lipider og er fedtsyrer, der findes naturligt i huden. De er en vigtig del af hudens barriere, da de fungerer som mørtlen der binder cellerne sammen, så hudens barriere forbliver intakt. De forhindrer fugt i at fordampe fra huden og forhindrer forurening og skadelige stoffer i at trænge ind. Ceramider er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor og læs om fordelene i artiklen her.

Virkning

Det kan virke fjollet at vælge hudpleje med ceramider, når huden allerede indeholder dem naturligt, men ceramider kan spille en vigtig rolle i din hudplejerutine. Hudpleje med ceramider hjælper til at styrke hudens barriere og øge fugtniveauet. Ydermere kan denne type hudpleje give en fastere, fyldigere og mere glat hud. Ceramider i hudpleje kan bidrage til færre rynker og mindre sensitiv hud.

Fordele og anvendelse


Hudpleje med ceramider kan anvendes af alle hudtyper, da ceramider findes naturligt i huden. Selv hudtyper med olieret, fedtet og/eller sensitiv hud, kan anvendes disse cremer, uden at tilstanden forværres. Faktisk kan den i nogle tilfælde forbedres, selvom huden er fx fedtet.

Hudpleje med ceramider kan anvendes både morgen og aften - og endda i det sarte øjenområde, hvis cremen er parfumefri.

Vær opmærksom på...

Nogle kan føle at en dagcreme med ceramider, bliver for tung/fedtet på huden, i løbet af dagen. Hvis man stadig ønsker et produkt med ceramider, på trods af dette, kan man anvende en natcreme, natserum eller andet at bruge til aften. På denne måde får huden tilført de gavnlige fedtstoffer, uden at huden føles fedtet i løbet af dagen.

Bonus info

Som med mange andre ting, forsvinder en del af vores ceramider i huden med alderen. De kan også påvirkes eller mistes, hvis vi er for hårde ved huden, altså eksfolierer, peeler eller dyrker sol i overdreven grad. Dette kan skade hudens barriere, da man fjerner en del af fedtstofferne i huden. Særligt hvis det foregår over længere tid, da huden får sværere og sværere ved at genopbygge sig selv, hvis man konstant fjerner dens "mørtel."

En hud med færre ceramider vil være svækket i sin barriere, og huden kan få større tendens til at blive påvirket af hverdagens udfordringer. Ydermere vil huden kunne blive tør og kløende, da fugten fra huden, i højere grad vil kunne fordampe.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Sensitiv hud
  • Anti-age
  • Eksem & tør hud
  • Dehydreret

Populære produkter med Ceramider

Relaterede artikler

Bliv klogere på anti-age

Vi guider

Bliv klogere på anti-age

Af Matas

Produkter formuleret til den modne hud kaldes ofte anti-age produkter, og dækker over en betegnelse af hudpleje, der er målrettet fine linjer, rynker og pigmentforandringer. For at forstå hvilket behov den modne hud har er det afgørende at vide mere om hvordan huden ældes og hvilke faktorer, der kan være medvirkende til at fremskynde denne proces.

Læs Mere
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Din sundhed

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Måske du sidder og tænker, hvad er forskellen egentlig på specialhudpleje og den hudpleje, man ellers kan få? Med hjælp fra vores dygtige farmakonom Rikke gennemgår vi her, hvad specialhudpleje er, og hvordan du kan bruge det til de hududfordringer, du har brug for hjælp til.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.