Din sundhed
Bliv klogere på Glycerin
Et stof med så mange anvendelsesmuligheder som glycerin, skal man lede længe efter - læs med her, for nyttig viden omkring glycerin og glycerol.

Glycerin og glycerol er i princippet én og samme ting. Forskellen består i, at glycerol er den rene udgave, hvorimod glycerin indeholder 95% glycerol. Glycerin anvendes i alt fra fødevarer til kosmetik og hudpleje, mens glycerol mest anvendes af lægemiddelindustrien. Glycerin er en sukkeralkohol, der findes i alle fedtstoffer. Den er lugtfri, farveløs og smager sødt.

Virkning

Glycerin er utroligt effektivt til at optage vand og fugt fra omgivelserne og har stærke fugtbevarende egenskaber.

Fordele og anvendelse


Glycerin bruges i cremer og sæber, for sine fugtgivende og fugtbevarende egenskaber. Glycerin har evnen til at kunne optage vand fra luften ved stuetemperatur og kan på denne måde tilføre fugt til huden.

På denne måde kan man forebygge og afhjælpe sprækker i huden og blødgøre. De fleste cremer og sæber indeholder kun en lille mængde glycerin.

Der findes dog også Glycerincremer og glycerinsæber med et noget højere indhold, til dem der døjer med meget tør hud. Dette kan også med fordel anvendes, hvis man spritter sine hænder meget af.

Vær opmærksom på...

Glycerin må ikke bruges rent på hverken hud eller hår, da det kan have en dehydrerende effekt og i værste tilfælde kan give vabler. Ingrediensen skal derfor altid bruges med andre ingredienser der giver fedt og fugt.

Bonus info

I fødevarer anvendes glycerin som en emulgator eller stabilisator. Det er primært for at to stoffer eller ingredienser, der normalt ikke vil kunne blandes, bliver blandbare. Det gælder fx for olie og vand.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Eksem & tør hud
  • Skadet hud
  • Dehydreret hud

Populære produkter med Glycerin

Relaterede artikler

Bliv klogere på eksem og tør hud

Din sundhed

Bliv klogere på eksem og tør hud

Af Matas

Tør hud kan være en tendens din hud altid har haft eller det kan opstå som reaktion på flere forskellige faktorer. Overordnet skyldes tør hud en ændring i hudbarrieren. Det er afgørende at forstå disse ændringer, for at kunne målrette din pleje efter den. At forstå hvorfor tør hud opstår, og hvilke konsekvenser det kan have for din hud, hvis den ikke bliver behandlet, er afgørende for at kunne vælge den rigtige pleje.

Læs Mere
Har du eksem? Symptomer, forebyggelse og lindring

Din sundhed

Har du eksem? Symptomer, forebyggelse og lindring

Af Matas

Kløe, tør hud og rødme. Hvis du har eksem, kender du måske allerede symptomerne. Men hvordan ved man egentlig, om man har eksem, hvad skyldes det – og hvordan behandler man det bedst? Læs med her, og bliv klogere på det kløende hududslæt – og ikke mindst hvad du selv kan gøre ved det.

Læs Mere
Bliv klogere på dehydreret hud

Din sundhed

Bliv klogere på dehydreret hud

Af Matas

Dehydreret hud er en hud, der mangler fugt. Huden kan være i en mere eller mindre konstant tilstand af dehydrering, hvor hudens genetik betyder at den er mere disponible for udtørring, eller også kan dehydrering af huden opstår afhængig af eksterne faktorer, f.eks. afledt af når årstiderne skifter. Uanset hvad der skyldes dehydreret hud, bør behandlingen både være forebyggende og lindrende.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.