• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu
Vi guider

Q10 - Din huds energikilde

Uden mad og drikke duer helten ikke. Det samme kan siges om Q10, der spiller en central rolle for, at din krop og hud fungerer normalt. Bliv lidt klogere her.

Vi gør dig klogere på, hva cdo-enzymet Q10 kan gøre for dig og hvilke hudpleje fordele ingrediensen har her.

Når kroppen ældes

Ældning er en kompliceret størrelse, men forsimplet fortalt sker der i hvert fald det, at cellernes ʻbatterier’, de såkaldte mitokondrier, mister kraft. De bliver dårlige til at producere og levere energi til alle kroppens celler, og cellerne mister deres forsvarsevne mod skadelige frie radikaler, som er aggressive molekyler, der går til angreb på hudcellerne.


Hermed sker der en oxidering – man kan sige, at kroppen ʻruster’ og går i forfald, og den her proces kan let ses uden på vores krop, for eksempel på vores hud, der kvitterer med at blive mere rynket og slap. Processen kan ikke stoppes, men den kan bremses, for når forskerne nu ved, hvad der sker i kroppen rent biologisk, når vi ældes, er det blevet meget nemmere at skræddersy behandlinger og hudpleje, der kan booste cellernes batterier og forlænge deres levetid. Det er her, Q10 kommer ind i billedet.

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs også

Q10 er effektiv mod frie radikaler

Kroppen er en fantastisk ʻmaskine’, som helt naturligt producerer et godt våben mod de frie radikaler, nemlig co-enzymet Q10, der som en supereffektiv antioxidant bekæmper den skadelige oxidering. Sammen med andre enzymer og hjælpestoffer spiller Q10 også en central rolle i cellernes energifabrik og sikrer, at mitokondrierne og dermed vores krop og hud fungerer normalt.


Ja, Q10 er kort og godt en ægte ʻlife saver’. Selv om kroppen selv kan danne Q10, får vi det meste tilført med kosten fra blandt andet kød, fisk, nødder, grønne grøntsager, spiseolier og visse kornprodukter, men alt det til trods bliver kroppen bare sløvere og sløvere til at lave Q10. Så hvad kan du gøre?

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Vi guider

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så det skal du kende!

Læs også

Sådan gør Q10 huden bedre

En varieret kost er alfa og omega for at opretholde kroppens naturlige lager af Q10, men vil du holde liv i ʻbatterierne’ og bevare en sund, ungdommelig hud, kan du bruge hudpleje med Q10 (ofte udvundet af fermenteret gær eller bakterier!) Der findes også Q10 kosttilskud på markedet.


Som hudplejeingrediens har Q10 flere synlige fordele:
​​​​​​​

  • Det forbedrer hudens evne til at hele og regenerere.
  • Det modvirker kedelig og gusten hud, da hudcellerne bliver bedre til at skille sig af med affaldsstoffer og bedre til at optage næringsstoffer.
  • Det beskytter mod for tidlig ældning forårsaget af uv-stråler, stress og forurening.
  • Og det stimulerer kollagenproduktionen og dermed hudens fasthed og elasticitet.


Alle disse fordele taget i betragtning, burde Q10 være obligatorisk i alle cremer, og man kan godt forstå, hvorfor det er en yndet ingrediens i alt lige fra opstrammende kropscremer til foryngende sera, masker og øjencremer.             

5 gode med Q10        

1. Masken

En engangsmaske til alle hudtyper, der reducerer ældningstegn, opstrammer og plejer med Q10, ceramider, C-vitamin og meget andet, huden elsker.

2. Øjencremen

En fugtgivende antirynke øjencreme med blandt andet A-vitamin og Q10, der genopbygger din huds fasthed og elasticitet omkring det sarte øjenparti. 

3. Serummet

Det nyeste serum fra Niveas populære Q10-serie forkæler din hud med banebrydende teknologi. Beriget med Hyaluronsyre, vil den ikke bare synligt reducere rynker, men også forebygge nye.


Vidste du, at forskerne hos tyske Beiersdorf (Nivea) var blandt de første til at afdække Q10’s hudplejefordele og har brugt co-enzymet som hudplejeingrediens siden 1998?  

4. Kosttilskuddet

Bløde, lystætte gelatinekapsler med 30 mg coenzym Q10 opløst i vegetabilsk olie. Coenzym Q10 spiller en central rolle i cellernes energiomsætning.

BLACK FRIDAY
Spar 20%
Pharma Nord Bio-Qinon Q10 30 mg 60 kaps.
BLACK FRIDAY 159,96
Førpris 199,95
Du optjener 16 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
The power of plants Q10 Ubiqinol 100 mg 60 kap
BLACK FRIDAY 319,96
Førpris 399,95
Du optjener 32 point

5. Kropsolien

Nærende økologisk æterisk lavendel olie og botaniske ekstrakter i kombination med en blanding af coenzyme Q10, broccolifrø olie, mandelolie og jojoba olie virker fugtgivende og beskytter hudens naturlige balance.  


Psst! Din krops naturlige indhold af Q10 peaker, når du er omkring de 20 år. Herefter falder niveauet jævnt og stødt. Når vi er omkring de 80 år, er niveauet faldet med hele 65 procent.   

Relaterede produkter

BLACK FRIDAY
Spar 20%
(27)
Estée Lauder NightWear Plus Anti-Oxidant Night Detox Creme 50 ml
BLACK FRIDAY 407,96
Førpris 509,95
Du optjener 41 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
Nivea Q10 Plus Body Firming Lotion 250 ml
BLACK FRIDAY 23,96
Førpris 29,95
Du optjener 3 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
Natur Drogeriet Q10 Super 100 mg 60 kap
BLACK FRIDAY 159,96
Førpris 199,95
Du optjener 16 point

Relaterede artikler

Ceramider – mørtlen, der holder huden sammen

Vi guider

Ceramider – mørtlen, der holder huden sammen

Af Cathrine Park

Når huden bliver tør, irriteret og mere ældet, er den sikkert gal med din hudbarriere. Heldigvis kan du selv stabilisere den igen med hudplejens svar på mørtel – nemlig ceramider.

Læs Mere
A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Af Trine Brøndsted

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs Mere
Hvorfor bør du bruge skintonic?

Vi guider

Hvorfor bør du bruge skintonic?

Af Isabel Thostrup & Cathrine Park

De gode gamle råd til pleje af ansigtet består af rens og skintonic efterfulgt af fugt. Men har du ofte sprunget trinnet i midten over, fordi det er svært at gennemskue, hvad det egentlig gør godt for? Så er du ikke alene! Find ud af, hvorfor du bør huske skintonic’en i din plejerutine her.

Læs Mere
Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Vi guider

Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Af Cathrine Park

Er din hud i ansigtet blevet ujævn med brune pletter og plamager, er der heldigvis hjælp at hente i effektive hudplejeprodukter og gode vaner. Læs med her og bliv klogere på, hvad pigmentpletter er, og hvordan du bedst får bugt med dem.

Læs Mere