Fossflakes

Fossflakes er en ny generation af puder og dyner, som er udviklet, designet og produceret i Danmark, for at hjælpe hele verden med at sove bedre. Fyldet er udviklet med omtanke for dig og din hverdag. Med Fossflakes har det aldrig været mere behageligt at stå op efter en nat.

Fossflakes

Fossflakes er en ny generation af puder og dyner, som er udviklet, designet og produceret i Danmark, for at hjælpe hele verden med at sove bedre. Fyldet er udviklet med omtanke for dig og din hverdag. Med Fossflakes har det aldrig været mere behageligt at stå op efter en nat.

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Serier

Pris

Certificeringer

Bedømmelser

21 produkter
21 produkter
Sorter efter: Mest populære

Historien om sne, der blev til puder

Lars E. Foss, entreprenør og civilingeniør, er manden bag Fossflakes. Han skabte det unikke dyne- og pudefyld, fossflakes, i en alder af 69 år, inspireret af sin egen søvnløshed, myoser og muskelspændinger.

Selvom Lars var i pensionsalderen, arbejdede han med at producere kunstig sne til film- og tv-produktion, dekorationsbrug, reklamer og andet, og han havde lagt mærke til, at de unge mennesker, der passede maskinerne, tog powernaps på sækkene med sne. Han tog en pose med hjem og fyldte i en gammel hovedpude. Den nat sov han som en drøm.

Lars E. Foss brugte lang tid på at videreudvikle de kunstige snefnug. De blev forfinet, og deres "raslelyd" blev reduceret. Hans pudefyld blev til 'fossflakes'; en kombination af sne og fine polyesterfibre havde endelig resulteret i den ideelle bløde, men spændstige pude. Da Lars begyndte at markedsføre sin opfindelse til den amerikanske hotelbranche, fik han succes, og reaktionerne fra hotelgæsterne førte til, at Lars E. Foss kunne sælge sine puder og dyner på detailmarkedet – altså direkte til kunderne.

I 2005, da Lars var blevet 79 år, overtog Lars' søn, Adam, firmaet og udviklede et større produktudvalg. Adam begyndte at arbejde sammen med fysioterapeuter, kiropraktorer og søvneksperter om design og kvalitet af støttepuder. I dag er Fossflakes et anerkendt nordisk brand med kvalitetsprodukter skabt i den nordiske og skandinaviske tradition for design, kvalitet og håndværk.

Fremtidens dyner og puder

Fossflakes skiller sig ud fra alt andet fyld på markedet. Sneflagerne er stadig hovedingrediensen i al fyldet hos Fossflakes. Flagerne har nemlig mange af de samme egenskaber som dun, da de er konstrueret med samme slags bue, der skaber det samme hulrum til en exceptionel isolationsevne.

Fossflakes er inspireret af dun og fjerenes evne til at holde på luft. Hos Fossflakes er luftlommerne i materialet lavet sådan, at luften kan cirkulere omkring hoved og nakke, så det aldrig bliver for varmt. Fossflakes' produkter er allergivenlige, lette at vedligeholde og holder længere end andre lignende syntetiske produkter på grund af det unikke fossflakes-fyld. Sneflagerne er fulde af luftlommer, som både holder dig varm og lader fugt og overskydende varme fordampe. De er bløde, men tilstrækkelig spændstige, og yder maksimal støtte, så du kan slappe af i dine muskler, mens du sover.

Alle Fossflakes' produkter er Oeko-Tex 100 certificeret efter højeste standard. De fremstilles i firmaets topmoderne fabrik i Skive og sælges i over 20 lande verden over.

Lige her på Matas.dk finder du et udvalg af Fossflakes' dyner, puder, ammepuder, støttepuder og topmadrasser til babyer.

Vedligholdelse af Fossflakes

Fossflakes' gode evne til at holde på luften mellem de enkelte flager betyder, at fyldet ikke bliver fladt eller mister sin spændstighed. Selv hvis du bruger produkterne hver eneste nat og vasker det hyppigt, vil de beholde deres volumen. Husk dog at ryste dem igennem med jævne mellemrum eller komme dem i tørretumbleren i 10 minutter en gang imellem. På denne måde sikrer du dig, at dine produkter fra Fossflakes, holder i mange år fremover.

Japanske undersøgelser har vist, at Fossflakes puder kan vaskes op til 50 gange uden at miste volumen. Fyldet er en blanding af 70% af de fineste fossflakes Essential og 30% Fossfill Clusters (polyesterkuglefibre). Blandingen er med til at gøre både puder og dyner komfortable og bevarer desuden fyldet og volumen i længere tid.

Når du vasker din Fossflakes-pude, vil du opleve en forbedret vaskeegenskab og en forkortet tørretid. Fyldet klumper nemlig ikke, men fordeler sig jævnt og bevarer derfor sin fylde. Alle produkterne kan vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen, og det gør, at det er let at holde dem rene og fri for støvmider.

Det anbefales at vaske produkterne tre til fire gange årligt. De skal tørretumbles på et uld- eller silkeprogram og tåler ikke for høj varme. Lad dem hellere lufttørre, hvis du er i tvivl om varmeprogrammet på din tørretumbler. ​​​​​​​

Louise
Materialist
Louise blev i 2018 uddannet materialist. Hendes interesse ligger i hudpleje og makeup, som hun også selv afprøver en del af, så hun kan give den bedste rådgivning. Louise vil rigtig gerne give en personlig og professionel rådgivning, så den enkelte kundes behov bliver opfyldt.
Min ekspertise er:
Make-up
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.