Gangiden

0 produkter
0 produkter
Stina
Materialist
Min ekspertise er:
Hudpleje

Gangiden afføringsmiddel

Gangiden er et afføringsmiddel, der virker ved at blødgøre afføringen, så det er nemmere at komme af med det. Gangiden hjælper samtidig til at opretholde kroppens niveauer af natrium, kalium og vand, så du ikke mister disse mens du er forstoppet og tager Gangiden. Gangiden er særligt anvendeligt til behandling af forstoppelse over længere tid og kan også anvendes ved forstoppelse ved ophobning af hård afføring i tarmen.

Gangiden kommer i to smagsvarianter, neutral og appelsinsmag. Det er pulver, der skal opløses i et glas vand og drikkes.

Gangiden må anvendes af voksne og børn over 12 år.

Læs altid indlægssedlen før brug og kontakt din læge ved spørgsmål eller tvivl.

Doseringsforslag

1 brev i 125 ml vand 1-3 gange dagligt. Følg altid lægens anvisninger, hvis du har fået anden dosering fra lægen eller andet sundhedspersonale.

Generelt om forstoppelse

Forstoppelse opleves som hård, sjælden eller træg afføringen, hvor det kan være smertefuldt at gå på toilettet. Man kan også opleve at have mere luft i maven eller føle sig oppustet, mens forstoppelsen står på. Det er meget individuelt hvor tit vi normalt går på toilettet, så derfor er det også individuelt, hvad der vil opfattes som forstoppelse.

Der kan være rigtig mange årsager til forstoppelse og i mange tilfælde kan man ikke finde en eksakt årsag. Generelt er de hyppigste årsager til forstoppelse:

  • Uregelmæssige toiletbesøg
  • For lidt væske
  • Manglende fysisk aktivitet
  • For lidt fiber i kosten
  • Irritabel tyktarm

Nogle former for lægemidler og kosttilskud, kan også give forstoppelse, såsom kalktilskud, jerntilskud og vanddrivende medicin.

Det er vigtigt at udelukke, hvis der kan være andre og mere alvorlige årsager til forstoppelse, derfor bør du altid tale med din læge, hvis du er i tvivl.​​​​​​​

Gode råd til forstoppelse

Der er heldigvis ting du selv kan gøre, for at lindre og forebygge forstoppelse i fremtiden! Det er vigtigt at have regelmæssige toiletvaner, drikke rigeligt med væske, spise fiberrigt og få regelmæssig motion. I nogle tilfælde kan man supplere med et tilskud af fiber.​​​​​​​

Forstoppelse: Det kan du gøre

Din sundhed

Forstoppelse: Det kan du gøre

Af Matas

Du kender det sikkert alt for godt: tarme, der driller, oppustethed og mavegener. Forstoppelse kan være en ret så ubehagelig affære, der giver smerter, luft i maven og volder problemer med dine toiletbesøg. Hvad sker der, når du føler dig forstoppet, findes der en behandling – og kan man forebygge det i første omgang? Læs med her og få svarene på dine spørgsmål.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.