Menu

Hovedbundspleje

Hår Shampoo & Hårpleje
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/5
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

Certificeringer

Størrelse

Hårtype

Specialbehov

Egenskaber

Form

Bedømmelser

Aktuelt

162 produkter
162 produkter
Sorter efter: Mest populære
25%
Pudderdåserne.dk Hovedbundsbørste
Medlemspris 67,46 kr.Ikke medlem 89,95 kr.
25%
Pudderdåserne.dk Peeling Shampoo 500 ml
Medlemspris 149,96 kr.Ikke medlem 199,95 kr.
Purely Professional Serum 1 100 ml
199,95 kr.
Kraes Sund Hovedbund 200 ml
139,95 kr.
SPAR
110,-
Raunsborg Hair & Scalp Mask 200 ml
69,95 kr.179,95 kr.
20%
Less Is More Protein Spray 150 ml
Medlemspris 187,96 kr.Ikke medlem 234,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 5
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Maj
Frisør
Maj er uddannet frisør og har arbejdet som dette i over 15 år. Derefter valgte hun at springe ud som selvstændig i seks år med egen frisørsalon, hvor hun både klippede, solgte og rådgav i hårplejeprodukter. Maj har altid kørt i et højt tempo med masser af bolde i luften på samme tid. Hun elsker at rådgive og hjælpe fol...
Min ekspertise er:
Hårpleje

Hvorfor klør min hovedbund?

Der kan være flere grunde til, at din hårbund klør. Herunder er listet nogle af mulighederne.

Skæl

Læg mærke til, om flagerne fra hovedbunden er olierede eller store. Hvis de er, så er det nemlig et tegn på skæl. Skæl i håret skyldes oftest svamp, og her skal du have fat i en skælshampoo, der er særligt udviklet til at komme den slags til livs. Skæl er fedtede i konsistensen og klæber sig til hårbunden og selve hårstråene.

Tør hovedbund: Er det små og tørre flager, der drysser fra hovedbunden, tyder det på tør hovedbund. Du kan genkende en udtørret skalp, når drysset fra håret ligner små snefnug eller støv.

Forkerte produkter

Det kan i al simpelhed være, at du bruger en shampoo, der ikke passer til dig eller for mange stylingprodukter, og det kan forvolde problemer – særligt hvis du i forvejen har sensitiv hud.

Prøv at undgå stylingprodukter i en periode for at se, om det skulle være dem, der irriterer hovedbunden.

Hvad hjælper på irriteret hovedbund?

Sørg for at give hovedbunden en masse fugt med en mild shampoo, der beroliger og balancerer huden i hovedbunden. Der findes heldigvis shampooer i alle prisklasser, der er lavet særligt til tør og irriteret hovedbund.

For nogle kan kan noget så simpelt som at skifte den parfumerede shampoo ud med en neutral og mild shampoo hjælpe. Du kan give det et forsøg og se, om det afhjælper din kløe i hovedbunden.

Hvilken shampoo?

En anbefalelsesværdig shampoo mod tør, kløende og irriteret hovedbund er Tea Tree Oil-shampoo fra Australian Bodycare. Det er en problemløsende shampoo, som har været på markedet i mange år, og som mange af vores kunder har positive erfaringer med. Generelt er alle shampooer til sart hovedbund gode til at genskabe balancen i din hovedbund.

Hovedbundspleje med kur

Anvend gerne en hovedbundskur efter behov for mere intensiv hovedbundspleje. Massér kuren blidt ind i vådt hår. Lad den sidde i 10 minutter – og gerne mere – for at de virksomme aktiver får mest effekt. Skyl derefter hovedbundskuren ud. Den er ikke fedtende for hovedbunden, men tilfører intensiv fugt, beroliger og lindrer kløe og irritation.

Hovedbundsskrub

Brug gerne en hovedbundsscrub som en dybdegående behandling i badet ca. én gang ugentligt eller efter behov. Den fjerner effektivt alle rester fra stylingprodukter, naturlige olier og mineraler fra kalkholdigt vand, som ophober sig omkring hår og hårrødder og kan gøre hovedbunden fedtet og irriteret. Du vil opleve, at hovedbunden bliver frisket op – og som en sidegevinst vil den ofte skabe mere fylde i håret.

Hvordan har din krop det?

Kløe er et naturligt symptom på irritationer i huden. Tænk over, at din krops velvære afspejles gennem din hud. Mærker du irritationer i krop og hovedbund, skal du måske starte indefra: god næring, motion og sunde tanker er vejen frem. Du kan eventuelt starte med et kosttilskud, der nærer hovedbunden indefra.

Kosttilskud

  • Fedtsyrer fra fiskeolie og planteolier er sunde olier, som er essentielle for din hovedbund.
  • Niacin, som er et B-vitamin, bidrager med næring til hovedbunden og fremmer sund hårvækst. Uden niacin vil dit hår blive livløst og knække.

Livstil

​​​​​​​Hvis du på længere sigt vil passe på din hovedbund, spiller din livsstil også en vigtig rolle. Er du opmærksom på at spise varieret, og drikker du masser af vand? Så er du med til at holde både hovedbund, hår og hud sund. Talgkirtlerne i hovedbunden har brug for næring, og hvis ikke de bliver næret nok, risikerer du at få en kløende og irriteret hovedbund.

Stress, medicin, alkohol, rygning, psoriasis og andre livstilsygdomme er også noget, der påvirker hovedbunden og øger chancen for irriteret og kløende hovedbund.

Tager du disse råd til dig, og giver dig selv tid til at bruge masser af plejende hovedbundsprodukter, vil du med stor sandsynlighed mærke forbedringerne, inden du ved af det.