Hovedbundspleje

Mest populære

Hovedbundspleje

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/7
Vælg filtre

Mærker

Kendt fra frisøren

Pris

Indhold

Certificeringer

Størrelse

Hårtype

Specialbehov

Egenskaber

Form

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

Dermatologisk

249 produkter
249 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 25%
KÉRASTASE Spécifique Bain Riche Dermocalm Shampoo 250 ml
Medlemspris
183,71 kr.244,95 kr.Spar 61,-
MEDLEMSTILBUD
Spar 25% på Kérastase, Redken og L'Oréal Professionnel*
SHOP HER
SPAR 25%
KÉRASTASE Spécifique Bain Prevention Shampoo 250 ml
Medlemspris
183,71 kr.244,95 kr.Spar 61,-
Ducray Elution Shampoo 400 ml
179,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 7
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Marie Louise er i 2011 udlært frisør i Frisør Poul M, Aalborg, hvor hun arbejdede efter endt uddannelse, inden hun flyttede til København for at dygtiggøre sig yderligere i sit fag. Hun lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse på Matas online chat ved at dele ud af hendes mangeårig erfaring som frisør, som g...
Min ekspertise er:
Hårpleje

Hvorfor klør min hovedbund?

Der kan være flere grunde til, at din hårbund klør. Herunder er listet nogle af mulighederne.

Skæl

Læg mærke til, om flagerne fra hovedbunden er olierede eller store. Hvis de er, så er det nemlig et tegn på skæl. Skæl i håret skyldes oftest svamp, og her skal du have fat i en skælshampoo, der er særligt udviklet til at komme den slags til livs. Skæl er fedtede i konsistensen og klæber sig til hårbunden og selve hårstråene.

Tør hovedbund: Er det små og tørre flager, der drysser fra hovedbunden, tyder det på tør hovedbund. Du kan genkende en udtørret skalp, når drysset fra håret ligner små snefnug eller støv.

Forkerte produkter

Det kan i al simpelhed være, at du bruger en shampoo, der ikke passer til dig eller for mange stylingprodukter, og det kan forvolde problemer – særligt hvis du i forvejen har sensitiv hud.

Prøv at undgå stylingprodukter i en periode for at se, om det skulle være dem, der irriterer hovedbunden.

Hvad hjælper på irriteret hovedbund?

Sørg for at give hovedbunden en masse fugt med en mild shampoo, der beroliger og balancerer huden i hovedbunden. Der findes heldigvis shampooer i alle prisklasser, der er lavet særligt til tør og irriteret hovedbund.

For nogle kan kan noget så simpelt som at skifte den parfumerede shampoo ud med en neutral og mild shampoo hjælpe. Du kan give det et forsøg og se, om det afhjælper din kløe i hovedbunden.

Hvilken shampoo?

En anbefalelsesværdig shampoo mod tør, kløende og irriteret hovedbund er Tea Tree Oil-shampoo fra Australian Bodycare. Det er en problemløsende shampoo, som har været på markedet i mange år, og som mange af vores kunder har positive erfaringer med. Generelt er alle shampooer til sart hovedbund gode til at genskabe balancen i din hovedbund.

Hovedbundspleje med kur

Anvend gerne en hovedbundskur efter behov for mere intensiv hovedbundspleje. Massér kuren blidt ind i vådt hår. Lad den sidde i 10 minutter – og gerne mere – for at de virksomme aktiver får mest effekt. Skyl derefter hovedbundskuren ud. Den er ikke fedtende for hovedbunden, men tilfører intensiv fugt, beroliger og lindrer kløe og irritation.

Hovedbundsskrub

Brug gerne en hovedbundsscrub som en dybdegående behandling i badet ca. én gang ugentligt eller efter behov. Den fjerner effektivt alle rester fra stylingprodukter, naturlige olier og mineraler fra kalkholdigt vand, som ophober sig omkring hår og hårrødder og kan gøre hovedbunden fedtet og irriteret. Du vil opleve, at hovedbunden bliver frisket op – og som en sidegevinst vil den ofte skabe mere fylde i håret.

Hvordan har din krop det?

Kløe er et naturligt symptom på irritationer i huden. Tænk over, at din krops velvære afspejles gennem din hud. Mærker du irritationer i krop og hovedbund, skal du måske starte indefra: god næring, motion og sunde tanker er vejen frem. Du kan eventuelt starte med et kosttilskud, der nærer hovedbunden indefra.

Kosttilskud

  • Fedtsyrer fra fiskeolie og planteolier er sunde olier, som er essentielle for din hovedbund.
  • Niacin, som er et B-vitamin, bidrager med næring til hovedbunden og fremmer sund hårvækst. Uden niacin vil dit hår blive livløst og knække.

Livstil

​​​​​​​Hvis du på længere sigt vil passe på din hovedbund, spiller din livsstil også en vigtig rolle. Er du opmærksom på at spise varieret, og drikker du masser af vand? Så er du med til at holde både hovedbund, hår og hud sund. Talgkirtlerne i hovedbunden har brug for næring, og hvis ikke de bliver næret nok, risikerer du at få en kløende og irriteret hovedbund.

Stress, medicin, alkohol, rygning, psoriasis og andre livstilsygdomme er også noget, der påvirker hovedbunden og øger chancen for irriteret og kløende hovedbund.

Tager du disse råd til dig, og giver dig selv tid til at bruge masser af plejende hovedbundsprodukter, vil du med stor sandsynlighed mærke forbedringerne, inden du ved af det.