Hairstudio

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Driller hovedbunden? Tør og irriteret hovedbund kommer ofte om vinteren og kan både klø og flage. Det irriterende problem kan heldigvis afhjælpes med den rigtige behandling. Se med her, hvor vi guider dig til at komme den besværlige tørre hovedbund til livs.

I denne artikel gør vi dig klogere på, hvordan du kan komme tør og irriteret hovedbund til livs.

Fire af de bedste shampooer til tør hovedbund:

1

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Én af årsagerne til tør og kløende hovedbund kan være brug af stylingprodukter, som kan sidde og irritere hovedbunden. Derfor er det vigtigt, at vi engang imellem får renset hovedbunden i dybden, så huden igen kan ånde.


Australian Bodycare Hair Clean Shampoo har en lækker duft af myrte og citrus og vasker hår og hovedbund rent for stylingprodukter uden at udtørre. Det indeholder Tea Tree oil, som effektivt renser hovedbunden og forebygger hovedbundsproblemer. Shampooen tilfører hårstråene fugt og efterlader både hår og hovedbund renset, styrket og fornyet.


​​​​​​​Sørg for at massere produktet godt ned i hovedbunden, så du kan få renset skidt, snavs og rester af produkt ordentligt ud. Brug en dybderensende shampoo cirka én gang om ugen.

200 ml
Australian BodycareHair Clean Shampoo
89,95 kr.
(7)
500 ml
Australian BodycareHair Clean Shampoo
149,95 kr.
(365)
200 ml
Australian BodycareHair Clean Shampoo Lemon Myrtle
89,95 kr.
(1)
200 ml
Australian BodycareHair Clean Shampoo Mint
89,95 kr.
(2)
Effektiv hjælp til tør hovedbund

Vi guider

Effektiv hjælp til tør hovedbund

Oplever du, at din hovedbund klør og kradser og i det hele taget føles irriteret? Så er du måske én af dem, der har en tør hovedbund. Det kan være utrolig frustrerende og kan også give anledning til en del bekymring. Men den gode nyhed er, at Matas Natur netop har lanceret en hovedbundskur skræddersyet til dig med en tør hovedbund. Så læs med og bliv klogere på, hvilke produkter der kan hjælpe dig med dine udfordringer.

Læs også
2

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Shampoo

Denne shampoo fra Matas Natur indeholder Aloe Vera og E-vitamin, og er ideel til dig med en sensitiv og tør hovedbund. Den indeholder ikke parfume, og så renser den dit hår og din hovedbund skånsomt i dybden.


Shampooen er blød og lækker og skummer hurtigt håret op, så det bliver rent og plejet i dybden. Derudover giver den samtidig masser af glans og shine til dit hår.  

SPAR 23,-
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Shampoo
66,95 kr.89,95 kr.
(409)
3

Pudderdåserne Alt-i-en shampoo

Pudderdåsernes Alt-i-en shampoo er en supermild shampoo, som renser håret i dybden, samtidig med at den beroliger en tør og irriteret hovedbund. Den er baseret på Sodium Coco-Sulfat, som er en mild form for sulfat, der er mere skånsom overfor hår og hovedbund. Den virker dermed ikke udtørrende på håret, men efterlader hår og hovedbund ren og beroliget.

Den indeholder blandt andet Piroctone Olamine, som er et middel mod tør hovedbund og skæl, samt hvedeprotein, som styrker og plejer et beskadiget hår, og får håret til at syne sundere.

500 ml
Pudderdåserne.dkAlt I en Shampoo
179,95 kr.
(26)
4

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Shampoo

Matas Carbamid Shampoo er uden parfume og udviklet til en tør og irriteret hovedbund.


Den indeholder alantoin, som virker beroligende og modvirker irritation i hovedbunden. Carbamid og glycerin beskytter mod udtørring og giver fugt til hovedbunden. Sidst men ikke mindst indeholder den panthenol og aloe vera, som plejer håret og giver fugt. Så har du en sensitiv, tør og irriteret hovedbund, så er det her et godt valg!

SPAR 30%KØB 2
Matas StriberCarbamid Shampoo til Tør og Irriteret Hovedbund Uden Parfume
Fra 34,95 kr.
(739)

Sådan behandler du tør og kløende hovedbund:

1

Hovedbundsbørste

En god måde at få renset sin hovedbund grundigt er ved at bruge en hovedbundsbørste.


Pudderdåserne har udviklet en børste, som har bløde og fleksible silikonepigge, som giver en blød og let massage til hovedbunden, når du vasker hår. Den gør både hårvaskningen mere afslappende, og den hjælper til at få al skidt og snavs væk.Brug hovedbundsbørsten med en shampoo eller vaskebalsam, og massér hovedbunden i cirkulære bevægelser. ​​​​​​​

Pudderdåserne.dkHovedbundsbørste
89,95 kr.
(60)
Alt du skal vide om tør og kløende hovedbund

Din sundhed

Alt du skal vide om tør og kløende hovedbund

Du kender det måske - hovedbunden kradser og klør, så det er lige til at blive tosset af. Men heldigvis er der råd for at komme den kløende hovedbund til livs. Vi har i denne artikel fået hjælp af vores frisør, Mike, der har samlet de bedste produkter til en tør hovedbund, og så svarer han på de mest stillede spørgsmål.

Læs også
2

Forbedrer din hovedbund

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Hovedbundskur er en kur, som er skræddersyet til at forbedre hovedbundens sundhed.

Kuren absorberes hurtigt i hovedbunden og fedter ikke. Ryst produktet inden brug og massér det godt ind på en ren og tør hovedbund inden sengetid. På den måde kan det få lov at virke natten over.


Den indeholder blandt andet HAIRFLUX, som er et kompleks af ricinus- og olivenolie samt ceramide NG, som alt sammen afhjælper kløe i forbindelse med tør og irriteret hovedbund. Produktet er i øvrigt Svanemærket og parfumefrit.


SPAR 27,-
200 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Hovedbundskur
82,95 kr.109,95 kr.
(37)
Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Hairstudio

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Du har muligvis hørt om sulfater i shampoo før. Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der skummende fornemmelse, mange elsker. Flere og flere brands undgår dog de skrappe sulfater, da de kan udtørre håret. I denne artikel dykker vi ned i, hvad sulfatfri shampoo er, og vores frisør Mike svarer på de mest stillede spørgsmål.

Læs også
3

Målrettet hovedbundsserum

Brug også gerne et hovedbundsserum, der er målrettet tør og irriteret hovedbund. Ofte vil det være nok at bruge den nogle gange for at få hovedbunden i balance.


Matas Striber, Australian Bodycare og Astion har blandt andet effektive kure, der er værd at prøve.​​​​​​​

150 ml
Astion PharmaScalp Cure
119,95 kr.
(76)
150 ml
Australian BodycareScalp Serum
139,95 kr.
(316)
KUN ONLINE
30 ml
BriogeoScalp Revival Charcoal + ttScalp Treat
259,95 kr.
(4)
SPAR 20%ABONNÉR
125 ml
Matas StriberLeave-In Hovedbundsserum til Tør/Irriteret Hovedbund
79,95 kr.
(99)
4

Eksfolierende dybderens

En gang i mellem kan det være en god idé at dybderense håret, især hvis du bruger stylingprodukter på daglig basis. De kan nemlig sætte sig i hovedbunden og irritere, og kan være svære at fjerne helt med almindelig shampoo.


Der findes hovedbundsscrubs, som renser hovedbunden for rester af stylingprodukter og gør den mere modtagelig for fugtgivende pleje – akkurat som vi kender det fra hudpleje til ansigtet.


HairLust, Briogeo og Kérastase har lavet produkter med små korn i, som skrubber hovedbunden let. Brug din scrub inden du vasker håret med din shampoo.

200 ml
HairlustScalp Delight Detox Scrub
199,95 kr.
(46)
KUN ONLINE
236 ml
BriogeoScalp Revival Oil Micro-exfoliating Shampoo
319,95 kr.
(11)


Tip!
Prøv at undgå styling-produkter i en periode, for at se om det skulle være dem, der irriterer hovedbunden.

Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Hairstudio

Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Stylingtools kan være lidt af en jungle. Hvordan finder du det rigtige tool, og hvordan laver du så en pæn styling - nemt og hurtigt? Hårstylist Mike Paudy guider dig her til fire nemme styles med fem styligtools.

Læs også
5

Hjælpende spray

Hvis hovedbunden klør, kan det være rart at have en beroligende spray ved hånden.


Pudderdåserne har lavet en lindrende spray med en tilpas lav pH-værdi, præcis som hovedbunden bedst kan lide det. Den kan bruges i tørt hår og er derfor en hurtig kløestiller.  ​​​​​​​

150 ml
Pudderdåserne.dkAlt I en kur
179,95 kr.
(26)
MEDLEMSTREATSSPAR 25%
KUN ONLINE
100 ml
IDUN MineralsLeave-In Treatment for Hair & Scalp
Medlemspris
127,46 kr.169,95 kr.
(2)

Sådan behandler du skæl i hovedbunden:

En god skælshampoo

Det vigtigste du kan gøre mod skæl er, at vælge den helt rigtige shampoo. Bruger du en forkert shampoo - fx én, der indeholder skrappe vaskeaktiver - så risikerer du at gøre det værre.

Da skæl oftest skyldes en svamp i hovedbunden, skal shampooen være fomuleret med specifikke ingredienser, der forhindrer skæl.

Matas skælshampoo er specielt udviklet til dig, der døjer med skæl i hår og hovedbund. Shampooen indeholder nemlig den aktive ingrediens piroctone olamine, der effektivt forhindrer skæl.

SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberSkælshampoo Uden Parfume
Fra 34,95 kr.
(577)

Tør hovedbund eller skæl

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvorfor din hovedbund opfører sig irriteret. Er den tør eller lider du af skæl?


Skæl

Læg mærke til, om flagerne fra hovedbunden er olierede eller store, så er det nemlig tegn på skæl. Skæl i håret skyldes oftest svamp, og her skal du have fat i en skælshampoo, der er særligt udviklet til at komme den til livs.


Tør hovedbund

Er det derimod små og tørre flager, der drysser fra hovedbunden, tyder det på en tør hovedbund.


Hvis du har sygdomsrelaterede symptomer, skal du et smut forbi lægen før du prøver at komme skæl og tør hovedbund til livs selv.

Andre gode produkter til en tør og irriteret hovedbund:

JuhldalSkæl Shampoo No. 3
Fra 85,95 kr.
(89)
150 ml
ACOSpecial Care Intensive Dry Scalp Treatment
124,95 kr.
(30)
FÅ EN GAVEKØB 1
200 ml
VichyDercos Skælshampoo til Tør Hårbund
144,95 kr.
(66)
125 ml
La Roche-PosayKerium DS intensiv Skæl Shampoo
131,95 kr.
(4)
KUN ONLINE
1 stk
Australian BodycareScalp Brush
144,95 kr.
(12)
SPAR 20%
200 ml
KraesSund Hovedbund
Medlemspris
119,96 kr.149,95 kr.
(2)
SPAR 20%ABONNÉR
250 ml
SachajuanShampoo Scalp
214,95 kr.
(31)

Relaterede artikler

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Hairstudio

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Af Alice Vad Nielsen, Farmakonom

Døjer du med skæl i hovedbunden? Så er du langt fra alene. Vi ser på, hvorfor det opstår, og hvad du kan gøre ved det, så du slipper for flager i håret, og kommer også ind på forskellen på skæl og tør hovedbund.

Læs Mere
Førstehjælp til tør og irriteret hovedbund

Vi guider

Førstehjælp til tør og irriteret hovedbund

Så er der rigtig gode nyheder til alle os, der døjer med tør og irriteret hovedbund. Matas har netop lanceret et nyt beroligende hovedbundsserum, der sammen med Matas Hovedbundskur, Matas Hovedbundsscrub og Matas Carbamid Shampoo udgør fire fantastiske helte til bekæmpelse af tør og irriteret hovedbund.

Læs Mere
Alt du skal vide om tør og kløende hovedbund

Din sundhed

Alt du skal vide om tør og kløende hovedbund

Af Mike Paudy, Frisør

Du kender det måske - hovedbunden kradser og klør, så det er lige til at blive tosset af. Men heldigvis er der råd for at komme den kløende hovedbund til livs. Vi har i denne artikel fået hjælp af vores frisør, Mike, der har samlet de bedste produkter til en tør hovedbund, og så svarer han på de mest stillede spørgsmål.

Læs Mere
Problemer med hovedbunden? Vi hjælper dig

Matas LIVE

Problemer med hovedbunden? Vi hjælper dig

Rigtig mange mennesker døjer med en tør og irriteret hovedbund, som kan klø og i nogle tilfælde producere meget skæl. Det kan være rigtig frustrerende at døje med i hverdagen. Men heldigvis er der gode råd at hente! I denne live deler vi de bedste råd og tips til at komme den irriterede hovedbund til livs, samt hvilke produkter du kan bruge, for at få en sund bund i balance.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek