• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Driller hovedbunden? Tør og irriteret hovedbund kommer ofte om vinteren og kan både klø og flage. Det irriterende problem kan heldigvis afhjælpes med den rigtige behandling. Se med her, hvor vi guider dig til at komme den besværlige tørre hovedbund til livs.

Ligesom du måske oplever, at din hud bliver tør og irriteret om vinteren, kan du også opleve, at hovedbunden reagerer. Den kolde luft og radiatorvarmen indenfor er ofte noget af skylden, men det kan også være, at du bruger en shampoo, der ikke passer til dig, eller for mange styling-produkter.

Fire af de bedste shampooer til tør hovedbund:

1

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Én af årsagerne til tør og kløende hovedbund kan være brug af stylingprodukter, som kan sidde og irritere hovedbunden. Derfor er det vigtigt, at vi engang imellem får renset hovedbunden i dybden, så huden igen kan ånde.


Australian Bodycare Hair Clean Shampoo har en lækker duft af myrte og citrus og vasker hår og hovedbund rent for stylingprodukter uden at udtørre. Det indeholder Tea Tree oil, som effektivt renser hovedbunden og forebygger hovedbundsproblemer. Shampooen tilfører hårstråene fugt og efterlader både hår og hovedbund renset, styrket og fornyet.


​​​​​​​Sørg for at massere produktet godt ned i hovedbunden, så du kan få renset skidt, snavs og rester af produkt ordentligt ud. Brug en dybderensende shampoo cirka én gang om ugen.

Få hovedbunden i balance med Australian Bodycare

Nyhed

Få hovedbunden i balance med Australian Bodycare

1 ud af 5 danskere døjer med hovedbundsproblemer. Vi har det nemlig med at glemme, at vores hovedbund har brug for ligeså kærlig behandling som resten af vores hud. Australian Bodycare har siden 1992 været førende indenfor problemløsende hudpleje, hvor de med stjerneingrediensen tea tree oil har skabt effektive serier til specifikke hududfordringer. I dag går vi bag brandet Australian Bodycare og blæser til kamp mod skæl, tør og irriteret hovedbund.

Læs også
2

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Shampoo

Denne shampoo fra Matas Natur indeholder Aloe Vera og E-vitamin, og er ideel til dig med en sensitiv og tør hovedbund. Den indeholder ikke parfume, og så renser den dit hår og din hovedbund skånsomt i dybden.


Shampooen er blød og lækker, og så giver den samtidig masser af glans og shine til dit hår.  

3

Cosborg Derma B12 Shampoo

Denne shampoo er udviklet specifikt til en tør, kløende og irriteret hovedbund. Den indeholder specielekstrakt fra ginkgo biloba, der hjælper til at stimulere hovedbunden, så der kommer flere næringsstoffer og ilt til hovedbunden, hvilket som bonus hjælper til at øge hårets vækst og volumen.


Shampooen er uden parfume og farvetsoffer, så den er perfekt til dig med en følsom hovedbund. Den indeholder derudover Vitamin B3 og B5, som virker beskyttende på hovedbunden.

Effektiv hjælp til tør hovedbund

Vi guider

Effektiv hjælp til tør hovedbund

Oplever du, at din hovedbund klør og kradser og i det hele taget føles irriteret? Så er du måske én af dem, der har en tør hovedbund. Det kan være utrolig frustrerende og kan også give anledning til en del bekymring. Men den gode nyhed er, at Matas Natur netop har lanceret en hovedbundskur skræddersyet til dig med en tør hovedbund. Så læs med og bliv klogere på, hvilke produkter der kan hjælpe dig med dine udfordringer.

Læs også
4

Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Shampoo

Matas Carbamid Shampoo er uden parfume og udviklet til en tør og irriteret hovedbund.


Den indeholder alantoin, som virker beroligende og modvirker irritation i hovedbunden. Carbamid og glycerin beskytter mod udtørring og giver fugt til hovedbunden. Sidst men ikke mindst indeholder den panthenol og aloe vera, som plejer håret og giver fugt. Så har du en sensitiv, tør og irriteret hovedbund, så er det her et godt valg!

Sådan behandler du tør og kløende hovedbund:

1

Hovedbundsbørste

En god måde at få renset sin hovedbund grundigt er ved at bruge en hovedbundsbørste.


Pudderdåserne har udviklet en børste, som har bløde og fleksible silikonepigge, som giver en blød og let massage til hovedbunden, når du vasker hår. Den gør både hårvaskningen mere afslappende, og den hjælper til at få al skidt og snavs væk.Brug hovedbundsbørsten med en shampoo eller vaskebalsam og massér hovedbunden i cirkulære bevægelser. ​​​​​​​

2

Forbedrer din hovedbund

Hairlust Hair Growth Serum er et koncentreret hårserum, som udover at stimulere hårvækst og reducerer hårtab også generelt er med til at forbedre hovedbundens sundhed.

Serummet absorberes hurtigt i hovedbunden og fedter ikke. Ryst produktet inden brug og massér det godt ind på en ren og tør hovedbund inden sengetid. På den måde kan det få lov at virke natten over.

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Vi guider

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Har du hørt om sulfater før? Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der storskummende følelse, mange elsker. Man kan kende dem på ingredienslisten som SLS, Sodium Laureth Sulfat og i nogle tilfælde Sodium Lauryl Sulfat. Men vidste du også, at flere brands undgår at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne hår og hovedbund?

Læs også
3

Målrettet hovedbundskur

Brug en kur, der er målrettet tør og irriteret hovedbund. Ofte vil det være nok at bruge den nogle gange for at få hovedbunden i balance.


Matas Striber, Australian Bodycare og Astion har blandt andet effektive kure, der er værd at prøve.​​​​​​​

4

Eksfolierende dybderens

En gang i mellem kan det være en god idé at dybderense håret, især hvis du er storforbruger af styling-produkter.


Der findes deciderede hovedbunds-scrubs, som renser hovedbunden for rester af stylingprodukter og gør den mere modtagelig for fugtgivende pleje – akkurat som vi kender det fra hudpleje til ansigtet.


HairLust og Briogeo har lavet produkter med små korn i, som skrubber hovedbunden let.


Tip!
Prøv at undgå styling-produkter i en periode, for at se om det skulle være dem, der irriterer hovedbunden.

Ultimativ guide til styling

Vi guider

Ultimativ guide til styling

Du kan nemt fare vild i det store udvalg af stylingprodukter til håret. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig med at finde det rigtige stylingprodukt, hvad enten du er på udkig efter et stylingjern eller den perfekte hårspray, stylingspray, krøllecreme eller noget helt fjerde.

Læs også
5

Hjælpende spray

Hvis hovedbunden klør, kan det være rart at have en beroligende spray ved hånden.


Pudderdåserne har lavet en lindrende spray med en tilpas lav pH-værdi, præcis som hovedbunden bedst kan lide det. Den kan bruges i tørt hår og er derfor en hurtig kløestiller.  ​​​​​​​

Sådan behandler du skæl i hovedbunden:

1

En god skælshampoo

Det vigtigste du kan gøre mod skæl er, at vælge den helt rigtige shampoo.


Da skæl oftest skyldes en svamp i hovedbunden, skal shampooen være fomuleret med specifikke ingredienser, der forhindrer skæl.


Matas skælshampoo er specielt udviklet til dig, der døjer med skæl i hår og hovedbund. Shampooen indeholder nemlig den aktive ingrediens piroctone olamine, der effektivt forhindrer skæl.

Tør hovedbund eller skæl

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvorfor din hovedbund opfører sig irriteret. Er den tør eller lider du af skæl?


Skæl

Læg mærke til, om flagerne fra hovedbunden er olierede eller store, så er det nemlig tegn på skæl. Skæl i håret skyldes oftest svamp, og her skal du have fat i en skælshampoo, der er særligt udviklet til at komme den til livs.


Tør hovedbund

Er det derimod små og tørre flager, der drysser fra hovedbunden, tyder det på en tør hovedbund.


Hvis du har sygdomsrelaterede symptomer, skal du et smut forbi lægen før du prøver at komme skæl og tør hovedbund til livs selv.

Relaterede artikler

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Vi guider

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Af Mia Dybkilde

Døjer du med skæl i hovedbunden? Du er ikke alene. Vi ser på, hvorfor det opstår, og hvad du kan gøre ved det, så du slipper for flager i håret, som drysser ned på skuldrene.

Læs mere
9 myter og sandheder om sundt hår

Vi guider

9 myter og sandheder om sundt hår

Af Stine Thelander

Er det sandt, at dit hår bliver hurtigere gråt, hvis du ryger, og kan det blive selvrensende? Vi har spurgt håreksperten Annelise Brander, som her be- og afkræfter nogle af de mest udbredte hårmyter.

Læs mere
Få sundt hår med økologisk hårpleje fra HairLust

Nyhed

Få sundt hår med økologisk hårpleje fra HairLust

Af Matas

Du bliver, hvad du spiser, siger man, men du bliver i dén grad også, hvad du smører på din hud eller bruger til dit hår. Med den nye serie af proteinrige, veganske og økologiske hårprodukter fra det innovative danske hårplejebrand, HairLust, behøver du ikke gå på kompromis med hverken sundhed eller skønhed.

Læs mere
9 gode råd til et sundt og smukt hår

Nyhed

9 gode råd til et sundt og smukt hår

Af Benedikte Lundberg

Drømmer vi ikke alle om et velplejet og glansfuldt hår, der stråler af sundhed? Det er faktisk ikke så svært at opnå. Vi har samlet 9 simple tricks til at få et smukt og velplejet hår lige meget hvilken hårtype, du har.

Læs mere