Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Frisøren: 4 Hårplejefejl du ikke må begå

Fedter dit hår ligemeget hvor ofte du vasker det? Er det som om, håret aldrig rigtig bliver sundt uanset hvad du gør? Så kan det være, at du begår én eller flere af 4 almindelige hår-bommerter. I dag fortæller frisøren Maj om de mest almindelige hårplejefejl, hvad de betyder for vores hår og hvad man skal gøre i stedet.

Vi sendte LIVE mandag d. 11/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med mandag d. 11/5 kl. 20:00!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Frisøren: 4 Hårplejefejl du ikke må begå Fedter dit hår ligemeget hvor ofte du vasker det? Er det som om, håret aldrig rigtig bliver sundt uanset hvad du gør? Så kan det være, at du begår én eller flere af 4 almindelige hårplejefejl. I dag guider frisøren tilat rette op på dem. Mandag d. 11.05 kl. 20.00

Fejl nr. 1: Du vasker hår hver dag

Føler du, at dit hår fedter så hurtigt, at du bliver nødt til at vaske det hver dag? Så er det sandsynligvis derfor det fedter. Frisøren Maj fortæller, at hvis man vasker sit hår hver dag, risikerer man at sætte hovedbunden ud af balance, hvorfor den vil producere mere fedt der i sidste ende får håret til at se fedtet ud.


Det kan sammenligne lidt med at vaske sit ansigt i for skrappe produkter: det sætter huden ud af balance og øger olieproduktionen, fordi huden forsøger at kompensere for det fugttab der sker, når man renser den for ofte eller for hårdt.


Majs anbefaling i dette tilfælde er simpelthen at tage en kold tyrker fra den daglige hårvask. Det kan lyde en smule angstprovokerende, men hun fortæller, at man allerede burde se en hovedbund i bedre balance i løbet af 2-3 uger. Prøv i stedet at vaske dit hår hver 2. eller 3. dag, og supplér evt med en tørhsampoo på de dage du ikke vasker hår, samt en god, dybderensende shampoo de dage du gør.


Ser du ikke en forbedring i din hovedbunds balance, kan der være andre ting galt. Det er vigtigt at vide, at vores olieproduktion selvfølgelig også hænger sammen med vores gener, og derfor er det ikke altid muligt at regulere præcis som vi vil - men det er forsøget værd.

Fejl nr. 2: Du vasker kun dit hår én gang, når du vasker

Dette vil nok komme bag på mange, men det er faktisk meningen, at man skal vaske sit hår ad to omgange i badet. Har du nogensinde lagt mærke til, at frisøren altid dobbeltvasker når du ligger i stolen? Det er der en grund til, fortæller Maj.


Første gang du vasker håret opløser og fjerner shampooen nemlig skidt, snavs, fedt, forurening og stylingprodukter fra håret. Anden vask vil virke plejende, så hvis du har en dyr shampoo, er det faktisk lidt spild ikke at vaske ad to omgange. Du vil også opleve, at shampooen skummer markant mere anden gang du vasker. Igen kan vi sammenligne med huden i ansigtet: det er også optimalt at rense den ad to omgange, hvis du bruger makeup. Først fjerner du makeuppen og derefter renser du huden. Det er samme princip med håret.


Et af Majs tip er, at man med fordel kan anskaffe sig to shampooer, for at spare penge. Køb en billigere shampoo du bruger til første vask og invester i en lidt dyrere til anden vask. På den måde "spilder" du ikke dyr og plejende shampoo på, hvad der egentlig blot er en rens af håret.

Fejl nr. 3: Du bruger kun varmebeskyttelse før føntørring

Denne almindelige fejl er kun relevant for dem, som elsker at varmestyle deres hår. Ofte ser Maj, at der kun bliver brugt varmestyling inden føntørringen - og selvom det helt klart er bedre end ingenting, er det ikke nok. Følger du din føntørring op med anden varmestyling - såsom at glatte eller krølle dit hår - skal der en ny omgang varmebeskyttelse til, før at håret er ordentligt rustet til stylingen.


Grunden til, at du skal påføre ny beskyttelse mellem hver styling er, at varmebeskyttelsen bliver "nedbrudt" under selve føntørringen. Den absorberer varmen som den skal, men har derefter ikke mere kapacitet, og derfor skal man lige friske den op, inden man går ind med glatte- eller krøllejernet. Føntørrer du blot håret, er det helt fint at bruge varmebeskyttelse én gang.

Fejl nr. 4: Du glemmer enten det ydre eller det indre

Sundt hår er en proces, og noget vi skal arbeje på at beholde. Vi slider nemlig rigtig meget på vores hår til daligt, nærmest uanset hvad vi foretager os. Især er langt hår udsat: vind, vejr, sol, styling, opsætninger og at håret gnider mod tøj eller halstørklæder, er alt sammen med til at slide på det.


Derfor giver det god mening at hjælpe håret lidt på vej, som mange af os allerede gør i det daglige. Dog oplever Maj tit, at folk kommer til hende og ikke kan forstå, hvorfor de ikke ser nogle resultater af deres pleje eller kosttilskud - og ved nærmere spørgsmål viser det sig, at man måske glemmer enten det ydre eller det indre.


Det er svært at vedligeholde et sundt hår selv med de bedste produkter, hvis ens basale vitamin- og mineralbehov ikke er dækket. Ligeledes er det umuligt at holde et hår smukt og sundt ved bare at spise varieret, hvis man samtidig farver og varmestyler det. Et sundt hår kræver, at det ydre og indre arbejder som et team. Maj foreslår derfor, at du finder god, opbyggende pleje til din hårtype og supplerer med kosttilskud, hvis du er i tvivl om du får dit daglige vitaminbehov dækket.


Herunder ser du nogle af hendes favoritter til at opbygge hår: hårprodukterne indeholder proteiner, som hjælper med at genopbygge og styrke hårstrående, mens kosttilskudene hjælper med at vedligeholde normal hårvækst.

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere