• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Beauty News: Forårets nyeste lanceringer

I er mange, der har savnet vores nyhedsprogram om alle de produkter, der lige er kommet på hylderne – og vi har hørt jeres bønner! Vi er nemlig tilbage med en helt frisk omgang Beauty News, der er din introduktion til alle de lækre beautynyheder, du kan forvente at se på matas.dk og i din lokale Matas. Vi glæder os til at se en masse beautyelskere i kommentarsporet – så tag alle dine spørgsmål med dig og vær klar til at klikke i kurv; for der er en masse lækkerier i vente!

Vi sendte LIVE torsdag d. 05/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Shop forårets nyheder

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Find den perfekte parfume til dit stjernetegn

I denne artikel matcher vi de 12 stjernetegn med 12 helt fantastiske parfumer, der passer til hvert stjernetegns energi. Læs med, og bliv inspireret til at købe en parfume, der matcher enten din sol, måne eller ascendant eller til at invistere i forskellige parfumer, som passer til astrologiens forskellige sæsoner. I astrologiens verden er det nemlig sådan, at når solen står i et tegn, vil tegnet være i sæson. Fx starter det astrologiske år, når solen går ind i vædderens tegn d. 20. marts. Når solens står i vædderens tegn, kalder vi dette for 'væderens sæson'. Vi befinder os i et tegns sæson i ca. 1 måned før vi går ind i et nyt. I de individuelle sæsoner vil der være forskellige energier, der gør sig gældende. Måske har du lyst til at bruge én parfume i den varme og udadvendte sæson og en anden i jomfruens mere rolige og jordnære sæson.


Hvad går astrologiens verden ud på?

Astrologien tager udgangspunkt i, at planeternes bevægelse i universet påvirker vores daglige færden på jorden. Vi har alle et fødselshoroskop, der kan beskrives som et 'screenshot' af himlen, taget i netop vores fødselsøjeblik.


Vores personlige fødselshoroskoper er meget komplekse, og vi rummer alle i en nogen grad de 12 tegn. Det som vi i daglige tale kalder 'stjernetegn' er i astrologiens verden betegnet som 'soltegn'. Soltegnet refererer til den placering solen stod i, da vi blev født.


Vores tre stærkeste identitetplaceringer i horoskopet er solen, månen og ascendanten. De tegn som disse placeringer står i er stærkt med til at præge vores personlighed. At arbejde med astrologien, og at forstå sit eget fødselshoroskop er nøglen til personlig udvikling. Det er med til at kæde dig selv og dine potentiale sammen, og du får en dybere forståelse for dit indre.

Tyren (20. april - 21. maj)  

Tyren er det tegn, der elsker at nyde alt det sanselige, hvad end det er den første kop kaffe om morgnen, en solstråle på kinden eller et fantastisk måltid. Tyren kan blive misforstået som værende doven, men dette er langt fra tilfældet. Tyren har det bedst så dagens arbejde er gjort, og smækker først benene op når to do listen er fuldført. Tyren er desuden meget kvalitetsbevidst og sætter pris på, at de ting der omgiver den er lækre og luksuriøse.


Sisley Izia er en meget sofistikeret duft, der passer godt til Tyren. Parfumen Izia har topnoter af hvid bergamotte, rosa peber og aldehyder. Blandt mellemnoterne finder du rose d'orano akkord, transparent blomst akkord og angelik. Bundnoterne består af ceder, amber og moskus. En helt igennem vidunderlig, luksuriøs og skøn duft, der passer til Tyren, som især stræber efter luksus og kvalitet.

Tvillingen (22. maj - 21. juni)  

Tvilligen er dyrekredsens kommunikationstegn. Man siger, at tvillingens mål her i tilværelsen er, at den skal vide alting. Derfor er tvillingen meget åbensident og nysgerrig. Den elsker at tilegne sig ny viden gennem bøger, podcasts, uddannelser og lign. Tvillingen elsker at være social og tale med andre mennesker. Dens energi er let, legende og positiv. Tvillingen kaldes også for 'nuets tegn', da den er god til at være til stede i det den foretager sig.


Tvillingens parfume skal være let og sjov. Den skal gerne have noter, der indikerer sommer og glæde, da tvillingens sæson netop starter i slutningen af maj, hvor sommeren virkelig står for døren. Flora Gorgeous Gardenia fra Gucci er den perfekte glade duft til tvillingen. Parfumen er bygget op omkring den velduftende gardeniablomst, blandet med solbeskinnet jasmin, parret med en munter pæreblomst og noter af sød farin.

Krebsen (22. juni - 22. juli)  

Krebsen er det tegn i dyrekredsen, der sætter mest pris på familien, hjemmet og det nære i tilværelsen. Den sætter en dyd i at værne om disse vigtige elementer i dens liv. Krebsen har en helt fantastisk evne til at skabe rum for andre mennesker, hvilket også kommer til udtryk ved den stærke og rolige aura krebsen har omkring sig. Dens blotte tilstedeværelse kan skabe ro og tryghed for dens omgivelser.


Krebsens parfume skal være feminin og gerne en klassiker, idet krebsen kan være lidt nostalgisk anlagt. Chloé Signature er det oplagte valg for krebsen. Duften indeholder lette, flirtende topnoter af blomster, bl.a. rose. Rosen ledsages af magnolia og liljekonval, samt en diskret antydning af varm amber og elegant cedertræ.     

Løven (23. juli - 22. august)  

I populær-astrologien bliver løven ofte skudt i skoene som værende yderst selvoptaget, men dette er kun den halve sandhed. Det er korrekt, at løven finder sig godt tilpas som selskabets centrum. Løven elsker at stille sig frem på livets scene og sige "SE MIG! Se hvor god jeg er", men det ønsker den kun at gøre for at kunne fortsætte med at sige "Og det er du også!". Løven vil gerne inspirere andre til at åbne op for deres lys ved selv at stråle - den ønsker at være et foregangsbillede. Løven er vores tegn for selvudtryk, og derved også vores tegn for kreativitet.


Løvens parfume skal kort sagt være den bedste parfume, parfumen over dem alle. The One fra Dolce & Gabbana er en glamourøs og stærk duft, der passer perfekt til løvens storslåede energi. Den rige og orientalske blomsterparfume åbner med friske topnoter af pikant bergamotte og mandarin, kombineret med saftig litchi og fersken. I duftens hjerte finder du den tidsløse madonna-lilje, og til slut støder du på rig vanilje og ambernoter, der giver duften stærk sensuel karakter.    

Jomfruen (23. august - 22. september)  

Jomfruen er et tegn, der går op i renhed på alle parametre. Dvs. at jomfruen går op i at passe godt på kroppen, på sindet, på sjælen og på andre mennesker. Den går meget op i god hygiejne, at der er rent omkring den og styr på sagerne. Derudover er jomfruen et 'hjælper-tegn', der fx særligt elsker at give gode råd til hvad der er godt at spise eller andre self-care tips. Jomfruen er særdeles detaljeorienteret, og har et skarpt øje for om alt er som det skal være.


Jomfruens parfume skal have en ren duft uden for meget spræl, og parfumen skal være lavet af gode og ordentlige ingredienser, da dette er noget jomfruen sætter pris på. Clean Shower Fresh er den ideelle duft til jomfruen, da den giver den rene og 'lige-fra-badet' følelse. Rene og friske blomster, lilje, jasmin og moskus samt frugtige nuancer fra appelsin, citron og mandarin udgør duftnoterne i denne skønne parfume.

Vægten (23. september - 22. oktober)  

Vægten er relationernes tegn og elsker især 1:1 relationer. Vægten er vores tegn for harmoni og balance. Vægtens vigtigste læring er at acceptere, at harmoni og balance ikke er statisk og, at vi skal huske at justere den løbende. Vægten går meget op i retfærdighed og ærlighed, og derfor træffer vægten udelukkende vigtige beslutninger på et oplyst grundlag. Vægten elsker desuden skønhed og det æstetiske i livet.


Vægtens parfume skal således være en æstetisk smuk parfume med en harmonisk duft. Lancôme La Vie Est Belle er en ikonisk parfume, der passer godt til vægten. La Vie Est Belle er en overbevisning, en deklaration til verden om, at livet er smukt. Duften er bygget op om iris og noter fra vanilje, pærer og tonkabønner. I hjertet finder du jasmin og appelsinblomst, og til sidst pachouli, der er med til at afrunde duften og give den dybde.

Skorpionen (23. oktober - 22. november)  

Skorpionen er dyrekredsens dybdegående tegn, og ønsker for alt i verden ikke at have overfladiske samtaler om vejret. Den vil i dybden, under overfladen. Skorpionen er en ægte Fønix, der tør at trække sig ned i mørket og bearbejde hvad end der kunne være, for igen et genopstå på ny. Skorpionen er et meget følsomt tegn, der dog udadtil prøver at skjule dette, hvilket kan resultere i, at den virker en smule hård. Hvis man dog først er blevet lukket ind i skorpionens hjerte, så værner den virkelig om en. Skorpionen kan virke både dragene og intense på andre.


Skorpionens parfume må gerne være en intens parfume, en sensuel parfume, en parfume der inviterer os under overfladen og giver noget dybde. The Lawyer fra Zarko Perfume er en parfume med stor personlighed og passer perfekt til skorpionen. Duften er frisk og intens med en mørke elegance, der er skabt til den selvsikre og sofistikerede kvinde. Duften åbner med topnoter af siciliansk bergamotte, citron og mandarin, efterfulgt af krydderier, mørk chokolade og hvid orkidé. Duftens intensitet udløses til sidst af dark balsam akkord, sandeltræ og moskus.

Skytten (23. november - 21. december)  

Skytten er den eventyrlystne i dyrekredsen. Det skal være sjovt når vi er i skyttens afdeling. Skyttens tegn handler om udvikling, og den har ét simpelt mål i tilværelsen, at forstå alting. Skytten ønsker at udvide sin horisont, og det gør den både gennem ydre og indre rejser. Ydre rejser sker ved at gå på opdagelse i verden. De indre rejser sker gennem terapi, astrologi og bøger, hvor den lærer sig selv bedre at kende. Skytten kan godt lide, at der er gang i den, at der sker noget, og den har en stærk fleksibilitet når det kommer til tilværelsen. Derfor er én af skyttens kerneværdi 'frihed'.


Skyttens parfume skal emme af eventyr og udvikling. Libre fra Yves Saint Laurent passer godt til skytten, da denne duft symboliserer friheden til at leve livet fuldt ud og intenst. Parfumen indeholder topnoter af mandarinolie, petitgrainolie, lavendelolie og solbær. I parfumens hjerte finder du jasmin sambacasolut, jasmin grandiflorum og orangeblomst. Bundnoterne består af vaniljeekstrakt, cedertræsolie, amberfris og moskus.

Stenbukken (22. december - 20. januar)  

Stenbukken er verdensmester i at sætte sig langsigtede mål og følge dem til dørs. Stenbukken ved præcis hvilken retning den ønsker at gå i tilværelsen, og den har evnerne til at opnå sine mål og drømme. Stenbukken er ambitionernes tegn. Ofte er stenbukken meget fokuseret på karrieren, og det er ikke sjældent at man ser en stenbuk gå efter store stillinger eller ligesom starte sin egen virksomhed. Ambitionerne kan dog også findes i mange andre facetter af stenbukkens tilværelse, fx i hjemmet, omkring familien eller i en fritidshobby.


Stenbukkens parfume er en ægte klassiker, en stilet parfume der emmer af ambitioner og klasse. Den tidsløse Chanel Nr. 5 er den perfekte duft til stenbukken. Parfumen har en vidunderlig, pudderagtig duft af en blomsterbuket. Blomsterbuketten er sammensat omkring majrose og jasmin med citrusagtige topnoter. Duften indeholder også aldehyder, der giver et unikt præg, samt et blidt strejf af vanilje, som giver duften en sensuel karakter.

Vandbæreren (21. januar - 18. februar)  

Vandbæreren, også kaldet vandmanden, elsker fællesskaber, frihed og det fremadsynede. Vandbæreren ønsker at kunne bidrage til en bedre verden for os alle. Den går ofte op i humanitære emner, da den ved, at det største fællesskab er menneskeheden. Vandbæreren elsker sin egen frihed og ønsker, at vi alle har friheden til at være netop den vi ønsker at være. Vandbæreren er nytænkende og idérig. Den er ikke interesseret i hvad vi plejer at gøre, men hvordan vi kan gøre tingene på nye og bedre måder.


Vandbærerens parfume er en parfume med omtanke for miljøet. Desuden må den gerne have et unikt udtryk, da vandbæreren sætter pris på originalitet. Signature Notes fra Rudolph Care er en feminin, sofistikeret og eksklusiv duft der passer godt til vandbæreren. Parfumen er 100% naturlig og fri for de 26 deklarationspligtige allergene parfumestoffer. Derudover er den certificeret med Svanemærket, Cosmos Organic, Ecocert og Vegan Trademark. Duften indeholder friske, grønne topnoter, let pudrede hjertenoter af bommuld og iris og afrundes med dybe, varme bundnoter, der har et strejf af vanilje.  

Fisken (19. februar - 20. marts)  

Fisken er det sidste tegn i dyrekredsen og derved det tegn, der er tættest på den åndelige verden. Fisken finder det meget naturligt at forbinde sig med den spirituelle verden. Fisken er utrolig god til at arbejde med den energi som den befinder sig i, og er derved mester i at 'go with the flow'. Fisken elsker at drømme, at forbinde sig til sin intuition, at meditere, at være ved vandet og generelt at være forbundet med sin egen indre verden.


Fiskens parfume er drømmende og flytter vores tanker hen på havet, spiritualitet og inderlighed. Girogio Armani Ocean er en hyldest til det kraftfulde, dybe og uendelige blå hav, og den passer perfekt til fisken. Duften indeholder topnoter af frisk pære og citrus. Mellemnoterne består af vandjasmin, liljekonval og rose, samt et hint af saltvand. Blandt bundnoterne finder du sandeltræ og moskus, der giver duften vidunderlig struktur.   

SHOP HÅRSTYLISTENS FAVORITTERSe og shop alle de produkter, der bliver nævnt i LIVEN

I dagens Matas LIVE taler vi om balance i både krop og sind. I den forbindelse har vi beøg af den populære skuespillerinde, Mille Dinesen, der selv har oplevet en meget stressfuld periode i sit liv. Hun fik dog kæmpet sig ud af ubalancen, og dette er der bl.a. kommet en fantastisk produktserie ud af - Balance by Mille Dinesen.


Nedenfor kan du shoppe alle de produkter, der bliver nævnt i LIVEN. Du kan også shoppe direkte fra LIVEN og få Mille Dinesens egen historie. Derudover deler Mille også sin helt særlige 'mosekonebryg', som vi afprøver under LIVEN. Du kan herunder finde den fulde opskrift, hvis du får lyst til at afprøve den derhjemme.


Shop hele Mille Dinesens produktserie her

Mille Dinesens 'Mosekonebryg'


INGREDIENSER

  • Et skvæt æblejuice
  • 1 knivspids okinawapulver
  • 1 teskefuld chlorellapulver
  • 1 spiseskefuld hørfrøolie


FREMGANGSMÅDE

Start med at rør de første ingredienser sammen til en tyk drik. Æblejuicen indgår blot, for at give drikken en bedre smag. Herefter rører du hørfrøolien fosigtigt i, så du ikke ødelægger dens gode egenskaber.


Giv huden lidt ekstra forkælelse

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Matas LIVE

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Af Amalie Brohus

I denne LIVE skal vi på en sanselig og yderst velduftende tur til stjernerne, når vi får besøg i studiet af astrolog Amalie Brohus. I astrologiens verden har planeternes færden ude i universet indflydelse på vores færden her på jorden, og med udgangspunkt i de 12 stjernetegn skal vi forsøge at finde den helt perfekte duft til din energi baseret på dit stjernetegn. Kom med på denne overjordiske duftrejse – og bliv klogere på astrologiens univers.

Læs mere
Hudplejerutine til dig med kombineret hud

Matas LIVE

Hudplejerutine til dig med kombineret hud

Af Matas

En kombineret hud kan være udfordrende, fordi den har flere behov – men frygt ej! Har du tendens til at fedte i T-zonen og have tørhed i kinderne, er det her liven for dig. Vi guider dig gennem de helt rigtige produkter til den kombinerede hud sammen med vores hudplejeekspert Zita Gaston, som er materialist og uddannet kosmetiker. Se med, og få inspiration til din nye hudplejerutine!

Læs mere