Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Boost dit immunforsvar: Hvad virker rent faktisk?

Immunforsvaret er komplekst og enormt vigtigt for vores sundhed. Der florerer mange myter derude om, hvad man kan gøre for at booste det og hvilken effekt det kan have. I dag dykker vi ned i, hvad der rent faktisk har indflydelse på immunsystemet - og hvordan du kan vedligeholde dit eget.

Vi sendte LIVE torsdag d. 14/01

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover


I dagens Matas LIVE afliver vi en række af disse myter, og giver dig hjælpsomme tips til, hvad du selv kan gøre for at vedligeholde et normalt immunforsvar. Randi Kinnerup, vores sundhedsrådgiver, som har mange års erfaring, vil ligeledes deles nogle af sine favoritprodukter samt de bedste råd til, hvordan du styrker dit immunsystem.

Tre gode råd til et normaltfungerende immunsystem:


1. Få en god nats søvn
Søvn er vigtigt for kroppen, for det er når vi sover, at kroppen restituerer. Det er her, den reparerer sig selv. Derfor er det vigtigt, at vi får en god søvn, så vores krop kan fungere bedst muligt i løbet af dagen.

Man kan gøre mange ting for at bevare en normal nattesøvn, hvis man i perioder har svært ved at falde til ro. Her er Randis bedste råd:

•    Undgå fed mad og alkohol om aftenen.
•    Man kan gå en tur om aftenen efter sin aftensmad for at få ro på tankerne og luft til hjernen.
•    Sluk for skærme, lys og fjernsyn. Læs eller lyt til en bog, og sæt rammer som signalerer til hjernen, at nu skal du gå til ro.
•    Husk at trække vejret og gear ned. Lad evt vejrtrækningsøvelser om aftenen inden sengetid.
•    Drik en god kop kamillete og nyd den, inden du går i seng.


2. Pas på maven
Størstedelen af vores immunsystem er faktisk i vores tarme. Derfor er det vigtigt, at vi giver maven noget at arbejde med, så miljøet i tarmene har de bedst betingelse for at fungere normalt.

Sørg for at få sund og varieret mad i løbet af din dag. Sørg for at få gode fedtstoffer i din mad fra kilder som fisk, rapsolie, nødder, mandler og avocado. Generelt mere fuldkorn, fisk, frugt og grønt i din kost.*


3. Dyrk motion
Sørg for at få rørt dig i løbet af din dag. Kom ud i den friske luft og i naturen eller lav lidt øvelser derhjemme – hvordan du gør det er sådan set underordnet, så længe du får lidt motion ind i din hverdag, så er det rigtig godt!
​​​​​​​

*Kilde: hjerteforeningen.dk

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Skab de bedste betingelser for sport

Matas LIVE

Skab de bedste betingelser for sport

Af Matas

Løb er en populær og effektiv motionsform, som kan virke helt terapeutisk - især, hvis man løber i smukke omgivelser. Desværre er det også en sport, mange får skader af. I dag giver Janni - der selv er dygtig løber - sine bedste tips til at undgå fremtidige skader og mildne eksisterende.

Læs Mere
Helseeksperten guider: Få mere energi i hverdagen

Matas LIVE

Helseeksperten guider: Få mere energi i hverdagen

Af Matas

Træthed, koncentrationsbesvær og manglende energi rammer rigtig mange mennesker. Vores energiniveau er tæt kædet sammen med kosten, og om vi får alle de vitaminer og mineraler vi har brug for. I dag guider Solarays helseekspert dig til, hvad du kan gøre for at sikre energiniveauet dette efterår og vinter!

Læs Mere