Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Skab de bedste betingelser for sport

Løb er en populær og effektiv motionsform, som kan virke helt terapeutisk - især, hvis man løber i smukke omgivelser. Desværre er det også en sport, mange får skader af. I dag giver Janni - der selv er dygtig løber - sine bedste tips til at undgå fremtidige skader og mildne eksisterende.
Sundhed & Velvære
Vi sendte LIVE mandag d. 01/06

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med mandag d. 1/6 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Skab de bedste betingelser for sport og undgå skader I dag giver Janni - der selv er dygtig løber - sine bedste tips til at undgå fremtidige skader og mildne eksisterende. Mandag d. 01.06 kl. 20.00

Bevægelse og velvære går hånd i hånd

Motion og sport er sundt og vigtigt for både dit fysiske og psykiske helbred. Derfor er det også vigtigt, at du er opmærksom på at undgå sportsskader, så du kan være aktiv hele livet. De fleste har helt sikkert i forbindelse med udøvelse af sport, prøvet at være mere øm end normalt eller oplevet en decideret smerte i led og muskler. Her er det vigtigt, at man tager kroppens signaler seriøst, så man undgår at skade kroppen på sigt.


Der findes heldigvis en række konkrete tiltag som du selv kan gøre, for at undgå at komme til at døje med ømhed – eller i værste fald sportsskader. I dag deler løbetræneren Janni, sine gode råd til at undgå fremtidige sportsskader og, hvad man gør, hvis skaden allerede er sket.  

Hvad kan man gøre for at forebygge sportsskader?

Det siger sig selv, at det klart er bedst at forebygge fremfor at behandle. Hvis du mærker, at du har vedholdende smerte et sted i kroppen under og umiddelbart efter motion, anbefaler Janni at du opsøger en læge eller anden fagspecialist. Vedkommende kan lægge den rette plan for at få dig tilbage på ret kurs og afgøre, hvor problemet stammer fra.


Oplever du ikke smerter, men blot lette gener fordi du er ved at opbygge nye muskler eller vil gerne hjælpe din egen krop på vej, har vi herunder samlet Jannis bedste produktanbefalinger, der understøtter en sund - og skadefri - træning.

Muskelvarmer

En af de bedste ting man kan gøre ved kroppen, for at undgå sportsskader, er at opvarme den inden træning. Her kan du med fordel bruge en muskelvarmer, der er en varmende creme, som trænger ind i muskler og led, hvor den lindrer ømhed.


En muskelvarmer er perfekt til forebyggelse af skader, og den opvarmer dine muskler og sener således, at de føles mere smidige inden et træningspas. Derudover øger muskelvarmeren også blodtilførslen i kroppen.


Det er dog vigtigt at huske, at muskelvarmeren ikke er opvarmning i sig selv, og bør derfor kun være et supplement til en fysisk opvarmning.

SPAR 20%
250 ml
Matas Sports CareMuskelsalve
Medlemspris
70,36 kr.87,95 kr.
(101)
SPAR 20%
500 ml
Matas Sports CareMuskelvarmer med Kamfer
+ 1 variant
Medlemspris
119,96 kr.149,95 kr.
(255)

Kinesiologitape

En anden god måde, hvorpå du kan undgå sportsskader, er ved at bruge kinesiologitape. Tapen blev udviklet i slutningen af 1970 af en japansk kiropraktor, der ønskede en tape, som kunne give støtte, men på samme tid ikke begrænsende bevægelserne som traditionel tape ellers gør.


Kinesiologitape er det sjove farverige tape som du ser spredt i mønstre på tværs af skudre, knæ og ryg, på stort set alle professionelle sportsatleter. Det er terapeutisk tape, der anvendes strategisk på kroppen for at yde støtte, mindske smerter, reducere hævelse og forbedre ydeevnen.

SPAR 20%
5 cm x 5 m
Matas Sports CareKinesiologitape
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.
(83)

Skoindlæg

Det sidste råd til at forebygge sportsskader er at bruge skoindlæg. Hvis du fx er tjener, sygeplejerske, butiksassistent eller har et andet arbejde, hvor du bevæger dig meget, så vil et skoindlæg hjælpe dig med at undgå trætte og ømme fødder. Indlægssålerne tilfører et ekstra blødt lag mellem dine fødder og den jord de møder i deres daglige arbejde. Sålerne absorberes stød og mindskes belastningen af trætte led.

SPAR 20%KØB 2
2 stk
SchollInsoles Every Day Men
159,95 kr.
(50)
SPAR 20%KØB 2
2 stk
SchollInsoles EveryDay Woman
159,95 kr.
(70)

Hvad kan du gøre, hvis skaden er sket?

Hvis du får en akut skade, skal du stoppe din træning med det samme. Skaden begrænses, hvis du holder området i ro. Ved meget akutte sportsskader, som fx knoglebrud eller ledbåndsskader, skal du kontakte skadestuen eller lægen.    

Ispose

For at undgå hævelse ved skaden, kan du bruge en ispose, der ligeledes også dæmper smerterne og reducerer inflammation. Du skal køle i ca. 10 minutter ad gangen, med ca. to timers mellemrum. Herved opnår du bedst udbytte af kuldeterapien.

SPAR 20%
Matas Sports CareEngangs-ispose
Medlemspris
stk. 15,96 kr.19,95 kr.
(29)

Kølegel

En anden effektiv måde, hvorpå du kan køle huden, er ved at bruge en kølegel. Kølegelen lindrer hurtigt smerter, inflammation og ømhed. Gelen er især god til reduktion af hævelser og restitution af ømme og trætte muskler. Kølegelen kan derudover også bruges ved en let solskoldning. 

SPAR 20%
150 ml
Matas Sports CareKølegel
Medlemspris
67,96 kr.84,95 kr.
(112)

Kompression

Kompression betyder tryk. Når du udsætter det skadede område for tryk, forhindrer du udsivning af blod og vævsvæske fra ødelagte blodkar. Knæet er et af de mest sårbare områder på kroppen, og det kræver en ekstra støtte under tunge eller lange træningstimer samt efter en skade.


Knæbindet fungerer ved at tilføre varme og kompression til knæene. Kompressionen øger blodgennemstrømningen og det modtagelige input fra knæet, hvor det hjælper sportsudøveren med at udføre kontrollerede og stabile bevægelser. 

SPAR 20%
str. M
Matas Sports CarePRO Neopren Knæbind Patellahul
+ 4 varianter
Medlemspris
179,96 kr.224,95 kr.
(114)
SPAR 20%
Sort XL
Matas Sports CarePRO Neopren Knæbind Standard
+ 4 varianter
Medlemspris
159,96 kr.199,95 kr.
(167)

FIT-plaster

Det sidste råd til, hvad du kan gøre, hvis skaden allerede er sket, er at bruge et FIT-plaster. FIT-plaster er et medicinsk plaster, der er velegnet til mindre smerteområder som fx fingre og hælsporer.


Plasteret arbejder med kroppens egne infrarøde bølger, hvor det er i stand til at reflektere kroppens infrarøde bølger tilbage i kroppen, i op til 7 cm dybde. Herved opløses betændelse og affaldsstoffer, og du opnår en bedre blodcirkulation.   

8 stk.
FIT PlasterSmertelindrende Plaster Knæ
309,95 kr.
(36)
10 stk
FIT PlasterSmertelindrende Plaster Universal Lille
234,95 kr.
(64)

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek