• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Slut med fladt hår - vi sætter volumen på

Det fine skandinaviske hår er en almindelig hårtype herhjemme. Det er et hår, som klæder mange farver og frisurer men fælles for det er, at det nemt ”klasker” og bliver fladt og kedeligt at se på. I dag viser frisøren Maj, hvordan man nemt og hurtigt kan give sit hår ekstra fylde – både gennem styling og pleje. Hun viser en masse teknikker der kan bruges i en travl hverdag, og kommer med en masse gode råd undervejs.

Vi sendte LIVE tirsdag d. 19/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med tirsdag d. 19/5 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Slut med fladt hår - vi sætter volumen på I dag viser frisøren Maj, hvordan man nemt og hurtigt kan give sit hår ekstra fylde – både gennem styling og pleje. Tirsdag d. 19.05 kl. 20.00

Hollywood hår - eller bare lidt ekstra "oomph"?

Har du fint eller tyndt hår, og drømmer om de voluminøse frisurer man ser i Hollywood? Mange skandinaviske kvinder er ”velsignet” med fint og relativt tyndt hår, der kan være vanskeligt at få til at fylde. Heldigvis findes der adskillige, vidunderlige produkter derude, som alle kan bidrage til tykkere og større hår. Frisøren Maj, har i dag samlet alle sine bedste tips, tricks og produkter, der netop hjælper dig med at skabe det smukke og voluminøse hår, som du går og drømmer om.

Vælg den rigtige pleje

Det første du kan gøre på ”mission fyldigere hår”, er at pleje håret godt. Frisøren Maj anbefaler, at du først og fremmest bruger en volumengivende shampoo i badet. Volumengivende shampooer indeholder styrkende ingredienser, som bl.a. proteiner, der tænger inde i hårstråene, hvor de virker genopbyggende. Shampooerne bidrager derudover også med fugt, der sammen med de styrkende ingredienser, sørger for, at håret opnår et sundt og voluminøst udtryk. Maj påpeger, at det er vigtigt at skylle håret grundigt efter brug af shampoo, da rester af produkter kan tynge håret.


Et lille ekstra tip er at være strategisk med din hårvask: ved du, at du vil lave en frisure eller styling som skal holde, er det en god idé at vaske håret en dag i forvejen, så du ikke står med et glat, nyvasket hår, der kan være svært at håndtere.

Forbered håret på styling

Efter du har fugtet og plejet håret, anbefaler frisøren Maj, at du bruger nogle volumengivende produkter. Med et godt volumenprodukt kan du opnå ekstra fylde, der holder hele dagen. Maj påpeger, at det er vigtigt at bruge en volumengivende spray eller paste i fugtigt hår, hvor du efterfølgende både bruger en børste og føntørre. Varmen ved føntørring er netop det, der aktiverer produkterne – ellers har de ingen effekt! Husk, at det er vigtigt at bruge en varmebeskyttelse inden du føntørrer håret, så du beskytter hårstråene mod varmen.  


Udover at bruge produkter der løfter hårrødderne, så kan du også benytte en saltvandsspray, i det fugtige hår. Sprayen tilfører håret et fyldigt og pjusket udseende, som om dit hår er tørret naturligt efter en tur i havet. Den tekstur saltvandssprayen skaber, er det som løfter og holder på håret. En saltvandsspray kan også bruges uden efterfølgende varmestyling, hvis du ikke vil bruge varme på håret. Har du en krøllet tekstur i håret, så fortæller Maj, at du med fordel kan bruge en blødgørende spray inden føntørring, så du mindsker krus i håret.

Varmestyling der løfter - og holder!

Når du har fugtet, plejet og tilført håret volumengivende produkter, så kan du gå i gang med at style håret. Du kan vælge at bruge varmeapparater, i form af et krølle- eller glattejern, eller du kan blot benytte dig af en touperingsbørste. Maj påpeger, at såfremt du bruger et varmeapparat, så er det vigtigt først at give håret endnu en gang varmebeskyttelse - beskyttelsen du fik mod føntørringen har gjort sit arbejde og er ikke længere effektiv.


En måde, hvorpå du kan bruge et glattejern til at opnå en fyldig frisure, er ved at toupere det inderste hår en smule. Herefter tager du dit glattejern, og varmer forsigtigt på det touperede hår - et voilà, du har et smukt og fyldigt hår. Alternativt kan du lave et lille "buk" ved hårrødderne med glattejernet for at løfte.


Med et krøllejern kan du skabe alt fra vilde og store krøller, til naturlige bølger. For at give håret maksimal volumen, så anbefaler frisøren Maj, at du touperer hårets rødder. Dette gør du, ved at bruge en touperingsbørste helt inde ved hårrødderne, sektion for sektion. Derefter friserer du touperingens yderside, så håret bliver glat på overfladen. Nu kan du gå ind med krøllejernet, og tilføre resten af håret fylde. Sørg for at krølle håret væk fra dit ansigt, så du får skabt maksimal volumen. Du kan se hvordan, i LIVE-videoen oven for.

Fiksering - sådan sikrer du, at frisuren holder

Det sidste og afgørende step til voluminøst hår, der holder hele dagen, er ifølge Maj fiksering. Det kan man gøre på flere måder - en klassisk metode er en god hårlak. Lakken kan sagtens kommes i hele håret og ikke kun på overfladen, fortæller Maj.


En anden god, afsluttende teknik er en volumenbooster, pudder eller paste ved hårrødderne. Alt afhængigt af, hvilken effekt det giver på håret og dit hårs længde, kan du trække resterne ud i håret.


En sidste anbefaling, er at bruge lidt hårolie i hårets spidser. Dette vil tilføre håret ekstra glans og samtidig have en anti-frizz effekt. Det er altid en god idé med lidt ekstra pleje - men sørg for at holde olien langt væk fra hovedbunden, da den ellers vil få håret til at klaske.        

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Mildt vedligehold

Vil du se flere LIVES fra vores frisør? Se her!

Frisøren: 4 Hårplejefejl du ikke må begå

Matas LIVE

Frisøren: 4 Hårplejefejl du ikke må begå

Af Matas

Fedter dit hår ligemeget hvor ofte du vasker det? Er det som om, håret aldrig rigtig bliver sundt uanset hvad du gør? Så kan det være, at du begår én eller flere af 4 almindelige hår-bommerter. I dag fortæller frisøren Maj om de mest almindelige hårplejefejl, hvad de betyder for vores hår og hvad man skal gøre i stedet.

Læs mere
Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Matas LIVE

Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Af Matas

Frisører landet over holder lukket, men det afholder jo ikke vores hår fra at gro eller vores hårfarve fra at falme. Har du brug for hjælp til at friske din hårfarve op, skjule en udgroning eller dække de irriterende grå hår, så se med når frisøren Maj guider dig til hvordan du opnår et vellykket resultat, når du farver håret derhjemme. Maj vil dele ud af sine bedste tips – og du kan helt sikkert bruge dem, uanset om du har prøvet det før eller ej!

Læs mere