• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Usynlig foundation: Illusionen af makeupfri hud

Vi har vist alle prøvet at kigge os selv i spejlet og opdage, at vores foundation ser tør og krakeleret ud på huden - ja, måske næsten som en kage. Det er livet for kort til! Se med, når Cecilia viser, hvordan du kan skabe illusionen af en makeupfri hud - samtidig med du får dækket, hvad du gerne vil.

Vi sendte LIVE søndag d. 19/04

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med søndag d. 19/4  kl. 20:00!
​​​​​​​Tilmeld og få en påmindelse om eventet herunder

Usynlig foundation: Illusionen af makeupfri hud Slut med kaget og unaturlig foundation! Se med, når vi deler vores bedste tips til en helt naturlig makeup - der stadig dækker, hvad du vil have. Søndag d. 19.04 kl. 20.00

Hemmelighederne bag usynlig foundation

En smuk foundation kræver en smule arbejde at opnå - ikke noget, der kommer til at tage dig hele dagen, men blot et par teknikker du nemt kan arbejde med selv derhjemme.


Når vi med makeup gerne vil opnå en mere "perfekt" hud, betyder det jo ikke, at vi vil se makeuppede ud. Målet er at få lagt en makeup, der minder så meget som en naturlig og sund hud som muligt. De fleste af os har nok prøvet med gru at konstatere, at vores makeup nærmere sidder som en kage oven på huden end at smelte flot ind - og måske endda synes, at det havde været pænere slet ikke at tage foundation på til en start.


Den fine og naturlige foundation opnås grundlæggende gennem 3 trin:

  • Forberedelse af huden
  • Valg af den rigtige foundation
  • Påføring af foundation


I videoen viser vi alle teknikkerne i praksis, men hvis du gerne vil have en opsummering eller alle vores gode produktanbefalinger, så læs med nedenfor!

Trin 1: Forbered huden

Vi ved alle, at foundation selvfølgelig kun skal påføres på ren og afrenset hud. Men hvis man vil have de optimale resultater, er det en god idé lige at gå skridtet videre og give huden en ordentlig forberedelse på makeup.


Det gør du ved at tage et kig på din hudtype: har du tendens til en tør hud? Fedter du i t-zonen? Eller oplever du måske forstørrede porer eller ujævn hudtekstur? For at give din foundation de bedste betingelser for at lægge sig pænt, kan du med fordel adressere din huds behov inden då lægger selve din dækkende makeup. Det vil hjælpe den med at fordele sig pænere på huden, lægge sig jævnt og holde sig frisk at se på længere.


Hvis din hud er særligt tør, kan du prøve at komme et par dråber olie på huden inden makeup. Har du derimod en tendens til en mere fedtet hud, vil en matterende primer lige være sagen. Har din hud ikke udprægede behov, er det helt fint bare at forberede den med en god dagcreme eller let fugtgivende primer.

Produkter der forbereder huden på makeup:

Smashbox Photo Finish Primerizer Travel Size 15 ml
129,95
Optjen 13 point
MAC Prep + Prime Essential Oil Grapefruit & Chamomile
244,95
Optjen 25 point

Trin 2: Vælg den rigtige foundation

At vælge den rigtige foundation er klart det vigtigste for at få et flot resultat, så brug lidt ekstra tid på dette trin.


Ud over at det selvfølgelig er vigtigt at finde en farve som passer dig, giver det også rigtig god mening at kigge på din foundations konsistens: nogle foundations lægger sig bare pænere på huden end andre - men den samme konsistens vil ikke nødvendigvis passe alle.


Er du i tvivl om præcis hvilken type foundation din hud responderer bedst på, kan du nedenunder se nogle rigtig gode bud på all-round foundations som ser rigtig godt ud på de fleste. De er alle lidt gel-agtige i konsistensen hvilket betyder, at de ikke er helt tyndtflydende men stadig meget lette på huden - næsten som en let dagcreme. I en gel-base fordeler pigmenterne sig rigtig pænt og konsistensen er nem at arbejde med.

Lette gel-creme foundations:

Trin 3: Påfør din foundation

Der er mange måder at påføre foundation på, og hvad man er mest til, er naturligvis en smagssag. Er du på udkig efter en helt naturligt udseende base, er en fugtig makeupsvamp dog et rigtig godt sted at starte!


Fugten fra svampen sørger for at holde foundationen frisk mens du påfører og tynde den en lille smule ud. Selve svampen sikrer en jævn påføring og god dosering af produktet; svampens bløde overflade gør også, at du undgår skarme overgange og børstemærker. Med en svamp kan du også nemt komme flere lag foundation på, uden at skubbe til det lag, du allerede har lagt, fordi du dupper produktet på fremfor at "male".


Når du har lagt din foundation som du gerne vil have den, er et rigtig godt tip at duppe hele dit ansigt med dine rene fingre. Det hjælper til at varme produktet op, arbejde det ekstra ind i huden, fjerne hvad der måtte være af overskydende produkt og i det hele taget give en jævn og hud-lignende overflade.

Gode makeupsvampe:

(22)
The Beautyblender Electric Violet
129,95
Optjen 13 point
(44)
Real Techniques Miracle Complexion Sponge
89,95
Optjen 9 point
(29)
M.COSMETICS Professional Blending Sponge Classic
69,95
Optjen 7 point

Trin 4: Det lille ekstra

Selvom vi har været igennem påføringen af selve foundationen, er der et par ting man kan gøre for at få lidt ekstra (usynlig) dækning og øge holdbarheden af makeuppen.


Hvis der er områder på ansigtet du ikke synes din foundation har dækket tilstrækkeligt, er en god concealer din ven. En concealer bruges strategisk på områder, som har brug for lidt mere hjælp: genstridige mørke rande, bumser og den slags.


For at få hele herligheden til at holde så længe som muligt, kan du påføre lidt pudder. Du kan springe dette trin over hvis du har en mere tør hud eller ikke bryder dig om pudder. Har din makeup en tendens til at glide lidt rundt, vil du dog have god gavn af en pudder. Brug den let i hele ansigtet, eller placer den strategisk i t-zonen for at modvirke shine men ikke tilføre mere produkt end højst nødvendigt.


Sidst, men ikke mindst, kan du gå ind med en setting spray: vælg én, som får makeuppen til at holde længere hvis du har problemer med at den forsvinder i løbet af dagen, eller vælg blot en som giver et ekstra skud fugt til huden, fjerner eventuelt overskudspudder og får din makeup til at smelte sammen på fineste vis.

Se tidligere lives her

Live-video: Kemiingeniøren løser dine hudproblemer

Matas LIVE

Live-video: Kemiingeniøren løser dine hudproblemer

Af Matas

Hudirritation, rødme, bumser og for tidlig aldring af huden er problemer, de fleste nok kender til. I dag har vi derfor allieret os med kemiingeniøren Cecilia Demant, som vil guide dig til at løse din huds udfordringer bedst muligt – og gå i dybden med, hvorfor de opstår i første omgang! Cecilia vil også besvare dine spørgsmål undervejs.

Læs Mere
Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Matas LIVE

Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Af Matas

Frisører landet over holder lukket, men det afholder jo ikke vores hår fra at gro eller vores hårfarve fra at falme. Har du brug for hjælp til at friske din hårfarve op, skjule en udgroning eller dække de irriterende grå hår, så se med når frisøren Maj guider dig til hvordan du opnår et vellykket resultat, når du farver håret derhjemme. Maj vil dele ud af sine bedste tips – og du kan helt sikkert bruge dem, uanset om du har prøvet det før eller ej!

Læs Mere