Mere indhold
Hudpleje
Andre læste
Den Store Guide Til Serum

Vi guider

Den Store Guide Til Serum

Troede du at serum var et ”nice to have” i din hudplejerutine? Så er denne artikel helt sikkert for dig; serum er nemlig et af de vigtigste trin i daglige hudpleje og i dag gennemgår vi alt der er værd at vide om emnet. Hvem er serum til? Hvilket skal du vælge? Og hvordan virker det egentlig?

Læs også
Matas LIVE

Kemiingeniøren løser dine hudproblemer

Hudirritation, rødme, bumser og for tidlig aldring af huden er problemer, de fleste nok kender til. I dag har vi derfor allieret os med kemiingeniøren Cecilia Demant, som vil guide dig til at løse din huds udfordringer bedst muligt – og gå i dybden med, hvorfor de opstår i første omgang! Cecilia vil også besvare dine spørgsmål undervejs.
Hudpleje
Vi sendte LIVE fredag d. 27/03

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med her

Anbefalinger fra Live-videoen

Rødme og hudirritation

Hvis man oplever at have rød og irriteret hud, er det her man skal sætte ind først: hvis der er inflammationstilstand i huden, har den nemlig sværere ved at løse andre udfordringer såsom at fugte sig selv optimalt og holde sig bumse-fri.


Vi anbefaler derfor, at du sætter ind over for hudirritation som det første.


Det er dog vigtigt at bemærke, at der er forskel på følsom og irriteret hud:

  • Følsom hud er en hudtype vi er født med
  • Irriteret hud er en midlertidig tilstand og som derfor kan behandles.


Oplever du hudirritation, bør du bruge simple og milde produkter. Less is more, når det kommer til at behandle irritation i huden.

Cecilias favoritter mod hudirritation:

50 ml
Pudderdåserne.dkNiacinamid 10% Serum
219,95 kr.
(268)

Bumser

Bumser er en hududfordring langt de fleste kommer til at opleve i løbet af deres liv – men det gør den jo ikke mindre frustrerende. Især rammes vi i teenageårene, men rigtig mange oplever, at bumserne bliver ved med at være der langt ind i voksenlivet.


Der kan være mange årsager til at bumser opstår:

  • Genetik og hormoner spiller en stor rolle
  • Din hudpleje har virkelig også noget at skulle have sagt her. Mange ved det ikke, men bumser hænger tæt sammen med hudirritation, og det betyder, at man faktisk kan få bumser af at bruge for kradse produkter på sin hud
  • Derudover hænger bumser sammen med hvor meget hudfedt din hud naturligt producerer og hvor god du er til at få renset huden jævnligt.


I bund og grund er bumser tilstopninger i huden, og det betyder, at der er gode muligheder for at behandle dem. Cecilia anbefaler at man går mildt til værks: lad være med at forsøge på at udtørre huden og bruge skrappe produkter – det kan lede til hudirritation og overkompensation af olieproduktion, hvilket bare ender med at give dig flere bumser.


Sørg i stedet for at rense din hud mildt både morgen og aften. Hav altid en syrepeeling i din hudplejerutine du kan bruge efter behov. Cecilia holder af at bruge en syrepeeling hver aften, fordi den effektivt fjerner allerede eksisterende tilstopninger i huden og forebygger nye.
​​​​​​​

Husk også at give din hud den fugt den har behov for: selvom du måske døjer med en mere fedtet hud, har den stadig brug for fugt. Vælg eventuelt en let creme eller gel du synes er behagelig.

Cecilias favoritter mod bumser:

FÅ EN GAVEKØB FOR 400,-
100 ml
EcookingLermaske
239,95 kr.
(187)

Rynker og fine linjer

Vi får alle rynker før eller siden, og det er selvfølgelig helt okay. Alligevel drømmer mange om en mere ungdommelig, glat og fast hud – især hvis man oplever, at rynkerne kommer snigende lidt tidligt.


Rynker opstår, når huden mister sine strukturproteiner. Her spiller kollagen og elastin især en stor rolle: de er nemlig med til at give huden struktur og fylde. Med alderen aftager mængden af disse stoffer i huden helt naturligt, og derfor bliver den mindre spændstig. Man kan dog gøre rigtig meget for at forebygge at dette sker for tidligt og holde hudens fasthed ved lige så længe som muligt ved brug af de rigtige produkter.


Cecilias bedste råd er tredelt:

  1. Det bedste du overhovedet kan gøre på anti-age fronten er, at forebygge at rynkerne opstår. Det gør man bedst ved at bruge en daglig solfaktor i de måneder, UV-indekset er over 3. UV-stråling er en af de største syndere når det kommer til alderstegn. Derfor giver det god mening at minimere din eksponering for det så meget som muligt.
  2. Sørg altid for at have et produkt med A-vitamin i din hudplejerutine; det er nemlig den mest effektive og veldokumenterede anti-age ingrediens på markedet og et must at have i sin rutine om aftenen.
  3. Syrepeeling er helt fantastisk til at holde hudens overflade jævn, fin og glat: den har også de ekstra bonusser at fjerne tilstopninger i huden, fornye hudens glød og endda modvirke pigmentforandringer.​​​​​​​


Trioen af UV-beskyttelse, A-vitamin og peeling er altså en kraftfuld kombination og klart dit bedste våben mod rynker.

Cecilias favoritter mod rynker:

SPAR 25%
190 ml
Ole HenriksenGlow2OH Dark Spot Toner
Medlemspris
183,71 kr.244,95 kr.
(180)
SPAR 20%ABONNÉR
115 ml
Beauté PacifiqueCrème Métamorphique A-Vitamin Anti-Wrinkle Creme
579,95 kr.
(248)

Relaterede artikler

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Vi guider

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Af Cecilia Demant

Selvom parfume på mange måder er et sandt pust af skønhed i hverdagen, kan det også give os problemer. Rigtig mange døjer nemlig med parfumeallergi. Hvad gør du, hvis du er allergisk over for parfume men stadig gerne vil bruge dejlige skønhedsprodukter? Og hvad kan du gøre for at minimere din risiko for at udvikle parfumeallergi i første omgang? Læs med her for alle svarene.

Læs Mere
Den Ultimative Guide Til Concealer

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Concealer

Af Cecilia Demant

Mørke randes redningsmand og bumsernes camouflagedragt; concealeren er et populært og super brugbart produkt i enhver makeuprutine – uanset om du bruger mange eller få produkter. I dag deler vi alt du skal vide om at farvematche, vælge den rigtige slags og hvordan du bedst påfører produktet for den optimale dækning.

Læs Mere
Få Din Foundation Til At Holde Hele Dagen

Vi guider

Få Din Foundation Til At Holde Hele Dagen

Af Cecilia Demant

Det er ret ufedt at bruge tid om morgenen på at lægge en pæn base, som så på mystisk vis er forsvundet inden frokost. Heldigvis er der meget man kan gøre for at forlænge holdbarheden af sin foundation.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek