Ører

Medicin & Pleje
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

24 produkter
24 produkter
Sorter efter: Mest populære

Hvilken øreprop skal du vælge?

Når du skal i gang med at vælge ørepropper, er det en god idé at finde ud af, hvad dine ørepropper skal kunne afhjælpe. Er det tryk eller lyd? Nogle ørepropper hjælper mod tryk, når man eksempelvis flyver, mens andre hjælper med støjreduktion. Nogle ørepropper kan også beskytte dine ører, hvis du eksempelvis døjer meget med ørebetændelse i det ydre øre - også kaldet svømmeører.

Propper af skum
Propper, der er lavet af et skummateriale, er ikke genanvendelige og skal smides ud, efter du har brugt dem én gang. Ofte kan du bruge dem til støjreduktion. Skumpropper er gode at bruge til festivaler eller koncert, hvor musikken er høj og konstant, fordi de er gode til at filtrere støj fra lyd. Skumpropper er formstøbte og kan ikke formes helt efter din egen øregang ligesom silikonepropperne.

Voks-ørepropper
Ørepropper af voks kan bruges ligesom dem af skum, de er lyddæmpende og gode til langvarigt brug. Disse er heller ikke genanvendelige, men er til engangsbrug. Mærket Quies har lavet ørepropper af naturligt voks, som er allergivenlige. Dette kan derfor være et godt valg til dig, der gerne vil have et par ørepropper, du selv kan forme til lige præcis dit øre, men gerne vil holde dine propper allergivenlige.

Silikonepropper
Der findes lidt forskellige ørepropper af silikone. Blandt andet kan du finde nogle, som er ideelle til brug i vand. Nogle virker også støjdæmpende og kan altså bruges, når du skal sove. I modsætning til de andre materialer, kan ørepropper af silikone ofte genanvendes. Derfor er de et rigtigt godt valg til dig, som skal bruge dine ørepropper flere gange.

Formbare silikonepropper
Silikone-ørepropper er rigtig gode til dig, der ikke synes, det er så behageligt at have formstøbte ørepropper i dine ører, eller til dig, der har små øregange. De kan formes efter lige præcis din øregang og fungerer godt, hvis du er lydsensitiv. Du tager dine silikonepropper ud af pakken, varmer dem mellem dine hænder, og så modellerer du dem til din øregang.

Hvilke ørepropper skal jeg bruge til svømning?

Det er en god idé at bruge silikonepropper til svømning, da de kan formes helt efter din øregang, således at du kan holde vandet ude på bedst mulig vis. De sørger både for at holde vandet ude af dine ører og mindsker risikoen for infektion. De kan bruges af både voksne og børn, da de kan formes efter ørets form og størrelse. Disse kan genbruges, og de kan i øvrigt sagtens bruges til andre formål som eksempelvis at holde lyd ude. Desuden udligner de tryk ved dykning.

'Svømmeører' og infektion
Hvis du bader ofte eller svømmer meget i eksempelvis klorvand og oplever, at du får infektion i dine ører, kan ørepropper hjælpe dig. Denne lidelse kaldes også svømmeører. Infektionen opstår, når du ofte får vasket de beskyttende fedtstoffer, der findes i dine ører, væk. Dette kan blandt andet forbygges ved at bruge ørepropper under din badning eller svømning.​​​​​​​

Trykudlignende propper

Når du skal flyve eller befinder dig et sted, hvor der er højdeforskel, eller hvor du kører igennem tunneler, kan du opleve et ubehageligt tryk i dine ører. Dette kan afhjælpes ved brug af trykregulerende ørepropper. Trykregulerende ørepropper er ofte fremstillet af silikone, da du lettere kan forme dette materiale til at passe dit øres form.

Linea
Farmakonom
Linea er uddannet farmakonom i 2020. Lineas helt store interesse ligger i vejledning omkring kosttilskud og vitaminer. Linea er særligt interesseret i sundhed og sætter en ære i at følge med i udviklingen på markedet. Linea elsker desuden at rådgive kunderne inden for hudpleje og helse.
Min ekspertise er:
Helse