Ørerens

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

11 produkter
11 produkter
Sorter efter: Mest populære
10 ml
Remo-waxØrespray m. øresprøjte
128,95 kr.
(8)
15 ml
OtinovaØrespray
139,95 kr.
(10)
10 ml
Remo-waxØredråber m. sprøjte
122,95 kr.
(3)
30 ml
EARinseEarinse Ørespray
74,95 kr.
(2)
1 Næsestyk + 5 Balloner
OtoventOtovent
109,95 kr.
(2)
15 ml
Remo-waxOlie ørespray
130,95 kr.
(2)
10 ml
Remo-waxØredråber u. sprøjte
94,95 kr.
(9)
10 ml
VaxolVaxol Ørespray
129,95 kr.
NygaardØresprøjte 130 ml nr.14
52,95 kr.
NygaardØresprøjte 78 ml nr.12
52,95 kr.
NygaardØresprøjte 105 ml nr.13
52,95 kr.
Alice
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Ørerens

I denne kategori finder du pleje til dine ører, hvad end du søger daglig pleje eller fokus på et specifikt problem.

Der er mange myter om rensning af ører, hvor ofte det skal plejes og hvordan. Vi har her samlet den baggrundsviden og gode råd om pleje lige her, så du kan har alle facts på plads.

Øret er opdelt i tre dele: Det ydre øre, Mellem øret og Det indre øret.

Den yderste del, er den vi kan rense og tilgå med vatpinde kaldes yderøret og beskriver altså den del af øret som ligger på ydersiden af trommehinden. Mellemøret er den del af øret, hvor typisk børn, får mellemørebetændelse, hvor der i nogle tilfælde ligge dræn ind, så mellemøret kan tømmes for væske ud til yderøret. Helt inde i inderøret er hvor balanceorganet befinder sig.

Må jeg bruge vatpinde i øret?

Kort sagt, ja det må de gerne. Men det er vigtigt at forstå, at dit øre er et selvrensende organ, hvor vatpinde kun bør anvendes udvendigt. Du bør derfor ikke anvende vatpinde helt inde i øret, men meget gerne til at rense alle folder og fuger på det synlige øre. Hvis du kan ane gult ørevoks inde i øregangen, bør du løsne dette med ørerens og evt. fjerne rester lige i kanten - aldrig inde i selve øret.

Hvordan renser man øret?

Da dit øre er selvrensende, bør du kun lave en fuld ørerensning ved behov. Hyppig rens kan udtørre slimhinden i øregangen, genere trommehinden og faktisk øge produktionen af ørevoks.

  1. Øreskylning: Ved behov kan du skylle dit øre igennem med saltvandsopløsning for at rense skidt og snavs eller evt. fremmedlegemer ud af øregangen. Du kan vælge en ørespray eller en øresprøjte hertil.
  2. Ørepleje: Ørespray eller øredråber med olie er rigtig gode ved kløe og irritation i øregangen. Se produktet beskrivelse for anbefaling. Dråber eller spray er lige gode, men du kan opleve personlige fordele og ulemper, generelt er effekten dog den samme.
  3. Ørevoks eller vokspropper: Ved stædige vokspropper eller ørevoksdannelse, kan du med fordel anvende et produkt specielt til at løsne op. Du kan sove med det opløsende ørespray natten over, for optimal effekt. Det anbefales at du skyller øret godt igennem efterfølgende for at rense det opløste ørevoks ud.
  4. Vatpinde: Jævnligt renses det synlige ydre øre med vatpinde, du kan med fordel rense efter et bad, hvor vandet har opløst skidt og snavs. Det er vigtigt skylle selve øret godt når du er i bad, da shampoo og balsam tit kan sætter sig i folderne og skabe hudirritation.
  5. Tør den yderste del af det fugtige øre efter rens, for at undgå hudirritation eller rødme.
  6. Hyppig brug af ørepropper eller høretelefoner der sidder inde i øret, kan give anledning til tilstopning af ørevoks. Overvej brugen heraf, hvis du har hyppige ørevoksproblemer, og rens udstyret jævnligt.​​​​​​​

Ørerens Hjemmefra

Det har aldrig været nemmere at rense og pleje sine øre hjemmefra. Der er forskel på hvilket produkt du skal anvende alt efter dit behov. Vi gennemgår et udvalg af de forskellige produkttyper i sortimentet for at hjælpe dig på vej her:

Øresygdomme

Din hørelse er skrøbelig og du har kun de to øre du er født med. Almen pleje er vigtig for din øre og huden balance, men hvis du mistænker sygdomme, oplever hørenedsættelse, smerter, uforklarlig svimmelhed eller trykken og lydfølsomhed i ørene, så kontakt altid din læge.

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek