• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Sårpleje

Har du brug for produkter til sårpleje, så finder du et bredt sortiment her på Matas.dk. Vi har alt lige fra små plastre til avancerede sårplejeprodukter til genstridige sår. Sår kan være små rifter, der blot skal renses og have et plaster på, eller større skader, der kræver specielle remedier til rens, pleje og beskyttelse. Du kan finde det hele her på Matas.dk.

Medicin & Pleje
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Bedømmelser

Aktuelt

54 produkter
54 produkter
Sortér efter: Mest populære
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Alice N.
Alice N.
Farmakonom

Rensning af sår

Det første i forhold til sårpleje, er at sørge for, at såret er renset og rent. På denne måde hjælper du sårhelingen bedre på vej og nedsætter risikoen for infektion og ar, som er mere tydelige end nødvendigt.

Vask dine hænder, rengør derefter området omkring såret og til sidst selve såret. Vask såret i en saltvandsopløsning eller i lunkent vand. Du kan også bruge en mild parfumefri sæbe som fx A-Derma Dermalibour + Gel moussant vaskegel, som indeholder et Kobber-zink kompleks, som bidrager til at mindske bakterierne.

Alt snavs og skidt skal vaskes ud af såret. Det er meget vigtig at få renset dit sår bedst muligt, da det er altafgørende for, hvordan såret heler og for at mindske risikoen for infektion og betændelse i såret.

Tegn på betændelse i såret

Hvis du har en formodning om, at der er betændelse i et sår, skal du kontakte lægen.

Tegn derpå kan være, at huden omkring såret bliver mere rødt, varmt, at det dunker mere, der er gult betændelse.

Plaster

Når du er sikker på, at dit sår er renset tilstrækkeligt, kan du sætte et plaster eller en forbinding på. Det er vigtigt, at du skifter plaster/forbinding jævnligt.

Myten om, at et sår skal have luft, og at du skal undgå at have plaster på, med mindre det bløder, er ikke rigtig. Et sår heler bedst med et plaster på.

Plasteret holder såret fri for skidt og snavs, du undgår at slå såret imod genstande, som kan rive op i såret og samtidig giver plasteret eller forbindingen mulighed for en fugtig sårheling, som heler såret nedefra.

Vælg et plaster som passer til dig og såret. Er det vigtigt, at plasteret er vandafvisende eller vandtæt, har du brug for et plaster, som klæber fast hele vejen rundt om såret, er plasteret rarere at have på, hvis der er seje figurer eller dyr på og hvilken størrelse har du brug for?

Sorbact Secure er plastre, som både formår at beskytte såret, men også at holde det rent. Materialet, som vender ned mod såret, binder bakterier til sig fra såret, hvilket understøtter sårhelingen.

Reducer synligheden af ar

Hvis du har et stort fokus på at mindske synligheden af et nyt ar, eller har et sår som du virkelig gerne vil have heler bedst muligt, vil jeg anbefale at du bruger A-Derma Epitheliale AH Ultra Soothing Reparing Cream.

Hvis huden er helet helt og der er et nyere ar, som er rødligt, kan du stadig behandle, nemlig med A-Derma Epitheliale AH Duo Massage Gel-Oil. Her masserer du gele-olien ind i huden, mens du arbejder med huden og aktiverer blodgennemstrømningen. På samme måde kan den bruges til strækmærker.

Reparationscreme

En anden måde at give huden de bedste betingelser for en god heling, er ved at bruge en reparationscreme.

En reparationscreme giver huden masser af næring og genopbygger og beskytter huden. I mange tilfælde virker de også beroligende.

Du finder gode reparationscremer, som er udviklet af hudlæger under brands som Bioderma, Avene, A-derma, Pharmaceris og La Roche Posay.

​​