• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Sårpleje

Har du brug for produkter til sårpleje, så finder du et bredt sortiment her på Matas.dk. Vi har alt lige fra små plastre til avancerede sårplejeprodukter til genstridige sår. Sår kan være små rifter, der blot skal renses og have et plaster på, eller større skader, der kræver specielle remedier til rens, pleje og beskyttelse. Du kan finde det hele her på Matas.dk.

Medicin & Pleje
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

46 produkter
46 produkter
Sortér efter: Mest populære
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Hvad er et sår?

Et sår er en skade på huden. Du kan få sår alle steder på kroppen – nogle steder mindre belejlige end andre. Måske har du oplevet at få et sår i mundvigen, i hovedbunden eller på armene? Den mest almindelige form for sårtype er hudafskrabninger, hvor det er hudens øverste lag, der skrabes af.

Et almindeligt sår kategoriseres imidlertid som den skade, der sker, når der går hul på alle tre hudlag. Et sår kan bløde meget, og du bør derfor altid få standset blødningen, rense såret og forbinde det, så der ikke kommer bakterier i såret.

Sårpleje

Et sår skal være rent, før du sætter et plaster eller en forbinding på. Et rent sår heler hurtigere, pænere og nedsætter risikoen for infektion og grimme ar.

Har du fået en hudafskrabning eller et sår, så vær omhyggelig med at vaske det skadede område. Hvis du ikke fjerner urenhederne, vil såret arbejde hårdt for at skille sig af med dem. Det kan forsinke sårhelingen og føre til infektion og ar.

Man inddeler sår, efter hvordan de er opstået, men uanset hvilket sår du har fået, skal det renses først. Vask dine hænder, rengør derefter området omkring såret og til sidst selve såret. Du skal vaske og skylle med lunkent vand eller en saltvandsopløsning. Du må også gerne bruge en mild, parfumefri flydende sæbe.

Alt snavs og skidt skal vaskes ud af såret. Det er meget vigtig at få renset dit sår bedst muligt, da det er altafgørende for, hvordan såret heler og for at undgå infektion i såret.

Når du er sikker på, at dit sår er renset tilstrækkeligt, kan du sætte et plaster eller en forbinding på. Det er vigtigt, at du skifter plaster/forbinding jævnligt, og gerne en gang om dagen.

Helingsprocessem

Normalt heler et sår i løbet af 8-12 dage. Helingsfasen er opdelt i fire faser:

  • Dag 1-2 sørger kroppen for at rense såret. Det resulterer i, at såret ofte er blødt og væskende.
  • Dag 3-5 danner såret en hård og brun skorpe. Det sker for at beskytte såret mod bakterier og for at give såret ro til at hele.
  • 6-8 dage efter skaden vokser huden under såret og heler.
  • Efter 8-12 dage bliver sårskorpen afstødt. Her kan godt komme er ar.

Et ar er mest synligt i starten, og med tiden bliver det mindre opsigtsvækkende. Brug gerne en E-vitaminsalve, for det er med til at hele arret.

Førstehjælpskasse

De fleste skader sker i hjemmet. Man falder ned ad trappen eller skærer sig selv, mens man laver mad – eller noget lignende. Derfor er det smart at have at det, du har brug for, i nærheden i en førstehjælpskasse.

I din førstehjælpskasse bør du have plaster, forbinding, pincet, desinfektionsservietter, saks, termometer, produkter til at behandle insektbid og solskoldninger.

Køb dine sårplejeprodukter her på Matas.dk eller gå i din lokale Matas og få råd og vejledning til lige netop dit behov.

Alice N.
Alice N.
Farmakonom
Alice er farmakonom og for hende spiller sundhed en stor rolle. Hun elsker den velvære det giver at dyrke motion, spise sundt og lækkert og supplere med vitaminer, mineraler og urter. Alice lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse i butikken ved at dele ud af sin viden og ekspertise, så kunden får gode råd med hjem indenfor kosttilskud, medicin og pleje.