Øretermometre

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

8 produkter
8 produkter
Sorter efter: Mest populære
1 stk
OmronØretermometer GentleTemp 520
349,95 kr.
(1)
Barnets FavoritDigital Termometer
79,95 kr.
Matas MedicareTermometer
534,95 kr.
KUN ONLINE
FT65
BeurerTermometer til Øre eller Pande
399,95 kr.
KUN ONLINE
1 stk
ValMedInfrarødt Øretermometer
229,95 kr.
(11)
MininorØretermometer / Pandetermometer
399,95 kr.
KUN ONLINE
20 stk.
BeurerHætter til FT58H Øretermometer
39,95 kr.
KUN ONLINE
20 stk.
ValMedBeskyttelseshætter Til Øretermometer
stk. 24,95 kr.
(1)

Øretermometer

Øretermometeret virker ligesom et pandetermometer, ved at bruge infrarød teknologi. Det måler varmen i øret og dets omgivende væv. Dette giver præcise målinger af temperaturen. Det er smart at bruge til børn, da målingen foretages hurtigt og det er smertefrit. Dog kan det være en ulempe, at man skal forholde sig i ro i minimum 10 minutter inden temperaturen skal måles. Der findes forskellige øretermometre og de kan bruges til voksne, børn og babyer.

Et øretermometer giver et nøjagtigt resultat og vil dermed give en indikation om, der er feber hos den syge.

Temperaturmåling med et øretermometer er en nem og behagelig måde at måle temperatur på. Det giver et hurtigt resultat og dermed er det godt egnet til små børn og babyer, da målingen er hurtigt overstået og det er smertefrit.

Måling af øretemperatur


Teknologi

  • Øretermometre virker ved, at der på spidsen af øretermometeret sidder en infrarød sensor, som registrerer varmestrålingen fra det væv som sensoren peger mod.
  • Trommehindetermometeret er beregnet til, at sensoren skal være rettet mod selve trommehinden og registrere strålingen fra denne.
  • For at sikre sig, at sensoren er rettet mod trommehinden og der kan måles mest præcist, kan øregangen rettes forsigtigt ud, inden man peger øretermometret mod trommehinden.
  • Når man bruger øretermometre er målingen nøjagtig ift. området, men der kan være andre temperaturmålingsmetoder, fx rektal temperaturmåling, som er mere oplagt at bruge for at få en mere valid måling.

​​​​​​​

Hvorfor vælge et øretermometer?
Temperaturmåling i øret er hurtig at udføre, det er en behagelig måde at måle temperatur på og det er hygiejnisk.

Denne form for temepraturmåling giver en hurtig indikation af temperaturen og er en mere behagelig måde at måle temperatur på. Dog er øretemperaturen ikke den mest præcise temperaturmålingsmetode. Det skal derfor gøres op, om man ønsker en præcis måling eller der ønskes en mindre præcis måling, men til gengæld en hurtig og mere behagelig metode.

Målinger ved sygdom

Når du har fundet dit nye termometer er det også vigtigt, at du kender til normaltemperaturen, de forskellige steder man kan måle temperatur på kroppen. Temperaturen er nemlig forskellig, alt efter hvor på kroppen du vælger at måle. De forskellige normaltemperaturer er:

  • Armhulen: 34,7 – 37,3 °C
  • Oralt: 35,5 – 37,5 °C
  • Panden: 35,4 – 37,4 °C
  • Endetarmen: 36,6 – 38,0 °C


Man kan sige, som tommefingeregel, at alle temperaturer over 38°C er feber. Dog siger man også, at en temperatur er for høj, hvis den ligger over normalen for det specifikke område man måler i.

Øretermometeret kan med præcision og en simpel måling af temperaturen indikere, om der forhøjede temperaturer i øret og der dermed er feber.

Den normale kropstemperatur afhænger af målestedet og varierer fra 37,1ºC i endetarmen til 36,6ºC i øret og 36,4ºC i munden.

Find alle vores termometre på Matas.dk og i vores butikker.

Rikke
Farmakonom
Rikke er uddannet som farmakonom i 2017 i Århus, men har arbejdet med meget andet end apoteksalg. Rikkes store interesse og passion er at være med til at fremme folkesundheden og give forståelig rådgivning i blandt andet kosttilskud og hudpleje.
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek