Termometre

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

30 produkter
30 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 107,-
Matas Medicare Termometer
427,95 kr.534,95 kr.Spar 107,-
SPAR 20%
Oopsy Bade Termometer Søhest Flodhest Grå
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.Spar 20,-
SPAR 20%
Oopsy Digitalt Termometer Grå
Medlemspris
63,96 kr.79,95 kr.Spar 16,-
Omron FlexTemp Smart Termometer
129,95 kr.
SPAR 20%
KUN ONLINE
Mininor Badetermometer Elefant
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.Spar 20,-
SPAR 20%
NYHED
Barnets Favorit Badetermometer
Medlemspris
39,96 kr.49,95 kr.Spar 10,-
SPAR 20%
NYHED
Barnets Favorit Digital Termometer
Medlemspris
63,96 kr.79,95 kr.Spar 16,-
Medic Wiotech Pandetermometer 1 stk
599,95 kr.

Find det rigtige termometer

Det er vigtigt at overveje, hvem der skal bruge termometeret. Er det eksempelvis hele familien, som skal bruge det, så kan et godt bud være et pandetermometer, som eksempelvis Beurer FT90. Hvis det derimod er et lille barn, som har svært ved at sidde stille i lang tid, så vil det være optimalt at vælge et termometer, som hurtigt kommer med et resultat. I det tilfælde er Beurer Kontaktfrit termometer FT 85 det rette valg for dig. Det giver endda alarm ved feber.

Termometer Flex

Der findes flere forskellige slags termometre. Et såkaldt termometer flex er dén slags termometer, som du nok vil kende som et helt almindeligt termometer. Her har vi bl.a. Matas Medicare Termometer Flex, som kan bruges i munden, armhulen og endetarmen. Den mest præcise måling får du dog i endetarmen. Du trykker på knappen for at starte, sætter termometret ind, hvor du ønsker at måle, og så bipper det, når det er færdigt med målingen. Det slukker af sig selv, men husk at rengøre det efter brug med koldt vand.

Termometer til pande

Et pandetermometer bruger en meget præcis teknologi, nemlig infrarød teknologi, der går ud på at måle varmen fra panden på den syge. Derfor kan sådan et være en stor fordel for dig, som har et lille barn eller en baby, fordi termometret ikke skal røre ved den person, man måler temperatur på, og derfor kan du nemt foretage målingen, mens baby sover. Det kan også være en fordel, hvis I er en stor familie, som bruger det, af rent hygiejniske årsager. Da det ikke skal røre ved huden, slipper du desuden for at rengøre det, hver gang det er blevet brugt. Når du måler temperatur med denne, skal du holde 2 cm. afstand til huden. Et anbefalelsesværdigt pandetermometer er eksempelvis Matas Medicare Termometer, som har en hukommelse på op til 20 målinger.

Øretermometer

Et øretermometer bruger ligesom pandetermometre infrarød teknologi, som måler varmen, der genereres i øret og det omgivende væv. Derfor foretager denne type termometer også præcise målinger. Hvis du eksempelvis vælger et Beurer FT78, medfølger der beskyttelseshætter, så du ikke behøver at rengøre selve maskinen hver gang efter brug. Øretermometret er smart at bruge til børn, dog skal barnet forholde sig i ro i minimum 10 minutter inden målingen. Der bruges en infrarød teknologi i øre termometre, som måler varmen, der genereres i øret og det omgivende væv.

Termometer til det lille barn

Det kan ofte være det nemmeste at bruge et øre- eller pandetermometer til små børn, men der findes flere muligheder til andre anvendelsesområder. Man kan bl.a. få vandtermometre, som kan måle temperaturen i rummet og i vand. Især i vand kan sådan et termometer være smart, fordi det kan måle, om vandet er for varmt, til at baby kan bade i det. MININOR Badetermometer er designet, så det også fungerer som et stykke legetøj til badet, og så kan de holde til at blive tabt. Beurer BY20 er et suttetermometer, som med fordel kan bruges til de helt små børn, som ellers finder det ubehageligt at få målt sin temperatur.

Målinger ved sygdom

Når du har fundet dit termometer, er det også vigtigt, at du ved, hvad temperaturen helst skal ligge på. Det er nemlig forskelligt, alt efter hvor på kroppen du vælger at måle. De forskellige normaltemperaturer er:

  • Armhulen: 34,7 – 37,3 °C
  • Oral: 35,5 – 37,5 °C
  • Panden: 35,4 – 37,4 °C
  • Numsen: 36,6 – 38,0 °C

En tommelfingerregel er, at alt over 38°C er feber, men ellers er kriteriet, at en temperatur er for høj, hvis den ligger over normalen for det specifikke område.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.