Pandetermometre

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

8 produkter
8 produkter
Sorter efter: Mest populære
Rikke
Farmakonom
Rikke er uddannet som farmakonom i 2017 i Århus, men har arbejdet med meget andet end apoteksalg. Rikkes store interesse og passion er at være med til at fremme folkesundheden og give forståelig rådgivning i blandt andet kosttilskud og hudpleje.

Termometer til pande

Et pandetermometer kan med infrarød teknologi måle temperaturen fra panden, direkte på den person man ønsker at vide temperaturen på. For de fleste pandetermometer skal selve termometret ikke i direkte kontakt med huden, men holdes 2 cm fra panden. Dette sikrer en højere hygiejne, er nemt at anvende ved små børn og babyer og det er velegnet til store familier.

Dog der kan findes kombinerede pande-øre termometre, der skal i direkte kontakt med huden, også ved måling på panden. Ved disse typer, er det som med alle andre termometre, vigtigt at spritte af mellem brug.

Pandetermometret kan ikke kun bruges ved mistanke om feber. De kan også måle temperaturen på væske og overflader, så de kan benyttes til fx badevand og sutteflasker. Pandetermometrene er digitale, det vil dog være individuelt fra produkt til produkt, hvordan resultatet skal læses. Vi anbefaler derfor, at du altid læser og gemmer brugsanvisningen til dit pandetermometer.

Målinger

Når du har fundet dit termometer, er det også vigtigt, at du ved, hvad temperaturen skal ligge på. Det er nemlig forskelligt, alt efter hvor på kroppen du vælger at måle. Ved et pandetermometer, skal man altid forvente at skulle lægge grader til. Den mest præcise måling, vil altid være i endetarmen.

De forskellige normaltemperaturer er:

  • Armhulen: 34,7 – 37,3 °C
  • Oral: 35,5 – 37,5 °C
  • Panden: 35,4 – 37,4 °C
  • Endetarmen: 36,6 – 38,0 °C

En tommelfingerregel er, at alt over 38°C er feber, men ellers er kriteriet, at en temperatur er for høj, hvis den ligger over normalen for det specifikke område.


Find alle vores termometre på Matas.dk og i vores butikker.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.