1 / 1
Mill & Mortar Szechuan Peber Ø
54,95 kr.
Optjen 6 point hos Club Matas
Sendes fra Matas Specialvarelager - Afsendes inden for 1-2 hverdage
Varen kan kun købes online
  • Fri fragt ved køb over 499 kr.
Szechuan Peber

Vores Timur Szechuan er en nært beslægtet variant til den rødlige, kinesiske Szezhuan/Sichuan eller den grønne, japanske Sansho peber. Smagen er frisk citrus med let styrke og den kaldes også for citrus eller grapefrugt peber. Den giver den lidt prikkende, varme fornemmelse i munden, som er så typisk for denne type peberbær.
Anvendes i klassiske kinesiske, japanske og nepalesiske retter men vinder hastigt indpas i andre køkkener, på grund af de fantastiske smagsegenskaber.

Vi har længe ledt efter en økologisk variant af Szechuan peberen og er begejstrede over at det endelig er lykkedes. Og vejen hertil er lang og tornet, helt fra Nepal. Her vokser Szechuan Timut peber på tornede buske i mere end 2000 meters højde i det uberørte Himalaya. De stikkende træer kan blive op til 10 meter høje. De små kapsler åbner sig når de er modne.
Peberen håndplukkes af bjergbønder og fragtes af små stier ned af bjerget, hvor bærrene renses, tørres og håndsorteres. Sorteringen er for denne peber – såvel som for de fleste andre krydderier – ekstremt vigtig og der er 3 sorteringer: Den første fjerner stilke og andre plantedele; den anden adskiller frøskallen fra de små sorte korn i dens indre og den tredje udvælger de mest modne korn, baseret på deres farve. Kapslerne er brune med et lyst indre; den kinesiske variant er mere rødlig i farven og den japanske er typisk grøn.

Szechuan peber kan let stødes i en morter eller hakkes før brug. Timur Szechuan er jo helt oplagt i det kinesiske køkken og gør sig rigtig godt i marinader eller crusts til kød, blandet med andre krydderier og krydderurter, friske som tørrede. I chutneys, saltsyltede eller fermenterede grønsager vil Szechuan peber også komme til sin ret. Vi har endda set den anvendt i chokolade mousse…Specifikationer
  • Økologisk
  • Hele peberkorn
  • Frisk citrussmag


Økologisk Timut Peber (Szechuan variant)
Indhold30 g
Enhedspris1.831,67 kr./kg
MærkeMill & Mortar
KategoriØvrigt
Se altMill & Mortar Øvrigt
Varenummer806602
LeverandørMatas Specialvarelager
Rørmosevej 1
3450 Allerød

Dette produkt er en bestillingsvare, hvorfor købsaftalen først er bindende for Matas, når vi sender dig en bekræftelse. Ved levering af større varer med fragtmand, vil levering være til kantsten. Læs mere om køb af bestillingsvarer .

OBS:

Produktet sendes ikke fra vores eget lager, men direkte fra producenten.

Hos Matas kan du betale med alle de måder du kender. Du vælger betaling i checkout.

  • Dankort
  • MobilePay
  • Visa
  • Mastercard
  • Anyday

Brug for hjælp?

Få rådgivning af vores eksperter til produkter i dag fra kl. 10.00

Har du spørgsmål til produkter? Spørg en materialist, farmakonom eller frisør her.

Book en tid

Få personlig rådgivning, eller deltag i en af vores events.

Club Matas

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.