Vi guider
5 tips til sunde tarme
Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, og det er vigtigt at give dem de bedste betingelser for at fungere så godt som muligt. Vi har samlet de bedste tips til at holde dine tarme i topform.

Sunde tarme er måske ikke det mest sexede at tale om, men når dit tarmsystem ikke fungerer optimalt, går det ud over hele din krop. Oppustet mave kan være et udtryk for, at tarmene skal have lidt opmærksomhed. Vi guider her til fem gode tips til, hvordan du kan holde dine tarme i topform.

1. Hold maven i gang

Du kan hjælpe din tarm på vej ved at spise fibre som kosttilskud. Vi får også fibre gennem kosten, fx grøntsager og fuldkornsprodukter.

HUSK Psyllium Mavebalance er  et kosttilskud med varmebehandlede psyllium frøskaller, som indeholder 85% kostfibre, der bidrager til at holde din mave igang. Fibrene absorberer væske, så det får en geleagtig konsistens, når det indtages.

Et andet godt bud er New Nordic Active Lever, som indeholder en kombination af urteekstrakter som marietidsel, artiskok, gurkemeje og sort peber. Derudover indeholder det cholin, som er med til at opretholde en normal leverfunktion og en normal omsætning af fedtstoffer. Den anbefalede daglige dosis er 1 tablet dagligt.
​​

Vi guider til HUSK® Psyllium Mavebalance

Vi guider

Vi guider til HUSK® Psyllium Mavebalance

Hvis vi gerne vil opnå mere balance i vores mave- og tarmsystem, så er det vigtigt at sørge for, at vi får masser af fibre. Fibre giver vores tarme noget at arbejde med, og det er med til at give dem gode vilkår for at holde sig sunde. HUSK Psyllium Mavebalance har i mange år hjulpet danskere, som har problemer med fordøjelsen eller gerne vil tilføje flere fibre til kosten. Det er et kosttilskud, som består af varmebehandlede loppefrøskaller, som indeholder 85% kostfibre.

Læs også

2. Drik nok vand

Når du spiser fiberholdig kost og har et aktivt liv, har du brug for at drikke cirka halvanden liter vand i døgnet.

En god måde at huske at få drukket vand på er at investere i en lækker vandflaske, som du også kan have med dig på farten. Vi har samlet en håndfuld her, som du kan klikke hjem på matas.dk. Hav den fx stående ved din arbejdscomputer, så du husker at få drukket vand i løbet af dagen.  

3. Spis fuldkorn

Rugbrød, havregryn, fuldkornspasta og fuldkornsknækbrød er også fiberrige. Anbefalingen lyder på mindst 75 gram fuldkorn dagligt.

Hav eventuelt et fuldkornsknækbrød med som snack, når du er på farten, så du altid har det lige ved hånden.

En anden god måde at få sine kostfibre på er ved at komme det i sit bagværk - her kan du fx bruge speltmel, som har et højt indhold af gode kostfibre.

Hjemmetræning med Matas & Peter Bendtsen

Vi guider

Hjemmetræning med Matas & Peter Bendtsen

I dag giver vi ordet til personlig træner og Cand. Scient. i Idræt & Sundhed, Peter Bendtsen, der tager os gennem 5 nemme, men effektive, træningsøvelser, der kan laves inden for hjemmets fire vægge. Hjemmetræning er nemlig et fænomen, der er kommet for at blive, og her på Stories redaktionen er vi begejstrede for, at vi nu har et benhårdt, men overskueligt, træningsprogram, der kan laves efter arbejde eller i frokostpausen.

Læs også

4. Dyrk motion

Dine tarme bliver stimuleret, når du dyrker motion, og du kommer nemmere af med kroppens affaldsstoffer. Dyrk gerne motion dagligt i mindst en halv time, og sørg også for at bevæge dig i dagens løb. Stillesiddende arbejde er hårdt for tarmsystemet.


For nemt at få lidt motion ind i hverdagen, kan du investere i udstyr til hjemmetræning. Prøv fx træningselastikker fra Aserve, som indeholder fire elastikker i fire forskellige styrker - perfekt til træning af hele kroppen.

5. Skru ned for sukkeret

Sukker kan påvirke sammensætningen af bakterier i en dårlig retning, og det kan derfor være gavnligt at skrue ned for sukkerknappen. Bliver du slikken, kan et stykke mørk chokolade eller en håndfuld nødder måske stille din sliksult.

Andre gode produkter, som holder dig i form:

Relaterede artikler

Vi guider: Optimér din hjemmetræning

Din sundhed

Vi guider: Optimér din hjemmetræning

Af Ida Hinchely Kyhn

Jeg indrømmer det gerne – det er ikke altid, jeg får slæbt mig op i fitnesscenteret, selvom jeg egentlig gerne ville have rørt mig. Det kan være svært at nå i en travl hverdag, men det er der heldigvis råd for, til de dage hvor tiden er knap. For med det rette udstyr kan du få gang i hjemmetræningen, så det ikke behøver at være et kæmpe projekt at få motion ind i sin hverdag. Vi har samlet det bedste udstyr til dig her, så du nemt kan komme i gang!

Læs Mere
Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Vi guider

Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Af Amalie Schiller

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud. I dagens skriv har jeg bedt mine skønne kollegaer om at dele ud af deres erfaringer med de kosttilskud, de dagligt tager som et supplement til en sund og varieret kost. Måske kan du finde inspiration?

Læs Mere
Når tarmen er god – er alting godt!

Nyhed

Når tarmen er god – er alting godt!

Af Matas

Zelactin LGG- produkterne indeholder verdens bedst dokumenterede mælkesyrebakterie, som tåler både mave- og galdesyre.

Læs Mere
Alt du skal vide om mælkesyrebakterier

Vi guider

Alt du skal vide om mælkesyrebakterier

Af Matas

Måske er du blevet lært, at bakterier primært er kilder til sygdom – men det er langtfra rigtigt. I denne artikel stiller vi skarpt på én af disse bakterietyper; nemlig mælkesyrebakterier.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.