Legetøj

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/8
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Certificeringer

Indhold

Bedømmelser

Aktuelt

331 produkter
331 produkter
Sorter efter: Mest populære
Sophie la Girafe Giraf 18 cm.
199,95 kr.
Receptmedicin leveret lige til døren
BESTIL HER
Bright Starts Safari Spejl 0 mdr
199,95 kr.
Bright Starts Legekæde 0 mdr
69,95 kr.
Gurli Gris Click Camera
249,95 kr.
Bright Starts Elefant Spejl 0 mdr
229,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 8
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Alice
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvilken rolle spiller legetøj i et barns opvækst?

I barndommen spiller leg en afgørende rolle i barnets udvikling og læring, og her er legetøj et godt værktøj for barnet. Legetøj hjælper børn med at udforske og udvikle færdigheder samt deres kreativitet.

Når dit barn leger med legetøj, lærer de automatisk at finde løsninger og styrke deres motorik samt deres fantasi. Som forælder kan man støtte barnet ved at vælge legetøj, der udfordrer barnet og som passer til barnets alder.

Hvilket legetøj passer til de forskellige aldersgrupper?

Kigger vi nærmere på aldersinddelingen i forhold til legetøj, spiller det en stor rolle at vælge det rigtige, som udfordrer og stimulerer barnet bedst muligt. Her kan f.eks. være fokus på farver, teksturer og former. Jo ældre barnet bliver, kan fokus være på at stimulere motorikken og læring.

Alderen 0-1 år

I den første tid efter fødslen og op til det tidspunkt, hvor babyen er 1 år, fokuserer babyen primært på at udforske verden omkring den samt deres sanser. Her kan blødt børnelegetøj være et hit, som f.eks. sutteklude og rangler, der er med til at stimulere sanserne med former og teksturer samt skabe en form for følelsesmæssig tryghed. Her kan du med fordel kigge nærmere på f.eks. Liewood's Jasmin bidebold, som er perfekt til børn i den alder.

Alderen 1-3 år

I alderen 1-3 år begynder barnet at være mere aktivt og interesseret i aktivitetslegetøj, der udfordrer og stimulerer, her kan det være en ide at kigge på legetøj, der appellerer til en mere kreativ leg, som f.eks. byggeklodser, bamser, dukkehus, musiklegetøj, puslespil, legekøkken og generelt legetøj med farver eller sågar tegneredskaber, for at udvikle finmotorikken. Et stykke legetøj, som er værd at kigge nærmere på til børn i den alder, kan også være trælegetøj, som f.eks. Konges Sløjd's ABC alfabetramme i træ.

Alderen 4-8 år

I 4-8 års alderen er barnet typisk mere åben for udfordringer, det kan være puslespil, der er mere avancerede, eller eksperimenter. Børn i den alder vil utrolig gerne lære, og her er legetøj, der kombinerer læring med sjov, et kæmpe hit. Det kan være legetøj som kan bruges til udendørs aktivitet, som børnecykler og køretøjer, som biler eller KREA's klassiske røde dukkevogn.​​​​​​​

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger bør jeg tage ved valg af legetøj?

Sikkerheden er vigtig, når det kommer til valget af legetøj. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at legetøjet ikke udgør en fare, derfor er det blandt andet vigtigt at vælge legetøj, der passer til barnets alder. Som forælder kan du også holde øje med forskellige mærkninger, der sikrer, at legetøjet lever op til høje sikkerhedsstandarder.

Et velkendt mærke at gå efter, når det kommer til legetøj, er blandt andet CE-mærket. Legetøj, der sælges i Danmark, skal være CE-mærket, da det viser, at legetøjet opfylder krav til sikkerhed, sundhed samt miljø. Dette er et kr

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.