Mere indhold
Makeup
Andre læste
Den Ultimative Guide Til Concealer

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Concealer

Mørke randes redningsmand og bumsernes camouflagedragt; concealeren er et populært og super brugbart produkt i enhver makeuprutine – uanset om du bruger mange eller få produkter. I dag deler vi alt du skal vide om at farvematche, vælge den rigtige slags og hvordan du bedst påfører produktet for den optimale dækning.

Læs også
Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs også
Vi guider
Sådan Afgør Du Din Huds Undertone
Det er ikke nok at finde en foundation der passer dig i hudfarven - du skal også tage højde for din huds undertone for at få et naturligt resultat. Læs med, for at lære, hvordan du afgør din egen.

Kender du det; du bruger lang tid på at udvælge den helt rigtige foundation, finder den formel og dækkeevne du vil have, og prøver stort set alle farverne i sortimentet nede i butikken – men når du kommer hjem og rent faktisk tager produktet på, er det som om, noget er galt? Du kan ikke helt sætte en finger på hvad det er, for tilsyneladende passer foundationen dig i farven.

Hvad er der så galt?

Den gode nyhed er, at det ikke er dig der er ved at blive skør. Den dårlige er, at du skal have en ny foundation. Det, der er galt i dette tilfælde er, at foundationens undertone ikke passer dig.

Når vi vælger foundation er det ikke kun vigtigt at kigge efter, om farven passer i farvedybden – altså hvor lys eller mørk den skal være. Vi skal også holde øje med, om undertonen passer. Undertonen har ikke noget at gøre med, hvor lys eller mørkt produktet er, men hvor stor en del gullige eller rødlige nuancer der er i farven.

​​​​​​​Om du skal vælge en foundation med en overvægt af gule eller rødlige nuancer kommer an på din hud. Målet er jo at finde en foundation, der ligner din egen hudfarve så meget som muligt, for at få det flotteste og mest naturlige resultat. Første skridt er derfor at finde din egen huds undertone og det er heldigvis ret nemt! Vi har to tips der sammen én gang for alle afgør, hvilke nuancer du skal gå efter i fremtiden.

Hvilke undertoner findes der?

Inden vi dykker ned i hvordan du selv finder din undertone, skal vi først tale om hvilke undertoner der rent faktisk eksisterer. Overordnet er der tre at forholde sig til: en varm hudtone, en kold hudtone og en neutral hudtone. Du kan se forskellen på billedet her: ​​​​​​​

Billedet viser en tydelig forskel på de tre farveprøver. Den varme tone (venstre) fremstår mere gullig og gylden, den kolde (midten) har rosa toner i sig og den neutrale (højre) er en god blanding.

Der findes også en sidste undertone, som er en afart af den varme: oliven. Denne undertone har grønne og gyldne nuancer i sig. Husk, at undertonen ikke er afhængig af din huds farvedybde. En mørk hud kan godt have en kold undertone og en helt lys hud kan have en varm.

Sådan afgør du din undertone

Nu er det tid til at finde ud af, hvilken undertone du selv har! Som sagt er det heldigvis super nemt: det første du skal gøre er at kigge på dine blodårer – det nemmeste område at undersøge er ved håndleddet. Hvordan ser de ud i farven? Det giver et rigtig godt praj om din huds undertone. Lidt mere om det senere.

Næste trin er at gå ned i din lokale Matasbutik og lægge vejen forbi et par af dine yndlingsmærker. Mange brands tilbyder foundations i forskellige undertoner til den samme farvedybde, og man kan lære rigtig meget ved at sammenligne dem. Find – eller få hjælp af en materialist til at finde – den farve du skal have, og prøv derefter at smøre lidt foundation fra de forskellige undertoner i din farve på dit kæbeben. Hvilken én går i et med huden? Det er den undertone du skal vælge. Ofte vil dette passe med hvad du selv fandt ud af derhjemme, men alt afhængigt af belysning kan det være en god idé at dobbelttjekke med foundation-testen.

Lød det lidt forvirrende? Lad os tage et hurtigt eksempel!:

Fra venstre:
Estée Lauder Double Wear Foundation 2W2, 2C2, 2N2

Her ses 3 foundations fra samme serie i den samme farvedybde (nr. 2), men med forskellige undertoner. Til venstre en varm tone der er tydeligt gullig-gylden, i midten en kold tone der er mere rosa og til højre ses en neutral tone der er et miks af gul og rosa. Hvis du prøvede de tre foundations på side om side (i din farvedybde, selvfølgelig), ville du lynhurtigt kunne afgøre, hvilken én der passer dig bedst og dermed hvilken undertone din hud har. Man skal dog være opmærksom på, at de forskellige mærker betegner deres undertoner med forskellige symboler, så vi anbefaler altid at spørge din materialist til råds – hun kan hjælpe dig.

Du har en varm undertone hvis:

 • Dine blodårer fremstår grønlige
 • Foundations har en tendens til at se ferskenfarvede ud på dig, når du får fat i en forkert nuance
 • Du passer NC-farverne fra MAC
 • Du passer W-farverne fra Estée Lauder
 • Du passer BD-farverne fra Chanel
 • Du passer W-farverne fra L’Oréal

Du har en kold undertone hvis:

 • Dine blodårer fremstår blålige
 • Foundations har en tendens til at se orange ud på dig, når du får fat i en forkert nuance
 • Du passer NW-farverne fra MAC
 • Du passer C-farverne fra Estée Lauder
 • Du passer BR-farverne fra Chanel
 • Du passer C-farverne fra L’Oréal

Du har en neutral undertone hvis:

 • Dine blodårer fremstår blå-grønne
 • Foundations har en tendens til at se lyserøde ud på dig, når du får fat i en forkert nuance
 • Du passer NC-farverne fra MAC
 • Du passer N- eller W-farverne fra Estée Lauder
 • Du passer B- eller BD-farverne fra Chanel
 • Du passer N- eller W-farverne fra L’Oréal

Vi håber at din foundation fra nu af altid vil passe perfekt!

Foundation: Sådan Vælger Du Den Rigtige Farve

Vi guider

Foundation: Sådan Vælger Du Den Rigtige Farve

Vink farvel til foundationkanten én gang for alle! I dag guider vi dig til at finde den rigtige farve foundation - og det er nemmere end du tror.

Læs også

Relaterede artikler

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
Kend forskel på facial mists og setting sprays

Vi guider

Kend forskel på facial mists og setting sprays

Af Isabel Marschall Thostrup

Kender du forskellen på de forskellige face sprays, der findes? Det er ikke helt simpelt at finde rundt i, for nogle fungerer nærmest som en skin tonic på spray, mens andre er lavet til at holde makeuppen på plads, og en helt tredje slags både fugter huden og redder makeuppen. Få en guide til dem her, så du kan vælge rigtigt.

Læs Mere
Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Af Cecilia Demant

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs Mere
Alt du skal vide om æteriske olier

Spot Trenden

Alt du skal vide om æteriske olier

Af Ida Hinchely Kyhn

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber ved aromaterapi, saunaolie og i kosmetik. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.