Foundation

Mest populære
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/15
Vælg filtre

Mærker

Pris

Farve

Hudtype

Solfaktor

Indhold

Certificeringer

Form

Dækkeevne

Finish

Størrelse

Tilbud m.m.

Nyheder

Bedømmelser

Trending

På abonnement

Prøv det på

519 produkter
519 produkter
Sorter efter: Mest populære
3 FOR 2
Trending
75 ml
L'Oréal ParisSetting Mist
129,95 kr.
(14)
SPAR 70,-
KUN I MATAS
IT CosmeticsCC+ Foundation SPF 50
Fra 263,95 kr.349,95 kr.
(663)
SPAR 20%ABONNÉR
Nilens JordSecond Skin Serum Foundation
299,95 kr.
(325)
TromborgMineral Foundation
379,95 kr.
(366)
Fenty BeautyEaze Drop Skin Tint
289,95 kr.
(20)
SPAR 20%ABONNÉR
Nilens JordMineral Foundation Compact
299,95 kr.
(575)
FAST LAV PRIS
MaybellineInstant Perfector 4-in-1 Glow Foundation
99,95 kr.
(90)
SPAR 20%ABONNÉR
Flere varianter
Nilens JordMineral Foundation Loose
Fra 86,98 kr.
(160)
FÅ EN GAVEKØB 2
Max FactorMiracle Pure Skin-Improving Foundation
Fra 174,95 kr.
(194)
KUN ONLINE
Estée LauderDouble Wear Stay-in-Place Pump
74,95 kr.
(24)
Laura MercierTranslucent Loose Setting Powder Ultra-Blur
374,95 kr.
(2)
NYHED
032 Pink Bronze
DIORForever Natural Bronze Glow
479,95 kr.
SPAR MEREKØB FLERE
100
RimmelClean Lasting Finish Foundation
114,95 kr.
(6)
NYHED
2N
DIORForever Star Glow Filter
409,95 kr.
bareMineralsOriginal Loose Powder Foundation SPF 15
324,95 kr.
(50)
SPAR 20%ABONNÉR
ClarinsSkin Illusion Foundation SPF 15
394,95 kr.
(120)
NYHED
031 Coral Bronze
DIORForever Natural Bronze Glow
479,95 kr.
NYHED
1N
DIORForever Star Glow Filter
409,95 kr.
SPAR MEREKØB FLERE
400
RimmelClean Lasting Finish Foundation
114,95 kr.
(1)
SPAR 20%ABONNÉR
CliniqueBeyond Perfecting Foundation + Concealer
334,95 kr.
(97)
YoungbloodLoose Mineral Foundation
374,95 kr.
3N
DIORForever Natural Velvet Compact Foundation - Refill
379,95 kr.
(2)
SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberFoundation til Alle Hudtyper Uden Parfume
57,95 kr.
(162)
FIND DIN FAVORIT
Makeupbørster og tilbehør fra M.COSMETICS
Shop her
NYHED
3N
DIORForever Star Glow Filter
409,95 kr.
LancômeTeint Idole Ultra Wear Care & Glow
424,95 kr.
(53)
SPAR MEREKØB FLERE
201
RimmelClean Lasting Finish Foundation
114,95 kr.
(2)
FAST LAV PRIS
Flere varianter
EssenceStay All Day 16H Long-lasting Foundation
31,95 kr.
(4)
Lavinde CopenhagenNatural Glow Liquid Foundation
354,95 kr.
(56)
NYHED
Nilens JordSilky Skin Foundation
279,95 kr.
(6)
NYHED
0N
DIORForever Star Glow Filter
409,95 kr.
DIORDreamskin Moist & Perfect Cushion SPF 50
649,95 kr.
(17)
FÅ EN GAVEKØB 2
Max FactorLasting Performance
132,95 kr.
(135)
SPAR 70,-
IT CosmeticsCC+ Nude Glow SPF 40 Foundation
279,95 kr.349,95 kr.
(79)
2N
DIORForever Natural Velvet Compact Foundation
509,95 kr.
(3)
Lavinde CopenhagenNatural Glow Liquid Foundation
354,95 kr.
(56)
3 FOR 2
KUN I MATAS
EcookingFoundation SPF 15
249,95 kr.
(94)
Forrige
Gå til side
1
ud af 15
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Sara
Materialist
Sara blev i 2016 uddannet materialist og har et bredt kendskab til skønhedsbranchen. Hun har en stor passion inden for både hudpleje og makeup, og hun elsker desuden hele universet omkring vitaminer og kosttilskud. I Saras mange år i Matas, har hun indsamlet en stor viden og personlige erfaringer som hun drager nytte a...
Min ekspertise er:
Make-up

Foundation og hudtype

Man kan ikke snakke foundation uden at snakke hudpleje og hudtype. Du får altid det bedste resultat, hvis din hud er så velplejet som muligt. Er basen ikke i orden, vil din foundation drille, uanset hvor god du er til at lægge den.

Så føler du aldrig, at din foundation ligger pænt, så bør du først og fremmest kigge på din hudplejerutine og derefter på, om det er den rigtige foundation, du bruger. Er din hud eksempelvis meget tør, bør du give den en hel masse fugt. En foundation har nemlig med at sætte sig og klumpe, hvis ikke huden er gennemfugtet. Det gælder også, hvis din foundation er fugtgivende.

Dernæst er det vigtigt, at du kender din hudtype. Din foundation er længe på din hud, og passer den ikke til din hudtype, vil den ikke give dig det resultat, du shåber på. Læs med herunder.

Tør hud

Føler du, at din hud i virkeligheden mest af alt har brug for et kæmpe glas vand? Så har du tør hud, og så skal du vælge en foundation, som giver hhv. fugt eller fedt til din hud. Hvis din hud føles stram og har en tendens til at sprække, så er din hud tør og har brug for fedt. Skaller din hud i løbet af dagen og virker tør, så har den brug for fugt. Der findes flere forskellige foundations, som er ideelle til dig med tør hud. Gå eksempelvis med L'Oréal True Match, som indeholder fedt (glycerol) og Nilens Jord Foundation Stick, som indeholder fugt (hyaluronsyre).

Fedtet/uren hud

Har du problemer med, at din hud skinner i løbet af dagen, og er den fedtet i T-zonen, så har du fedtet hud. Har du tendens til mange urenheder, og har du akne, skal du være meget opmærksom på, hvad du smører på din hud. Her er hudpleje virkelig kodeordet. Du bør gå efter produkter, der er fri for olie og ikke fedter for meget. Husk, at din hud har brug for fugt.

Til fedtet og uren hud er Rimmels Stay Matte-foundation, som indeholder kaolin, et godt bud, fordi den mindsker fedtproduktionen. Clarins' Porte Perfecting Foundation, som indeholder den fugtgivende glasurt og rødt ler, er også oplagt, da den har en matterende effekt.

Kombineret/normal hud

Føler du, at din hud ikke helt kan bestemme sig? Har du tørre kinder, men fedtet T-zone? Dette er helt normalt. Faktisk er den kombinerede hudtype den mest udbredte. Her bør du vælge en foundation til normal hud. Den vil typisk indeholde fugtgivende ingredienser, så du får god hudpleje i din makeup.

Lancômes Teint Visionnaire forbedrer hudens elasticitet, og den er et godt valg til dig med kombineret hud. Elf Beautifully Bare Foundation indeholder A-, C- og E-vitamin samt nærende olier og er også et godt bud.

Sensitiv hud

Bliver din hud nemt rødmosset, og er den sart? Så har du sikkert sensitiv hud. Her er det vigtigt at huske på, at den foundation, du vælger, skal være særlig mild og ikke indeholde parfume.
Sandstone er et allergi-certificeret makeupbrand, som producerer produkter uden parfume eller parabener.

Find den rette dækkeevne

Du har sikkert tit beundret et billede af din kendis-rollemodel og i dit stille sind tænkt: "Sådan der vil jeg se ud! Har hun overhovedet makeup på?!" Ja, det har hun med stor sandsynlighed. Det er sikkert bare det famøse 'no makeup look', som mange makeupkyndige – særligt kendisser – mestrer. Kan man mestre sådan et look, så er man godt på vej. Det kræver øvelse, men du kan sagtens lære det – særligt hvis du har din base i orden.

Let dækning

Hvis du vil mestre 'no-makeup looket', som er let og ikke dækker for meget, så kan du overveje, om du bør vælge en farvet dagcreme eller en BB-creme, som giver din hud et let, men ensartet look på den naturlige måde.

Du kan også gå med en mineralfoundation i pudderform, eksempelvis Tromborgs, som er lavet af 100 % rene mineraler. Den har en let, men opbyggelig dækkeevne, og den giver en lækker glød. Generelt er foundations i pudderform rigtig gode til det naturlige, lette look.

Medium dækning

De fleste flydende foundations har en medium dækkeevne. Denne type foundation er god at vælge, hvis du har nogle urenheder eller pigmentpletter, du gerne vil dække.

Her er IT Cosmetics CC+ en super god mulighed. Den har et naturligt mat finish, der giver glød og er sprængfyldt med plejende ingredienser. Så har den i øvrigt en SPF-beskyttelse på solfaktor 50.

Fuldt dækkende

Hvis du gerne vil have noget, der dækker alt, så skal du have en foundation, der er fuldt dækkende. F.eks. Estée Lauders Double Wear Foundation, som holder hele dagen og natten med det flotteste finish.

Hvis der er et mindre område, som du ikke føler er blevet dækket godt nok, så kan du altid bruge en concealer efter foundationen. En concealer skal ses som en lille, koncentreret version af en foundation, der kan dække de mørke rander eller bumsen, der typisk kommer, når du skal til fest. Denne kan også sagtens bruges alene. Hvis du ikke føler, du kan bruge den alene – dette gælder også foundation – så er det ofte, fordi farven er forkert til dig.

Der er foundations, der passer til hud med rynker, moden eller ældre hud generelt. Foundations, der gør din hud mat, giver glød. Der findes også foundations, der er uden kemi og silikone, som er økologiske, veganske, allergivenlige og mere. Der er masser at vælge imellem – også til dig, der er 30+, 40+ og 60+.

Brug kategorierne inde på Matas.dk og filtrer efter de faktorer, som er vigtige for dig.

Find den rigtige farve

Det kan være svært at finde den helt rigtige foundationfarve til dit ansigt, og nogle gange er det nødvendigt at købe to forskellige toner, som du kan blande. Specielt når du går fra sommer til vinter og fra vinter til sommer, hvor din farve langsomt skifter. Når du skal finde den rigtige farve, skal du teste på dit kæbeben lige ved overgangen mellem ansigt og hals – ikke på hånden. Vær tålmodig og test flere farver. Den rigtige farve skal helst ikke kunne ses. Når du finder en, der blender ind med din egen hudtone, har du fundet dit rette match.

Har du svært ved at finde en farve, der passer dig, er det måske fordi du skal kigge efter en anden undertone. Her kan du bruge dine blodårer som rettesnor.

Kolde undertoner

Hvis dine blodårer på håndleddet ser blå ud, og du vælger sølvsmykker, fordi farven klæder dig bedst, så har din hud typisk kolde undertoner.

Varme undertoner

Hvis dine blodårer på håndleddet ser grønne ud, og du synes, at guldsmykker ser smukkest ud mod til din hud, så har din hud typisk varme undertoner.

Neutrale undertoner
Hvis dine blodårer på håndleddet er blågrønne, har din hud typisk neutrale undertoner.

Hvis du vil have en BB-creme, som er let dækkende, er det ok, at den er en tone mørkere end din egen hud, fordi den netop er så let. Men skal du have en fuldt dækkende foundation, så er det vigtigt, at den passer. Det er desuden altid bedst, hvis du vælger en tone lysere end mørkere. Man kan komme langt med en bronzer derefter!

Påføring af foundation

​​​​​​​Primer

Før du går i gang med foundationen, er det en god idé at bruge en primer. Primeren forbereder din hud, så din foundation ligger pænt og holder bedre. Primeren er specielt godt til dig med pigmentforandringer og generelt til hud, der har en tendens til at fedte. Primer kan man fint fordele på huden med fingrene, men en pensel eller svamp kan også fint bruges.

Værktøj til påføring - pensel, svamp eller fingre

Foundation kan påføres med fingrene, en svamp eller pensel. Her kommer det an på din foundation. Til en BB-creme eller en medium dækkende foundation kan det være helt fint at bruge fingrene til at fordele med, men en fuldt dækkende foundation får man mest ud af, hvis man bruger en pensel eller en fugtet svamp.

Mange makeupartister bruger pensel, børste eller makeupsvamp uanset hvad, men der er også nogle, som foretrækker at bruge fingrene. Prøv dig frem, og find dit foretrukne redskab. Bruger du pensler, så husk at rense dem, så de holder længere og ikke bliver en bakteriebombe.

Den letteste måde at påføre foundation er ved at tage lidt foundation på håndryggen, køre penslen let rundt i den og derefter fordele farven på huden med cirkelbevægelser. Den giver et let og naturligt look.

Settingpudder - bedre holdbarhed

Slut gerne af med en setting pudder. Den er typisk hvid og afgiver ingen farve. Du behøver ikke en settingpowder, hvis du bruger en foundation i pudderform, men den er god, hvis din foundation er flydende. Dens formål er at 'låse' foundationen fast, så den holder bedre. For hvad nytter en flot foundation, hvis den er gledet af efter tre timer? Pudderen formindsker desuden porerne og holder huden mat. Den gør også huden blød, så du ikke kan mærke foundationen på huden. Prøv dig frem og se, om en setting pudder ikke vil hjælpe din foundation med at holde længere. Prøv eventuelt IT Cosmetics' Bye Bye Pores-pudderen, som næsten er som Photoshop for huden. Og nej, den ligger sig ikke i linjerne.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en foundation. dele i at vælge en foundation. Der er mange tips og tricks og typer af foundation. Orientér dig og find inspiration her på Matas.dk. Alle foundations har sine fordele, men du skal finde den, der passer til dig. Husk desuden, at vores materialister i butikkerne altid er klar til at hjælpe dig. God jagt!

Få Din Foundation Til At Holde Hele Dagen

Vi guider

Få Din Foundation Til At Holde Hele Dagen

Af Cecilia Demant

Det er ret ufedt at bruge tid om morgenen på at lægge en pæn base, som så på mystisk vis er forsvundet inden frokost. Heldigvis er der meget man kan gøre for at forlænge holdbarheden af sin foundation.

Læs Mere
Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek