Vi guider

Få Din Foundation Til At Holde Hele Dagen

Det er ret ufedt at bruge tid om morgenen på at lægge en pæn base, som så på mystisk vis er forsvundet inden frokost. Heldigvis er der meget man kan gøre for at forlænge holdbarheden af sin foundation.

Foundation kan være tricky at få til at holde: den kan smelte i varmen, gnubbes af hvis man ikke er forsigtig eller simpelthen blive "fortæret" af huden på forunderlig vis. Det sker gradvist i løbet af dagen, og pludselig opdager man, at ens rødme, hyperpigmentering eller bumser så småt kigger frem igen.

Du kan heldigvis forlænge holdbarheden af din foundation ganske betragteligt, ved at følge et par simple trin og udvælge nogle særlige produkter. I dag guider vi dig til smuk foundation - hele dagen.


Vælg en langtidsholdbar foundation

Selvom denne guide kan forlænge holdbarheden på alle foundations – også din favorit – kan det være en fordel at kigge efter en foundation der særligt reklamerer med at være langtidsholdbar. Hvis du er glad for den foundation du bruger nu, så ignorer blot dette råd og hop videre!


En langtidsholdbar foundation kan især være gavnlig for folk med fedtet hud, hvis makeup har det med at nedbrydes hurtigere på ansigtet på grund af den øgede olieproduktion. Derfor vil du også ofte opleve, at mange af de langtidsholdbare foundations på markedet er mere til den matte side. Det er selvfølgelig ikke altid tilfældet, og Matas har et kæmpe udvalg af langtidsholdbare foundations du kan vælge imellem. Kig efter ord som ”long lasting”, ”long wear” eller ”24 hr” på produktet, så ved du, at du har med et langtidsholdbart produkt at gøre.

Brug en primer

Primere er blevet virkelig populære de senere år – og med god grund! De kan give dig forskellige effekter på huden, virke hudplejende og virke som en slags ”lim” mellem din hud og din foundation. En god primer vil hjælpe med at forlænge holdbarheden af din foundation, enten ved aktivt at holde foundationen fast på huden eller ved at forbedre din huds tekstur eller tilstand, så din foundation ikke glider af eller bliver absorberet af huden. Smart, ikke?


Vælg den primer du synes lyder bedst til din hud. Du kan kigge efter en ”smoothing” primer, hvis du har forstørrede porer eller fine linjer du gerne vil glatte ud eller måske en fugtgivende primer hvis du har tendens til tør hud. Mulighederne er uendelige, men du vil altid opleve et flottere og mere holdbart resultat af din base.

3 FOR 2
Clear
NYX PROFESSIONAL MAKEUPStudio Perfect Primer
137,95 kr.
(15)
30 ml
SmashboxPhoto Finish Minimize Pores Primer
304,95 kr.
(19)
SPAR MEREKØB FLERE
KUN I MATAS
30 ml
RimmelFix & Protect Makeup Primer SPF 25
79,95 kr.
(27)

Fikser med pudder

Hvis du bruger en foundation med en cremet konsistens, kan det være en fordel at duppe lidt pudder på ansigtet efter påføring. Det ”fikserer” foundationen ved at absorbere den foundation der ikke er trængt ind i huden, og hjælper den derved til at holde længere.


Igen er der et super bredt udvalg af puddere på markedet; vælg en matterende hvis du har tendens til en fedtet hud eller måske én med lidt farve i, hvis du gerne vil give din foundation et ekstra skud dækning. Kombinationen af foundation og pudder sikrer under alle omstændigheder et mere holdbart resultat.

SPAR MEREKØB FLERE
KUN I MATAS
RimmelStay Matte Fast Pudder
62,95 kr.
(600)
SPAR 20%ABONNÉR
KUN I MATAS
6,8 g
IT CosmeticsBye Bye Pores - Translucent
269,95 kr.
(71)
3 FOR 2
Flere varianter
L'Oréal ParisTrue Match Pudder
119,95 kr.
(172)

Brug en setting spray

Der findes en type produkt på markedet som hedder ”setting sprays”. De er desværre lidt oversete, men helt fantastiske hvis man vil give sin foundation ekstra levetid.


Forestil dig en hårlak til ansigtet. Hvor cool er det? De sprayes på som det sidste trin i din makeup og danner en tynd film på huden, som hverken kan ses eller mærkes, men som beskytter makeuppen mod slitage og forlænger holdbarheden. En ekstra bonus er, at de også fjerner det pudrede look man kan få, hvis man har været lidt rundhåndet med sin fikseringspudder.

3 FOR 2
Dewy Finish
NYX PROFESSIONAL MAKEUPSetting Spray
109,95 kr.
(65)
100 ml
LancômeFix It Forget It Setting Spray
279,95 kr.
(8)

Vil du hellere se en video?

Foretrækker du at se vores tips udført i praksis? Så kig med lige nedenfor, hvor vi viser dig dem alle i en video!


Følger du disse 4 råd kan du være sikker på, at din makeup holder længere! Du behøver selvfølgelig ikke gøre alle tingene på én gang; hvis du vælger bare at prøve 1-2 af rådene gør det også en forskel. Vi håber i hvert fald, at din foundation fremover vil blive på plads i længere tid.

Relaterede artikler

Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Af Cecilia Demant

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs Mere
Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Vi guider

Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Af Cecilia Demant

Det kan være en jungle at navigere i, om det skønhedsprodukt du står med i hånden er vegansk eller ej. For hvad er reglerne på området? Hvilke ingredienser skal du undgå? Og hvordan afgør man, om et produkt er vegansk? Alt det - og mere til - får du svaret på i denne artikel.

Læs Mere
Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek