• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage

Makeup

Makeup er en trofast følgesvend i de flestes skønhedsrutiner, hvad end det drejer sig om et festligt eller mere naturligt look.
Find et eksklusivt udvalg af neglelak, foundation, mascara, vipper og meget mere på matas.dk.

10711 produkter
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr.side: 36 60 120 180
Side: 1 / 131
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Prøv det på

Pris

Indhold

Certificeringer

Farve

Bedømmelser

Aktuelt

10711 produkter
Sortér efter: Mest populære
(375)
Lancôme Définicils Mascara 01 Black Infini
259,95
Optjen 26 point
(294)
Nilens Jord Volume Mascara 788 Black
154,95
Optjen 16 point
(43)
M2 Beauté Eyelash Activating Serum 4 ml
599,95
Optjen 60 point
(330)
L'Oréal Paris Telescopic Mascara Black
129,95
Optjen 13 point
(218)
L'Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara Black
139,95
Optjen 14 point
(33)
Xlash Eyelash Serum 3 ml
289,95
Optjen 29 point
(234)
Max Factor Mascara 2000 Calorie 01 Black
99,95
Optjen 10 point
(236)
Nilens Jord Mascara Jumbo 783 Black
174,95
Optjen 18 point
(109)
Nilens Jord Eyeliner Pen 164 Black
99,95
Optjen 10 point
(23)
M.COSMETICS Professional Blending Sponge Classic
51,95
Førpris 69,95
Optjen 6 point
(91)
MAC Prep + Prime Fix+ Original
179,95
Optjen 18 point
(6)
L'Oréal Paris Volume Million Lashes Gaveæske
83,97
Førpris 139,95
Optjen 9 point
(104)
Nilens Jord Mineral Powder 528 Cotton
264,95
Optjen 27 point
(44)
Beurer Makeupspejl med Lys BS55
399,95
Optjen 40 point
(152)
Depend Øjenbrynsknive 3-pak
57,95
Optjen 6 point
(31)
Nilens Jord Duo Concealer 451 Marble
199,95
Optjen 20 point
(107)
Tromborg Mineral Foundation Vanilla
379,95
Optjen 38 point
(64)
MAC Extended Play Gigablack Lash Black
174,95
Optjen 18 point
(118)
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Highlight & Contour Pro Palette
199,95
Optjen 20 point
(5)
Xlash Pro Eyelash Serum 6 ml
429,95
Optjen 43 point
(103)
Gosh Copenhagen Growth Serum The Secret of Longer Lashes
187,95
Førpris 249,95
Optjen 19 point
(68)
Clarins Natural Lip Perfector 01 Rose
159,95
Optjen 16 point
Forrige
Gå til side
1
ud af 131
Næste
Produkter pr.side: 36 60 120 180

Mød verden med selvsikkerhed og selvtillid

Makeup er for alle. Kvinder og mænd, unge og gamle. Men hvorfor er det egentlig, at makeup fylder så meget? Du kender sikkert den der gode følelse i kroppen, når du går ud af døren om morgenen. Du er On-point og det hele spiller bare, fordi håret er sat, og makeuppen sidder lige skabet.

Det er en følelse alle, som bruger makeup, kender. Det er en uundværlig følelse, da den giver os selvsikkerhed og selvtillid til at møde verden. For rigtig mange betyder makeup rigtig meget, hvis man f.eks. har en tendens til at rødme, som man er rigtig træt af. Og hvis man så endelig har fundet den perfekte makeup til at nedtone de røde kinder, så vil man aldrig være foruden. Der findes selvfølgelig mange typer af makeup. Vi er ikke ens, og det skal vi heller ikke være. Vi har forskellige krav, hudtyper og smag. Nogle er til det meget naturlige makeuplook, mens andre er til fuld og dækkende makeup, fordi det er det, man føler sig bedst tilpas i.

Makeup er mange ting. Det kan være kreativt, og det kan også være super enkelt og nemt. For nogle er det en leg eller et frirum, hvor man lader tankerne og kreativiteten flyde, mens det for andre er en uundværlig rutine i det daglige. Hvad er det for dig?

Matas.dk og vores butikker har mange forskellige makeup-mærker, i alle former og farver. Vi har makeup uden kemi, økologisk makeup, vegansk makeup, makeup med glimmer og cruelty-free makeup.

Men når alt dette er sagt, så er det vigtigste, at vi husker at fjerne vores makeup igen, inden vi går i seng. Det kræver, at man bruger en rens eller en makeupfjerner. Det skal vi gøre, for at passe på vores hud, hvilket vi gør på den bedste måde, ved at fjerne og rense huden efter brug af makeup. Sådan så alt skidt og snavs bliver fjernet fra porerne.

Holdbarhed på makeup

Alt makeup har en holdbarhedsdato. Denne dato er ikke skrevet på produkterne, men alle produkter har på bagsiden eller i bunden under ingredienslisten en krukke med låg, hvor der står et tal. Dette angiver kosmetiske produkters holdbarhed efter åbning. Fx betyder et 12-tal, at produktet kan holde i 12 måneder efter åbning.

Mascara er en af de største syndere til bakterier. De fleste ved nemlig ikke, at en mascara faktisk skal udskiftes ofte, da den opsamler mange bakterier. Det gør den, da den indeholder vand, som kommer i kontakt med ilt og dermed kan danne bakterier. Øjenlæger anbefaler, at man kasserer sin mascara efter brug i 3 måneder.

Pudderprodukter såsom en almindelig pudder, blush, bronzer m.m. har en holdbarhed på 24-36 måneder, såfremt du bruger rene pensler ved brug.

Hudtyper

Når man snakker hudtyper indenfor makeup, er det vigtigt, at man vælger makeup ud fra hvilken hudtype man har. Hvis du har en tør ud, ser huden mere tør ud, hvis du fx bruger rene pudderprodukter. Herunder er der en overordnet guide til, hvad du kan gøre, hvis du kender din hudtype:

Uren hud: Har du en uren hud, er det vigtigt for dig, at makeuppen kan dække urenhederne. Men det smarte er, at du kan få produkter som har en god dækkeevne, samtidig med at produkterne indeholder salicylsyre, som virker anti-inflammatorisk og virker dulmende. Din sikre vinder!

Tør hud: Hvis du oplever din hud er tør, betyder det, at du skal have produkter der giver din hud massere af fugt og næring ved brug, så du ikke ser mere tør ud. Dette kan være mere flydende produkter, hvor der er tilsat mere hudpleje end i andre produkter. Det kan også være produkter der hedder noget med glow, da de giver den fineste glød til en tør hud. Oftest vil pudderprodukter sjældent være for denne hudtype. Go glowy!

Normal/kombineret hud: En normal eller kombineret hud er den nemmeste hud at finde makeup til. Her har du nemlig mulighed for lige det du ønsker. Har du lyst til at du den ene dag kører det matte look og den næste det glowy look, så er det helt op til dig! Giv den bare gas!

Fedtet hud: Hvis du har en fedtet hudtype, oplever du at huden ser fedtet i løbet af dagen. Her bør du vælge produkter, hvor de går ind og matterer din hud eller kontrollerer hudens olier. Gå efter det matte!

Moden hud: Har du mere moden hud, hvor der er begyndende, eller er kommet, linjer og rynker, og din tone i huden er lidt grålig, så er det vigtigste for dig, at finde produkter hvor der er massere af fugt og pleje og eventuelt produkter der giver dig noget glød. Det værste man kan gøre ved en moden hud er, at bruge produkter der gør huden mat, det fremhæver alt det man ikke ønsker. Hudpleje makeup er dit bedste ven!

Vælg den rigtige foundation

Når man skal finde makeup, er en af de største udfordringer den rigtige farve... Vi kender alle sammen det, at man har købt en foundation, men den simpelthen er for gul eller helt lyserød. Det er ikke sjovt! Vi skal finde den farve som passer perfekt. Og her er din guide!

Vi kan have forskellige undertoner i vores hud, du kan være gul/varm, rødlig/kold eller neutral. Men hvordan finder vi ud det? Her kommer 3 gode steps til dig:

 • For nogenlunde at kunne skabe din hudtone, kigger man på hudens generelle farve uden makeup. Hvad tænker du?
 • Derefter kan man kigge på de smykker man bruger, er de sølv er du oftest mere rødlig/kold i tonen og hvis du bruger guld er du mere gul/varm i tonen. Hvad bruger du?
 • Det sidste trick er at kigge på dine blodåre ved håndledet. Hvis de er grønne har du en gul/varm undertone. Hvis de er blå har du en rødlig/kold undertone. Hvis de er blågrønne er du en neutral undertone.


 • Hvad skal jeg så bruge det til når jeg har fundet min rigtige undertone?

  Jo nu skal du høre! Makeup er nemlig så smart, at stort set alle flydende produkter som foundations og concealere har et tal og et bogstav der fortæller dig, hvad undertone produktet har. Nogle pudderprodukter har det også. Det er super smart og gør det nemt for dig og ekspedienten at finde dig det rigtige farve match! Oftest ses den undertonen som et bogstav på navnet, f.eks. 1C, 2W, 3N osv. Tallet indikerer farvens dybde, og bogstavet produktets undertone. Kold = C, Varm = W, Neutral = N.

  Nu burde du være klar til en finde dig den perfekte foundation, pudder og concealer!

  Makeup til øjne

  Når man skal finde de perfekte farver til den enkelte, er det et super godt udgangspunkt, at kigge på sin egen øjenfarve. Vi kender det alle sammen fra da vi gik i folkeskole og havde billedkunst. Vi lærte om komplementærfarverne. De gør sig stor gavn når du skal vælge øjenskygge, eyeliner og mascara. Din komplementærfarve gør nemlig, at din øjenfarve er mere fremtræden!

  Brune øjne: Brune øjne kan slippe afsted med rigtig mange forskellige farver! Du er den heldigste af alle. Men for at få brune øjne til virke mere brune er farverne for dig: Blå, bordeaux, grøn, lilla, brun eller nude farver.

  Grønne øjne: Din komplimenterfarve er rød. Rød lyder skræmmende, men du kan selvfølgelig bruge nedtonede farver! Dine farver er: Vinrød, Rose gold/bronze, guld, fersken og lilla/blommefarver.

  Blå øjne: Din komplementærfarve er gul. Gul er oftest ikke en farve man bruger så tit, men den kan heldigvis variere over i andre farver! Dine farver er: Orange, fersken, guld, bronze, brun, bordeaux og kobber.


  Primer - den perfekte base

  Vidste du, at en primer er din bedste ven? En primer gør nemlig, at din makeup holder hele dagen! En primer findes i alle afskygninger, både til ansigtet under foundation, til øjenskygge eller inden mascara. Vi har forskellige behov, men når det gælder primer til huden, findes der mange varianter, så du kan finde netop den primer der passer bedst til dig!Du kan få primere der dulmer rødme, minimerer forstørrede porer, giver fugt, all over - jeg vil have det hele eller glød.


  Læber

  Der findes uendelig farvevalg og formler indenfor læber! Wow en symfoni. Men hvordan finder du en passende farve? Kan du huske længere oppe hvor vi snakkede om hudtoner? Gå efter den samme farvetone i dine læbestifter som din hudtone, så går du aldrig galt i byen!

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage