• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage
Vi guider

Støt en hjertesag: køb dit julevedhæng i dag

William er født med hjertefejlen Ebstein Anomali – en sjælden hjertefejl, der rammer få danske børn om året. Williams højre hjerteklap er deform, og der er 2 huller i skillevæggen. Hans lille, skrøbelige hjerte får – med andre ord – ikke ilt nok. Dét var beskeden, som Williams forældre modtog, blot fem måneder inde i hans ellers ganske normale børneliv, og med ét var der 3 berørte hjerter i lokalet på Skejby Sygehus.

Når du køber et julevedhæng fra Børnehjertefonden hos Matas, kan du støtte en hjertesag som Williams og dermed gøre en forskel for de mindste hjerter. William er kun ét år gammel, da hans mor og far modtager beskeden om, at hans iltmætning er nede på 75%, og at han har brug for en gennemgribende hjerteoperation – i London. I januar 2019 drager familien mod England – uden at vide, om der skal bookes returbillet til både mor, far og William. Usikkerheden er selvsagt stor, og det er den desværre for alle danske hjertefamilier, der kæmper for en normal døgn- og hjerterytme – for den sags skyld.     


Vidste du, at Hjertefejl er den hyppigste medfødte misdannelse? Hvert år kommer 500 nye hjertebørn til verden i Danmark*. Køb et julevedhæng fra Børnehjertefonden hos Matas i dag, og støt de små hjerter.


Willams historie

Den 7. januar 2019 bliver William opereret på Great Ormond Hospital i London, men operationen forløber ikke uden komplikationer, og han må gennemgå hele 3 operationer på ét døgn. Efter 8 dage i koma, hvor uvisheden er stor for den lille familie, slår William øjnene op til en lysere fremtid.


Takket være forskning og støtte samt en forening med hjertet på rette sted kan hjertebørn som William leve et mere helhjertet liv (se ham bare herunder), hvis de får den rette behandling, og hjertefamilier kan få støtte, ro og tryghed.     

Vil du støtte en hjertesag som Williams?  

Når du køber årets julevedhæng fra Børnehjertefonden hos Matas, støtter du en hjertesag som Williams. Det smukke vedhæng koster 15 kroner, der går til glæde for Danmarks hjertebørn -og familier, og det vil utvivlsomt tage sig godt ud på det grønne grantræ.


Dét er en ægte win-win, hvis du spørger os, og vi kan vist godt afsløre, at der kommer til at hænge mere end ét vedhæng fra Børnehjertefonden på vores juletræer i år. Køb dit vedhæng online, eller find det i din lokale Matas butik.  ​​​​​​​
​​​​

4 gode tips til, hvordan du kan bruge julevedhænget:

 1. Gaveindpakning
  Sæt vedhænget på dine julegaver – så støtter du både hjertesagen og pifter indpakning op

 2. Mandelgave
  Et julevedhæng fra Børnehjertefonden er den perfekte mandelgave, der både klæder julehjemmet og støtter en god sag  

 3. Julegave
  Giv julevedhænget i gave til én, du holder af, og sammen kan I glæde jer over, at I støtter Danmarks hjertebørn

 4. Julepynt
  Pynt juletræet med ét eller flere julevedhæng, og støt hjertebørn som William og omkring 500 andre nye hjertebørn i Danmark


Man kan aldrig være for tidligt på den, når det drejer sig om hjerternes fest og en hjertesag som denne så; glædelig jul fra alle os hos Matas.

​​​​​​​