Vi guider
Lægens råd: Sådan styrker du din mentale sundhed
Læge Charlotte Bøving giver her tre gode råd i en tid, der er præget af alvor og afsavn. Måske føler du dig ekstra udfordret og glemmer at trække vejret dybt? Se med her, og bliv husket på hvordan du styrker både din fysiske og mentale sundhed.

Foto: Les Kaner

Se de tre korte videoer med Charlotte og bliv inspireret til at passe godt på dig selv. Charlotte kommer omkring sundhed, kærlighed og bevægelse. 

Gode råd til sundhed både mentalt og fysisk

Charlotte er mange gange blevet spurgt om, hvad sundhed egentlig er for en størrelse. Det handler om at tre vigtige ting, ifølge Charlotte. Sund kost, bevægelse og en god nattesøvn. Det skaber nemlig balance både mentalt, fysisk og følelsesmæssigt.

​​​​​​​


Husk kærligheden – også til dig selv

Charlotte sætter fokus på kærlighedens betydning for den mentale sundhed, og kaster lys over, hvad kærligheden gør for os. Det gælder uanset om det er kærlighed til en skøn partner, dine børn eller måske et højt elsket kæledyr. Det kan også være kærlighed til naturen og den friske luft omkring os. Og ikke mindst kærligheden til os selv!

​​​​​​​


Få bevægelse og leg ind i hverdagen

Det er ikke altid så let at få samlet familien på en gåtur, når den trætte teenager brokker sig eller de små børns ben sætter begrænsninger for en lang tur i skoven. Charlotte råder til at tænke leg ind i stedet. Leg dåseskjul udenfor, tag et par armstrækkere på turen og før du ved af det, har I brugt en masse tid og bevæget jer ude helt uden at det føles som en sur pligt.

​​​​​​​


Har du lyttet til vores nye podcast Nøgne Sandheder? Ellers lyt med her!  ​​​​​

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Tips til en sund og skøn start på foråret

Vi guider

Tips til en sund og skøn start på foråret

Af Cathrine Park

På matas.dk kan du ikke bare gøre alverdens skønne beautyfund, men du kan også finde nye favoritter, der tager din sundhed og helse seriøst.

Læs Mere
Sofie Linde: Skønhed består af selvtillid og glæde

Nyhed

Sofie Linde: Skønhed består af selvtillid og glæde

Af Isabel Marschall Thostrup

Skønne Sofie Linde har vundet danskernes hjerter med sin strålende personlighed og en god portion humor. Vi mødte hende til en snak om skønhed – både den indeni og den udenpå.

Læs Mere
5 tips til sunde tarme

Vi guider

5 tips til sunde tarme

Af Trine Brøndsted

Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, og det er vigtigt at give dem de bedste betingelser for at fungere så godt som muligt. Vi har samlet de bedste tips til at holde dine tarme i topform.

Læs Mere
4 nemme tips til en sundere hverdag

Vi guider

4 nemme tips til en sundere hverdag

Af Cecilia Demant

Ekstra sundhed i hverdagen behøver ikke at være tidskrævende, besværligt eller ubehageligt; vi giver dig 4 nemme måder at få mere af det på.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.