Tilbage
Din bestilling er først bindende, når vi har bekræftet din ordre
 • Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr. Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr.
 • 30 dages returret 30 dages returret
 • Køb online - 
byt i alle Matas butikker Køb online -
  byt i alle Matas butikker
 • Hurtig levering Hurtig levering
 • Autoriseret forhandler - 
din garanti for ægte varer Autoriseret forhandler -
  din garanti for ægte varer

Velplejede bryn
Sådan plukker du dine bryn


Af: Materialist Trine Kristensen, Matas Esbjerg

Smukke bryn skaber en flot ramme om dine øjne og giver dit ansigt et flot og markant look. Perfekt formede og farvede øjenbryn er nemlig en af de få ting, der på en naturlig måde, kan løfte hele dit ansigt, åbne dine øjne og give din udstråling et positivt skub. Og så er det oven i købet den letteste og ikke mindst den billigste vej til et hurtigt og effektfuldt ansigtsløft.

Se de mange forskellige produkter til dine bryn.

​​​​​​​Inden du går i gang med at plukke dine øjenbryn, bør du afmærke nogle fiks-punkter, så du sikrer, at dit bryn får præcis den form, du ønsker. Du kan evt. bruge en eyeliner til at sætte en prik som skabelon.


Step 1
Tag en pensel/blyant, hold den lodret, så den flugter med næsefløjen. Det er der, brynet skal starte. Det skaber symmetri i dit ansigt. Pluk de hår, der stikker ud fra dette punkt, dvs. mellem øjnene. Jo tættere dine øjenbryn er, jo smallere næse får du. Pas dog på med at lave dine bryn for tætte, da du kan komme til at se permanent vred ud.Step 2
Kig lige ind i spejlet, tag dernæst din pensel og hold den parallelt fra næsefløjen og ud til kanten af den farvede del af dit øje. Der, hvor penslen møder øjenbrynet, er det punkt, der bør være højest. Dette punkt er med til at give et optisk løft af ansigtet. Det sidste punkt finder du ved at holde din pensel fra næsefløjen og ud til det yderste punkt af øjet; det er der, dit øjenbryn bør slutte. 


Step 3
Det sidste punkt finder du ved at holde din pensel fra næsefløjen og ud til det yderste punkt af øjet. Det er dér, dit øjenbryn bør slutte.

Start med at børste dine bryn opad, inden du begynder at plukke. Når du plukker, skaæl du sørge for at plukke hårene i den retning, de vokser. Pluk ikke for mange hår ad gangen. Du kan med fordel udstrække huden med den anden hånd, mens du plukker.

Når du kommer til at plukke punkt nr. 2, skal du sørge for at holde dit bryns naturlige bue, da det ser mest naturligt ud. Du skal altså ikke lave et knæk på det punkt. En god idé er at stoppe op hver gang, du har plukket et par hår; træd et skridt tilbage fra spejlet og se om det, du laver, ser godt ud i et større perspektiv. Når du er færdig med at plukke dine bryn, kan du påføre lidt kølende aloe vera. Det vil straks dæmpe rødmen.

Hvilken farvenuance skal du bruge?
Er du i tvivl om, hvilken farvenuance din øjenbrynsblyant eller brynskygge skal have, kan du starte med farver, der har en kold undertone. De passer til de fleste – men tag altid udgangspunkt i den tone, du har i din hårfarve. ​Er det første gang du skal prøve kræfter med at farve dine bryn, så gå efter en øjenbrynsstreg eller øjenbrynsskygge, der er en halv tone lysere end dine egne bryn. Derved opnår du det mest naturlige resultat. Når du er øvet, kan du vove dig ud i de lidt mørkere farvetoner.

Eylure Control & Shape Gel
Optjen 8 Points
Tromborg Brow Fix Brown
Flere varianter
Tromborg Brow Fix Brown
190,00
Optjen 19 Points
Eylure Brow Palette - 10 Dark Brown
Optjen 12 Points

Sådan tegner du dine øjenbryn op

Tag din øjenbrynsstreg og tegn rundt om brynet, så du med øjenbrynsstregen laver skabelonen til dine bryn. Tag derefter en brynskygge og en skråpensel til at farve selve brynet op. Det giver det mest naturlige resultat. En øjenbrynsskygge er specielt god til at fylde eventuelle "huller" ud i brynet på en naturlig måde.

Læg mest kræft i farven ved punkt 2 og 3 og børst farven lidt ud ved punkt 1 for at få det mest naturlige resultat.
Husk at børste hele dit bryn med en øjenbrynsbørste, når du er færdig med at tilføre den farvemængde, du synes, passer til dig. Dermed kommer det ikke til at se for hårdt ud. Har du fyldige bryn, kan du bruge en bryn-gel for at sørge for, at dine hår sidder, hvor du vil have dem hele dagen.
​Brug en highlighter til at definere dine bryn. Den lægger du under brynene. Husk at tone den ud.

Køb en god pincet
Det er vigtigt at have de rigtige redskaber, når du skal forme dine bryn. Jeg gør selv brug af tre ting: min lille saks, øjenbrynsbørste og selvfølgelig min pincet. Du kan få rigtig mange forskellige slags pincetter: Lige pincetter, skrå pincetter, bukkede pincetter osv. Jeg foretrækker selv den med skrå kanter. Jeg synes, den tager bedst fat om hårene. Det er vigtigt at plukke dine hår i deres grosretninger. Den skrå pincet gør det meget nemmere, da du skal holde den skrå for at kunne se, hvad du laver.  Dermed får du også alle de fine hår med. Husk at være i det rigtige lys, når du giver dig i kast med at plukke.


​​​​​​​Vær ikke for ivrig med pincetten
​Har du været for ivrig med pincetten, kan det desværre tage meget lang tid, før dine øjenbryn vokser ud igen. Håret vokser i vækstfaser, og nogle hårsække kan gå i hvilefase i flere måneder. Enkelte hår vokser aldrig ud igen. Tidligere var det ’’in’’ at plukke øjenbryn meget tynde. I mine teenageår var mine bryn næsten ikkeeksisterende. Men efter nogle år blev det pludselig ’’in’’ med naturlige fyldige bryn. Jeg lod straks mine bryn vokse, men det har været tydeligt at se, at jeg har overplukket, da jeg har huller nogle steder i mine bryn.

Real Techniques Brow set Multilingual Spar 140,60
Real Techniques Brow set Multilingual
179,40
Førpris kr. 320,00
Optjen 18 Points
Real Techniques Lash Brow Groomer
Optjen 10 Points
Matas Pincet skrå
Optjen 6 Points
Mavala Double Lash 10 ml Køb 2 spar 30%
Optjen 20 Points

Har du været for ivrig med pincetten?
Så er der hjælp at hente

Har du været for ivrig med pincetten, er der heldigvis kommet mange gode produkter på markedet, som går ind og stimulerer brynenes vækst. Jeg har selv hørt så meget godt om M2 Beautés Eyebrow Renewing Serum, og jeg har selvfølgelig også prøvet det. Jeg er en skeptisk jyde, og jeg skal se det virke på mig selv, før jeg tror på overskrifterne. Og jeg har kun positive ting at sige.

Hold nu op, hvor er det effektivt! Efter ca. 4 ugers tid begyndte mine hår at vokse ud på steder, hvor jeg ikke troede, der ville komme hår igen. Nu har jeg kun ét sted, jeg savner lidt mere fylde, men jeg er optimistisk og spændt på at se det færdige resultat. Jeg har også mange lyse hår i mine bryn og med serummet er de faktisk blevet mørkere.

M2: Sådan bruger du det
På 4-6 uger skal produktet gøre dine øjenbryn kraftigere, fyldigere og mørkere. ​Påfør produktet én gang dagligt, gerne om aftenen efter din renserutine. Læg det på det område, hvor du gerne vil have brynene til at vokse. Undgå at mikse brynserummet og din fugtpleje. Læg derfor serummet på dine bryn, inden du påfører din creme eller almindelige serum.

M2 BROWS Eyebrow Renewing Serum 5 ml
Optjen 104 Points
M2 LASHES Eyelash Activating Serum 5 ml
Optjen 99 Points
Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash+Brow Serum
Optjen 70 Points
Matas Pincet bukket
Optjen 6 Points

Har du lyst til at læse flere artikler?
Find alle vores artikler her

 • Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr. Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr.
 • 30 dages returret 30 dages returret
 • Køb online - 
byt i alle Matas butikker Køb online -
  byt i alle Matas butikker
 • Hurtig levering Hurtig levering
 • Autoriseret forhandler - 
din garanti for ægte varer Autoriseret forhandler -
  din garanti for ægte varer