Duftlys

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/3
Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Certificeringer

Køn

Duftfamilie

Størrelse

Sæson

Bedømmelser

Aktuelt

113 produkter
113 produkter
Sorter efter: Mest populære
Meraki Duftlys Earthbound
149,95 kr.
Meraki Duftlys Forest Rain
239,95 kr.
Meraki Duftlys Wild Meadow
239,95 kr.
Meraki Duftlys Green Herbal
79,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 3
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Caroline
Materialist og Helserådgiver
Min ekspertise er:
Make-up

Hvad er et duftlys?

Et duftlys er et lys med æteriske olier og aromer, der skaber en duft til omgivelserne. Duftlys kommer i forskellige dufte, og egner sig typisk til forskellige rum, både badeværelse, stue eller soveværelse - det her helt op til dig.

Duftlys soder ofte mindre end almindelige stearinlys, dog er det dog vigtigt, at du klipper vægen ned, at de tændte lys ikke står i træk, og du straks slukker lyset, hvis det begynder at sode. Derudover er det altid en god vane at lufte ud, når du har haft duftlys tændt.

Hvad er duftlys lavet af ?

De fleste duftlys bliver nu om dage fremstillet af bæredygtige og vegetabilsk voks, som f.eks. soyavoks, bivoks eller bombuldsvoks. Grunden til det er at vegetabilsk voks ikke udleder nær så mange partikler som et almindeligt stearinlys gør, ved siden af det undgår man paraffin som er et tilsætningsstof.

Hvor lang tid kan duftlys holde ?

Jo længere det kan brænde og afgive en god duft, jo mere får du for pengene. Du bør ønske et duftlys med en stærk og ensartet flamme, der afgiver så lidt sod som muligt. Mange duftlys lover en brændetid fra 35 timer op til 60 timer. En god tommelfingerregel, er at et duftlys kan brænde i 1-2 timer for at afgive tilstrækkeligt nok duft til rummet, dog kan et godt duftlys sprede sin duft ud i hele lokalet, det står i, men alle lys har deres begrænsninger. Jo større et lokale du har, jo større lys bør du derfor vælge. Lad endelig ikke dit duftlys brænde i mere end 4 timer ad gangen.

Hvilket duftlys skal jeg vælge?

Der findes duftlys i mange forskellige afskygninger, både mht. udseende og dufte. Vi har alle vores fortrukne dufte, og dufte er en meget individuel ting, men der er nogle generelle egenskaber ved de forskellige aromaer, som gør sig gældende.

Hvis du f.eks søger et duftlys der er godt til badværelset, er Citrusnoter, lette blomsternoter perfekte til at skabe friskhed, da duften på et badeværelse endelig ikke skal blive for tung. Blanche Citrus Burst Duftlys er her en sikker vinder, dette duftlys indeholder citrusnoter som mandarin, papaya og grapefrugt.

Mangler du noget til stuen, ja så søger du garanteret noget der skaber hygge og varme, her kan de såkaldt gourmandnoter være værd at tage et kig på.

Gourmandnoter er blandt andet noter som vanilje, honning, trænoter som sandeltræ og cedertræ og blomsternoter som f.eks. patchouli. Her vil Meraki White Tea and Ginger duftlys være ideel. Du kan også prøve et lækkert duftlys fra L:a Bruket.

Til soveværelset søger du måske noget lidt mere beroligende og duften af velære. Her er duftnoter som Lavendel, sandeltræ og jasmin, nogle super gode noter at gå efter.  Det perfekte duftlys til soveværelset kan f.eks. være Tromborg Scented Candle Calming. Dette duftlys giver fornemmelsen af spa og velvære og vil også være perfekt til et karbad.

Gå på oplevelse i de forskellige duftlys her på matas.dk, og find lige det duftlys der passer til dig.

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Vi guider

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Af Cathrine Park

Duftlys spreder hygge, velvære og dejlig duft. Snup vores guide til at finde det rette duftlys, som kan brænde godt og længe uden at sode stuen til.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Mors Dag: Her er de bedste gaveidéer

Matas LIVE

Mors Dag: Her er de bedste gaveidéer

Af Matas

Søndag d. 9. maj er det Mors Dag - og det er årets bedste anledning til at fortælle netop din mor, hvor meget du holder af hende. Det er naturligvis godt at sige det med ord, men hvis du også har lyst til at forkæle hende med en lækker beauty-gave, skal du se med her, når vi guider dig til de allerskønneste gaver, du kan give din mor på den særlige søndag. Der vil være gaveideer til mange typer af mødre og i flere prisklasser.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.