Vi guider

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Duftlys spreder hygge, velvære og dejlig duft. Snup vores guide til at finde det rette duftlys, som kan brænde godt og længe uden at sode stuen til.

Duftlys skaber velvære og spreder en hyggelig stemning og herlig aroma i dit hjem. Men hvilket duftlys skal du vælge, og hvordan bør du håndtere det bedst? Følg den her enkle guide, og find ud af, hvordan du kan få mest glæde af dit duftlys.   

9 ting du skal vide, når du tænder duftlys

1. Tænk over, hvilken voks du vælger

Der har været meget snak om levende lys og indeklima de seneste par år. Så længe du tager visse forholdsregler og er opmærksom på, hvilken voks og hvilke materialer dit lys er produceret af, bør du sagtens kunne nyde den hygge, velvære og delikate duft, som et duftlys kan give.


Rigtig mange duftlys bliver i dag lavet af bæredygtigt fremstillet vegetabilsk voks som for eksempel soyavoks, bivoks og bomuldsvoks. Disse typer voks udleder langt færre partikler end konventionelle stearinlys, fordi voksen brænder mere jævnt, og fordi du undgår paraffin og mange skadelige tilsætningsstoffer.

​​​​​​​

Som med alle levende lys – uanset materiale – er det dog vigtigt, at du klipper vægen ned, at de tændte lys ikke står i træk, og du straks slukker lyset, hvis det begynder at sode. Derudover er det altid en god vane at lufte ud, når du har haft duftlys tændt.


Alt du skal vide om æteriske olier

Spot Trenden

Alt du skal vide om æteriske olier

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber ved aromaterapi, saunaolie og i kosmetik. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Læs også

2. Undgå ringe i lyset

Har du nogensinde oplevet, at der opstår dybe ringe nede i dit duftlys, og der bliver ved med at danne sig en pøl af smeltet voks, som aldrig når helt ud til lysets kanter? Det er super ærgerligt, når det sker. For det første går der en masse duftlys til spilde, men når flammen brænder længere og længere nede i et hul, får flammen mindre ilt og begynder at sode mere, og det er jo dårligt nyt for dit indeklima.


For at undgå de dybe ringe i lyset og for at få det maksimale ud af dit duftlys, bør du derfor lade lyset brænde indtil hele overfladen er smeltet ensartet, første gang du tænder det. Det tager typisk cirka fire timer. Slukker du det for tidligt første gang, vil lyset nemlig aldrig smelte længere end ud til den første ring, der bliver skabt.      


3. Find din favoritduft

Intet duftlys uden en dejlig duft. Det er gerne naturlige, æteriske duftolier eller parfumeolier, der skaber lysets duft. Dufte er en meget individuel ting.


Vi har alle dufte, vi foretrækker, og nogle er mere sensitive end andre, men der er nogle generelle egenskaber ved de forskellige aromaer, som gør sig gældende. 


Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs også

Godt til badeværelset:

Citrusnoter, milde blomsternoter og vandagtige noter skaber en let friskhed, som især egner sig til toiletter og badeværelser, hvor duften endelig ikke må blive for tung.


Om du er mest til den enkle eller farverige stil, vil du med vores udvalg af duftlys helt sikkert finde det lys, som passer til netop dit badeværelse.


Godt til stuen: ​​​​​​​

Din stue skal først og fremmest emme af varme og hygge, og derfor vil gourmandnoter som vanilje, ingefær og honning, trænoter som sandeltræ og cedertræ og blomsternoter som neroli og patchouli være velegnet.


Hos Matas finder du forskellige duftlys, der indeholder flere af disse noter, som med deres unikke duft og udseende vil skabe en ekstra hyggelig stemning i stuen.


KUN ONLINE
White Tea & Ginger 5,5 x 6,7 cm
MerakiDuftlys
79,95 kr.
(1)

Godt til soveværelset: ​​​​​​​

Soveværelset er dit helle og skal være en atmosfære fyldt med ro og velvære. Gå efter blide og beroligende duftnoter som lavendel, jasmin, sandeltræ og cedertræ.


Vil du skabe en mere sensuel stemning, er mere eksotiske noter som ylang ylang, musk og vanilje sagen.


KUN ONLINE
TromborgScented Candle
319,95 kr.
(1)
Sandalwood & Jasmine 8 x 10,5 cm
MerakiDuftlys
149,95 kr.
(5)
Parfumeguide: 11 dufte med friske citrusnoter

Vi guider

Parfumeguide: 11 dufte med friske citrusnoter

Hvis der er noget, der minder mig en god ferie sydpå, eller fører mit sind tilbage til de hyggelige sommerstunder herhjemme, må det næsten være en frisk parfume med masser af citrusnoter. I dette lille skriv har jeg derfor samlet 11 af de bedste dufte, der beriget med noter af citrus. Let’s go!

Læs også

Duften af naturen

Fyld dit hjem med varmen fra Le Couvent Herba Mystica duftlys, som har en koncentration på 12 % ren parfume og er baseret på højkvalitets plantevoks.


Lyset frigiver en lækker duft af plantesafter og ærtebælge og blander sig med sprudlende kardemomme, som giver  fornemmelsen af at tage naturen med indenfor. ​​​​​​​


Duften af en tur i skoven

Duftlyset SKOG fra Skandinavisk giver rummet en skøn duft og atmosfære, der minder om en stille sejltur til en øde ø, hvor du er omgivet af skovens grønne omfavnelse. Duftlyset har en dejlig duft af birkesaft hyben og skovlilje, der vil bringe foråret med indenfor.


Duftlyset er lavet af vegetabilsk voks og har et fint trælåg, der beskytter lyset mod snavs og støv, når det ikke er i brug. Lyset har en brændetid på +45 timer.


65 g
SKANDINAVISKSKOG Duftlys med Låg
169,95 kr.
(2)
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Igen i år bliver vores forår beriget med nogle helt nye parfumer - ja tak! I artiklen her afslører jeg 10 af de store duftnyheder, som jeg er overbevist om, bliver et hit.

Læs også

Duften af en skandinavisk have

Scandinavian Garden er et fint duftlys fra Meraki. Lyset er lavet på olie fra sojabønnen og giver dig et rent lys, der soder væsentligt mindre end et almindeligt stearinlys.


Lyset kommer i et flot, mørkt glas, der giver en cool kontrast til det moderne hjem. Lyset har en brændetid på 35 timer.


Scandinavian Garden 8 x 10,5 cm
MerakiDuftlys
149,95 kr.
(8)

Duften af bedstes pæretærte

Duftlys fra Blanche er 100 procent nedbrydelige og 100 procent vegetabilske uden skadelige stoffer, paraffin eller petroleum. Duftlysene er også veganske og indeholder derfor hverken bivoks eller andre animalske ingredienser.


Du kan vælge mellem mange varianter, men Honey Sweets spreder en sød, varm og fristende duft af honningglaseret pæretærte, som bedstemor ville have lavet den.


Duften af ren afslapning

Du kender måske den populære duft fra Clean, Warm Cotton? Clean Space Warm Cotton er et beroligende duftlys til dit hjem, der giver samme fornemmelsen af afslapning og nyvasket tøj som parfumen.


Warm Cotton Candle er lavet af sojavoks og bomuldsvæger. Med en brændetid på 40 timer, er du sikret en hyggelig stemning til hjemmet og en rolig følelse af velbehag i flere timer.


KUN ONLINE
324,95 kr.
(1)
Den ultimative guide til ansigtsmasker

Vi guider

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Sheet masker, kulmasker, lermasker og peel off masker… Det kan være svært at vælge den helt rigtige ansigtsmaske til netop din huds behov (og måske føler du endda, at du har brug for mere end én?) Følg guiden her og få et overblik over de forskellige masker og deres funktion.

Læs også

4. Udseendet betyder noget


Hvordan dit duftlys dufter, er naturligvis altafgørende. Men udseendet betyder også noget, så hvis dit duftlys skal stå og brænde i vindueskarmen i op til 60 timer, bør det jo pynte imens. Vælger du et fint design, er lyset også kønt at se på, når det er slukket.


Du kan få mange skønne duftlys i Matas, som passer fint til en enkel og nordisk indretning takket være brugen af glas, træ og lyse farver.


5. Vælg den rette størrelse​​​​​​​

Dit duftlys’ vigtigste opgave er at sprede hygge og en skøn duft. Et godt duftlys bør kunne sprede sin duft ud i hele lokalet, det står i, men alle lys har deres begrænsninger. Jo større et lokale du har, jo større lys bør du derfor vælge. Så enkelt er det!    


6. Gå efter lang brændetid​​​​​​​

Alt godt har jo en ende, men brændetiden på dit duftlys er afgørende for lysets kvalitet og levetid. Jo længere det kan brænde og afgive en god duft, jo mere får du for pengene. Ideelt set bør du ønske et duftlys med en stærk og ensartet flamme, der afgiver så lidt sod som muligt. Mange duftlys lover en brændetid fra 35 timer op til 60 timer.       


Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Spot Trenden

Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Grønne planter i hjemmet er ikke bare dejlige at kigge på – de renser også luften for affaldsstoffer, støvpartikler og CO2. Nogle planter er særligt gode til netop at rense luften. Få en guide til dem her.

Læs også

7. Trim din væge

For at dit duftlys kan brænde så rent og ensartet som muligt, skal du trimme vægen. Det skal du altid gøre, inden du tænder det – det gælder også allerførste gang. En for lang væge får lyset til at brænde ujævnt og skaber sod og os, der er dårligt for indeklimaet, og som sviner glasset til. En væge på 3 mm er en meget passende længde.   


8. Brug en lyseslukker!

At puste lyset ud er måske det sjoveste ved hele oplevelsen, men puster du for voldsomt, risikerer du at skabe sod og en skarp røglugt, som ikke gavner nogen eller noget. Brug hellere en lyseslukker, eller sørg for at puste lyset forsigtigt ud, og gør det i nærheden af et åbent vindue, så du får eventuel røg gelejdet hurtigt ud af lokalet.   


9. Så længe bør lyset være tændt​​​​​​​

Duftlys af en ordentlig kvalitet indeholder en tilstrækkelig mængde duftolier, så du ikke behøver at have lyset brændende i timevis. Ud over den allerførste gang, hvor lyset gerne skal brænde i op til fire timer, så overfladen bliver helt smeltet, kan du nøjes med et par timer ad gangen. Aromaen fra duftlyset burde derefter holde dit rum velduftende i timevis.   


Relaterede produkter

KUN ONLINE
65 g
SKANDINAVISKHYGGE Duftlys med Låg
169,95 kr.
KUN ONLINE
MerakiDuftlys
Fra 79,95 kr.
(16)

Relaterede artikler

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Vi guider

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Af Nanna Skousbøll

Har lange og mange dage på hjemmekontoret sat sig i kroppen som spændinger i ryg og nakke? Så kunne du sikkert trænge til en omgang massage, og den gode nyhed er, at du nemt kan klare det selv derhjemme – med hjælp fra din partner, en skøn massageolie eller et effektivt massageapparat.

Læs Mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Af Matas

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Maria Bech-Jensen

Hvilke dufte er de bedst sælgende og mest populære til kvinder? Det afslører jeg i artiklen her, hvor jeg har undersøgt, hvilke dufte der er blandt de mest solgte på matas.dk. Let's start!

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek