• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage
Vi guider

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Duftlys spreder hygge, velvære og dejlig duft. Snup vores guide til at finde det rette duftlys, som kan brænde godt og længe uden at sode stuen til.

Duftlys skaber velvære og spreder en hyggelig stemning og herlig aroma i dit hjem. Men hvilket duftlys skal du vælge, og hvordan bør du håndtere det bedst? Følg den her enkle guide, og find ud af, hvordan du kan få mest glæde af dit duftlys.   

9 ting du skal vide, når du tænder duftlys

1

Tænk over, hvilken voks du vælger


Der har været meget snak om levende lys og indeklima de seneste par år. Så længe du tager visse forholdsregler og er opmærksom på, hvilken voks og hvilke materialer dit lys er produceret af, bør du sagtens kunne nyde den hygge, velvære og delikate duft, som et duftlys kan give.


Rigtig mange duftlys bliver i dag lavet af bæredygtigt fremstillet vegetabilsk voks som for eksempel soyavoks, bivoks og bomuldsvoks. Disse typer voks udleder langt færre partikler end konventionelle stearinlys, fordi voksen brænder mere jævnt, og fordi du undgår paraffin og mange skadelige tilsætningsstoffer.

​​​​​​​

Som med alle levende lys – uanset materiale – er det dog vigtigt, at du klipper vægen ned, at de tændte lys ikke står i træk, og du straks slukker lyset, hvis det begynder at sode. Derudover er det altid en god vane at lufte ud, når du har haft duftlys tændt.


Efterårets 10 nye dufte

Nyhed

Efterårets 10 nye dufte

Det er så småt tid til at finde de lune sweatre og seje ankelstøvler frem. Dyk ned i sæsonens nye dufte, der passer til den hyggelige årstid med varme noter og smukke flakoner. Her kan du se efterårets mest populære duft-nyheder.

Læs også
2

Undgå ringe i lyset


Har du nogensinde oplevet, at der opstår dybe ringe nede i dit duftlys, og der bliver ved med at danne sig en pøl af smeltet voks, som aldrig når helt ud til lysets kanter? Det er super ærgerligt, når det sker. For det første går der en masse duftlys til spilde, men når flammen brænder længere og længere nede i et hul, får flammen mindre ilt og begynder at sode mere, og det er jo dårligt nyt for dit indeklima.


For at undgå de dybe ringe i lyset og for at få det maksimale ud af dit duftlys, bør du derfor lade lyset brænde indtil hele overfladen er smeltet ensartet, første gang du tænder det. Det tager typisk cirka fire timer. Slukker du det for tidligt første gang, vil lyset nemlig aldrig smelte længere end ud til den første ring, der bliver skabt.      3

Find din favoritduft


Intet duftlys uden en dejlig duft. Det er gerne naturlige, æteriske duftolier eller parfumeolier, der skaber lysets duft. Dufte er en meget individuel ting. Vi har alle dufte, vi foretrækker, og nogle er mere sensitive end andre, men der er nogle generelle egenskaber ved de forskellige aromaer, som gør sig gældende. 


Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Vintermånederne er lige om hjørnet og det betyder masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Hos Matas Natur finder du mange grønne og naturlige welnessprodukter, som gør din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs også


Godt til badeværelset:


Citrusnoter, milde blomsternoter og vandagtige noter skaber en let friskhed, som især egner sig til toiletter og badeværelser, hvor duften endelig ikke må blive for tung.


Om du er mest til den enkle eller farverige stil, vil du med vores udvalg af duftlys helt sikkert finde det lys, som passer til netop dit badeværelse.


Blanche Medium Citrus Burst 145 g
129,95
DU OPTJENER 13 Point
Flere varianter
Aroma Works Serenity Candle 7 x 5,5 cm
144,95
DU OPTJENER 15 Point

Godt til stuen:

​​​​​​​

Din stue skal først og fremmest emme af varme og hygge, og derfor vil gourmandnoter som vanilje, ingefær og honning, trænoter som sandeltræ og cedertræ og blomsternoter som neroli og patchouli være velegnet.


Hos Matas finder du forskellige duftlys, der indeholder flere af disse noter, som med deres unikke duft og udseende vil skabe en ekstra hyggelig stemning i stuen.


SKANDINAVISK SKOG Mini Scented Candle 55 g
149,95
DU OPTJENER 15 Point
Meraki Duftlys White Tea & Ginger
44,95
Førpris 59,95
DU OPTJENER 5 Point
Blanche Large Cotton Vanilla 210 g
159,00
DU OPTJENER 16 Point

Godt til soveværelset:

​​​​​​​

Soveværelset er dit helle og skal være en atmosfære fyldt med ro og velvære. Gå efter blide og beroligende duftnoter som lavendel, jasmin, sandeltræ og cedertræ.


Vil du skabe en mere sensuel stemning, er mere eksotiske noter som ylang ylang, musk og vanilje sagen.


Flere varianter
Tromborg Scented Candle Calming
279,95
DU OPTJENER 28 Point
Meraki Duftlys Sandalwood & Jasmine
82,95
Førpris 109,95
DU OPTJENER 9 Point
Aroma Works Duftlys Petitgrain & Lavender
144,95
DU OPTJENER 15 Point
Undgå plastikposer - Hjælp os med at hjælpe kloden

Nyhed

Undgå plastikposer - Hjælp os med at hjælpe kloden

Vi ved efterhånden alle, at det er vigtigt at reducere plastikforbruget for klimaet skyld. For at undgå unødvendige plastikposer, begynder de også at koste et par kroner i Matas. Ikke for at tjene penge – overskuddet går nemlig ubeskåret til Matas Hjertesager, som blandt andet støtter Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen.

Læs også

Duften af en regnvejrsdag


Fyld dit hjem med varmen fra CLEAN Rain duftlys, som er lavet af håndhældte soyablandinger, der brænder i op til 60 timer. Lyset frigiver en frisk og delikat duft, som giver en fornemmelsen af den skønne duft fra en mild regnvejrsdag.


Duftnoterne består af åkander, violblade og margueritter, melon, påskeliljer, vandmynte samt en sensuel bund af flydende musk og træ.

Clean Home Rain Duftlys
329,95
DU OPTJENER 33 Point

Duften af en tur i skoven


Duftlyset ØY fra Skandinavisk giver rummet en skøn duft og atmosfære, der minder om en stille sejltur til en øde ø, hvor du er omgivet af skovens grønne omfavnelse. Duftlyset har en dejlig duft af hunderosens hyben og friske æbler, der vil bringe foråret med indenfor.


Duftlyset er lavet af vegetabilsk voks og har et fint trælåg, der beskytter lyset mod snavs og støv, når det ikke er i brug. Lyset har en brændetid på +45 timer.SKANDINAVISK ØY Scented Candle 190 g
279,95
DU OPTJENER 28 Point
Derfor skal du spise loppefrøskaller

Spot Trenden

Derfor skal du spise loppefrøskaller

Loppefrøskaller, der hverken har noget med lopper eller frøer at gøre, er uundværlige for en del danskere, der døjer med mave- og tarmproblemer, og det uanset om det er løs eller hård mave, der er problemet. Vi dykker ned i skallerne med de mange egenskaber.

Læs også

Duften af en skandinavisk have


Scandinavian Garden er et fint duftlys fra Meraki. Lyset er lavet på olie fra sojabønnen og giver dig et rent lys, der soder væsentligt mindre end et almindeligt stearinlys.


Lyset kommer i et flot, mørkt glas, der giver en cool kontrast til det moderne hjem. Lyset har en brændetid på 35 timer.Meraki Duftlys Scandinavian Garden
82,95
Førpris 109,95
DU OPTJENER 9 Point

Duften af bedstes pæretærte


Duftlys fra Blanche er 100 procent nedbrydelige og 100 procent vegetabilske uden skadelige stoffer, paraffin eller petroleum. Duftlysene er også veganske og indeholder derfor hverken bivoks eller andre animalske ingredienser.


Du kan vælge mellem mange varianter, men Honey Sweets spreder en sød, varm og fristende duft af honningglaseret pæretærte, som bedstemor ville have lavet den.


Blanche Medium Honey Sweets 145 g
129,00
DU OPTJENER 13 Point

Duften af ren afslapning


Aroma Works benytter naturens fineste soja til at lave deres duftlys. Duften stammer fra 100 procent rene æteriske olier, og Serenity Candle lægger op til ren afslapning og ro takket være en duftsammensætning af citrus, citrongræs og den eksotiske blomst, neroli.


Du kan vælge mellem to størrelser – det her lys har en størrelse på 9 x 8 cm og en brændetid på 36 timer.Flere varianter
Aroma Works Serenity Candle 9 x 8 cm
299,95
DU OPTJENER 30 Point
Den ultimative guide til ansigtsmasker

Vi guider

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Sheet masker, kulmasker, lermasker og peel off masker… Det kan være svært at vælge den helt rigtige ansigtsmaske til netop din huds behov (og måske føler du endda, at du har brug for mere end én?) Følg guiden her og få et overblik over de forskellige masker og deres funktion.

Læs også
4

Udseendet betyder noget


Hvordan dit duftlys dufter, er naturligvis altafgørende. Men udseendet betyder også noget, så hvis dit duftlys skal stå og brænde i vindueskarmen i op til 60 timer, bør det jo pynte imens. Vælger du et fint design, er lyset også kønt at se på, når det er slukket.


Du kan få mange skønne duftlys i Matas, som passer fint til en enkel og nordisk indretning takket være brugen af glas, træ og lyse farver.


5

Vælg den rette størrelse


Dit duftlys’ vigtigste opgave er at sprede hygge og en skøn duft. Et godt duftlys bør kunne sprede sin duft ud i hele lokalet, det står i, men alle lys har deres begrænsninger. Jo større et lokale du har, jo større lys bør du derfor vælge. Så enkelt er det!    


6

Gå efter lang brændetid


Alt godt har jo en ende, men brændetiden på dit duftlys er afgørende for lysets kvalitet og levetid. Jo længere det kan brænde og afgive en god duft, jo mere får du for pengene. Ideelt set bør du ønske et duftlys med en stærk og ensartet flamme, der afgiver så lidt sod som muligt. Mange duftlys lover en brændetid fra 35 timer op til 60 timer.       


Giv din tørstige efterårshud et skønhedspift

Nyhed

Giv din tørstige efterårshud et skønhedspift

Få gløden tilbage med blot et par sprøjt med den prisvindende SuperFruit Hydrating Face Mist fra danske Beauté Pacifique. Face Mist’en er af de fem effektive produkter i hudplejeserien SuperFruit Skin Enforcement, og er rig på virksomme ingredienser fra nordiske Superfruits.

Læs også
7

Trim din væge


For at dit duftlys kan brænde så rent og ensartet som muligt, skal du trimme vægen. Det skal du altid gøre, inden du tænder det – det gælder også allerførste gang. En for lang væge får lyset til at brænde ujævnt og skaber sod og os, der er dårligt for indeklimaet, og som sviner glasset til. En væge på 3 mm er en meget passende længde.   


8

Brug en lyseslukker!


At puste lyset ud er måske det sjoveste ved hele oplevelsen, men puster du for voldsomt, risikerer du at skabe sod og en skarp røglugt, som ikke gavner nogen eller noget. Brug hellere en lyseslukker, eller sørg for at puste lyset forsigtigt ud, og gør det i nærheden af et åbent vindue, så du får eventuel røg gelejdet hurtigt ud af lokalet.   


9

Så længe bør lyset være tændt


Duftlys af en ordentlig kvalitet indeholder en tilstrækkelig mængde duftolier, så du ikke behøver at have lyset brændende i timevis. Ud over den allerførste gang, hvor lyset gerne skal brænde i op til fire timer, så overfladen bliver helt smeltet, kan du nøjes med et par timer ad gangen. Aromaen fra duftlyset burde derefter holde dit rum velduftende i timevis.   


Relaterede produkter

Aroma Works Signature Candle Set
399,95
DU OPTJENER 40 Point
Aroma Works Duftlys Mandarin & Vetivert
144,95
DU OPTJENER 15 Point
Meraki Duftlys Fig & Apricot
44,95
Førpris 59,95
DU OPTJENER 5 Point
Flere varianter
Aroma Works Duftpinde Spearmint & Lime
144,95
DU OPTJENER 15 Point

Relaterede artikler

Æblecidereddike - derfor skal du have en flaske

Spot Trenden

Æblecidereddike - derfor skal du have en flaske

Af Trine Brøndsted

Findes der et produkt, der har en berettigelse både på toilethylden, køkkenbordet og i skabet med rengøringsmidler? Ja. Her har vi samlet nogle af de mange fordele, der forbindes med æblecidereddike.

Læs Mere
Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Vi guider

Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Simply Clean – ny duft fra CLEAN

Nyhed

Simply Clean – ny duft fra CLEAN

Dufte baseret på de simple glæder i livet med rene ingredienser af højeste kvalitet. Det er indbegrebet af CLEAN.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage