Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Kom børnenes tørre hænder til livs

Håndvask og afspritning er hårdt mod små barnehænder. Se med når Marianne, der både er helse- og hudplejeekspert, guider dig til at vælge de mildeste og mest effektive produkter mod tørhed, sprukken hud, kløe og svie. Du kan stille spørgsmål undervejs når Marianne deler sine bedste tips til at få mest muligt ud af produkterne.

Vi sendte LIVE mandag d. 27/04

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med mandag d. 27/4 kl. 20:00!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Kom børnenes tørre hænder til livs Håndvask og afspritning er hårdt mod små barnehænder. Se med når Marianne, der både er helse- og hudplejeekspert, guider dig til at vælge de mildeste og mest effektive produkter. Mandag d. 27.04 kl. 20.00

Vores bedste råd mod tørre barnehænder

Marianne er både helse- og hudplejeekspert - og så er hun selv mor. Hun kender dermed til alle udfordringerne forbundet med tørre hænder som følge af hyppig håndvask og afspritning, vi i særdeleshed oplever for tiden.


I dag deler hun ud af sine bedste tips til at komme tørhed, sprukne hænder, kløe og rødme til livs. Ud over en masse fantastiske produktanbefalinger, får du - hvis du scroller lidt ned - to metoder til at sikre, at produkterne virker ekstra effektivt.

Vælg milde produkter

Det giver naturligvis mening, at vælge så milde produkter som muligt, når det kommer til børn. Her anbefaler Marianne, at du kigger efter en parfumefri håndcreme eller produkter som er Svane- eller Astma Allergi-mærkede. På den måde sikrer du dig, at kun de mest skånsomme ingredienser er brugt i produktet med sikkerhed for, at det kan bruges af hele familien.


Neden for finder du en masse gode eksempler på skønne håndcremer uden parfume. Matas Glycerin Håndcreme har vundet en "Bedst i Test" hos TÆNK, og er særligt effektiv til tørre og ru hænder. Den fås både i en rejsestørrelse man nemt kan have med i skoletasken samt i en stor 200 mL version hele familien kan dele.


Matas Mild håndcreme er et nyere skud på stammen: der er igen tale om en uparfumeret variant, og denne bærer både Svanemærket og Astma Allergi Danmarks blå krans. Vælg denne for en lidt lettere konsistens, der trænger hurtigt ind, men stadig efterlader huden behagrlig og gennemfugtet. Den fås ligeledes i flere størrelser.

Bekæmp ekstra tør og skadet hud

Kan problemet ikke fikses med en "almindelig" håndcreme, kan det være nødvendigt at opgradere til et produkt, der er endnu mere plejende. Her anbefaler Marianne, at du leder efter produkter med højt fedtindhold.


Hendes personlige favoritter er Matas Medicare Fedtcreme 70%, som er meget fed i konsistensen og ultra plejende. Beauté Pacifiques X-tra Dry Skin Fix er også en favorit i Mariannes bog: det er et produkt, hun altid har liggende derhjemme og som hun bruger på sine egne børn, når den er helt gal med tør og irriteret hud.

Ekstra plejende cremer

Skånsom håndvask

Selvom håndvasken naturligvis er en nødvendighed, kan man gøre meget for at holde den så mild som muligt. Ud over at undgå at bruge for varmt vand, kan man vælge milde håndsæber. Neden for, ser du et udpluk af Mariannes favoritter til en skånsom vask.

To suveræne råd til maksimal effekt

Man kommer langt ved at vælge de rigtige produkter, men med et par simple teknikker, kan du tage deres performance til et helt nyt niveau. Her er to go-to råd fra Marianne, som giver dig den maksimale effekt af dine håndcremer.


"Spejlægget"
Første teknik kalder Marianne "spejlægget". Den går i bund og grund ud på, at tilsætte olie til sin håndcreme, for at gøre den ekstra nærende. Du har måske læst, at at højt fedtindhold er at foretrække i håndcremer - men ikke alle bryder sig om den mere klistrede konsistens det giver. Det kan du slippe for ved at bruge denne teknik. Forestil dig at håndcremen er æggehviden og olien er blommen - så har du et spejlæg. Tilføj et par dråber olie til håndcremen, mix og påfør.


Sov med bomuldshandsker
Dette tip er til de lidt ældre børn - eller voksne - som godt kan håndtere at skulle sove med et par handsker på. Kom et tykt lag af din yndlingshåndcreme på - evt. supplere med "spejlæg"-teknikken, og træk et par bomuldshandkser over hænderene du sover med natten over. De sørger for at skabe et lunt og fugtbevarende mlijø, der fremmer helingen af tør og sprukken hud.

Vi sender man-tor kl. 20:00, men du kan allerede nu se flere shows her

Hvad skal du gøre når din hud pludselig ændrer sig

Matas LIVE

Hvad skal du gøre når din hud pludselig ændrer sig

Af Matas

Selvom vi er født med en bestemt hudtype, oplever vi alligevel, at vores hud ændrer sig hele tiden. Den kan eksempelvis være tør og stram i perioder eller måske døje med bumser. I dag guider kosmetiker Zita dig til de bedste produkter at vælge, når din hud ændrer sig - så du kan komme tilbage til normalen.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere