Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
Nyfødt baby: Hvad skal vi huske?
Den lille ny er på trapperne, og I står snart over for forældreskabet. Det skaber stor glæde – og en lille smule usikkerhed. For har man nu fået rigtig styr på alting, og ligger sutterne klar? Er pusletasken fyldt med alt det, man har brug for? Se med i denne live, hvor vi guider dig gennem de praktiske ting, du får brug for i den første tid af forældreskabet lige fra pakning af hospitalstasken til den nybagte mors bedste råd.
Sundhed & Velvære
Vi sendte LIVE torsdag d. 02/06

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Alt du skal huske til din nyfødte baby og hospitalstasken

Tiden op til fødslen kan være enormt stressende og hektisk, for hvad skal man egentlig huske at have klar til det lille nyfødte barn? For førstegangsforældre kan det især være svært at gennemskue, hvad der er essentielt at have liggende i pusletasken. I denne Matas LIVE har vi derfor sammensat en fuld tjekliste, der sikrer, at din pusletaske er fyldt med alle de vigtigste ting til dig og baby - både i tiden på hospitalet, men også til når I bringer jeres nyfødte med jer hjem.

Tjekliste: Det skal du bruge til din nyfødte baby

Det kan være en god ide at få styr på alle de vigtige ting som din baby får brug for i god tid inden fødslen. På den måde undgår du at blive stresset, og du kan stille og roligt sikre, at du får samlet det hele sammen i ro og mag.


Vi har nedenfor samlet en liste over en række essentielle ting som din nyfødte baby har brug for, eller kan få gavn af, i sine første måneder.


1) Rens og plejeprodukt til bleskift: En babynumse der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud under bleen og forebygge røde babynumser.


2) Engangsbleer og stofbleer: Det er en god og bæredygtig ide at investere i nogle stofbleer. Køb gerne en 20-30 stykker og gerne flere. Du kan også købe engangsbleer, som måske er det letteste til at begynde med, hvor din baby kræver rigtig mange bleskift i løbet af dagen.


3) Sutter: Der findes tonsvis af forskellige sutter, og det er ikke til at vide hvilke din baby foretrækker. Prøv dig derfor frem med nogle forskellige. Det er dog en god ide at vente med sutter i de første par måneder, da det ellers kan give en problematisk ammestart.


4) Tandbørste: Selvom at en baby ikke har tænder i dets første levemåneder, er det stadig en god ide at børste gummerne. Dette har til formål at lindre kløe og vænne babyen til at få en tandbørste i munden.


5) Næsesuger: Ligesom os voksne opbygger en baby snot i næsen og dette kan være rigtig ubehageligt, hvis det ikke kommer ud. En baby kan selvfølgelig ikke selv finde ud af at pudse næse, hvorfor en næsesuger er dejligt at have ved hånden.


6) Sutteflasker: Selvom de fleste mødre vælger at amme, er det altid en god ide at investere i nogle sutteflasker, og gerne en 2-3 stykker.  


7) Babytøj: Du behøver ikke at have den helt store gaderobe klar, men gerne en 3-5 sparkedragter, et par natdragter, mindst én varm trøje samt nogle babysokker og evt. babyfutter. Det er en rigtig god ide at finde sparkedragter med lynlås der går hele vejen ned, så du ikke konstant skal tage hele sparkedragten af, hver gang du skal skifte ble.


8) Termometer: Her skal du vælge et termometer der kan benyttes i numsen, da det er mere præcist end et øretermometer samt lettere at anvende på en baby. Brug evt. noget vaseline når du benytter termometret.


9) Babyalarm: Disse er et MUST så du altid kan have styr på om alt er som det skal være hos den lille nye.


10) Blespand: I starten skal din baby skiftes rigtig mange gange dagligt, så det kan hurtigt blive en masse ture frem og tilbage til skraldespanden. Derfor er det en god ide at investere i en blespand, der kan stå ved siden af puslebordet.

SPAR 20%
Olívy Baby Care Diaper Change 500 ml
Medlemspris
135,96 kr.169,95 kr.Spar 34,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
Libero Touch Bleer Str. 1, 22 stk.
Medlemspris
31,96 kr. 39,95 kr.Spar 8,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
BIBS Stofbleer Blush/ 70 x 70 cm
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.Spar 20,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
Nûby Tandbørste, Sæt i 3 step, Blå
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.Spar 20,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
Mininor Næsesuger
Medlemspris
31,96 kr. 39,95 kr.Spar 8,-
Omron FlexTemp Smart Termometer
129,95 kr.
SPAR 20%
KUN ONLINE
Beurer Babyalarm BY84
Medlemspris
719,96 kr.899,95 kr.Spar 180,-
Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Vi guider

Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Familieforøgelse betyder masser af indkøb og redebyg, men med det enorme udvalg af baby-produkter, kan det være svært at spotte, hvad der er nødvendigt – og ikke mindst hvad der er det bedste på markedet. Vi har udvalgt fire uundværlige must-haves, der blandt andet er allergivenlige, men også gør livet med bebs lettere og grønnere. Fælles for de fire produkter er, hands down, at vi ikke selv ville være dem foruden i vores hverdag med småbørn, så læs med her og lad dig inspirere. For selvfølgelig

Læs også

Olívy Baby Care Diaper Change - Sig farvel til røde babynumser

Olívy Baby Care Diaper Change er et skånsomt alternativ til vand, sæbe og vådservietter, der samtidig plejer og beskytter huden under bleen. Resultatet er en hud lige så fin som på resten af kroppen.


Produktet er baseret på en kombination af jomfruolivenolie og en mild kalkopløsning. Olien blødgør og tilfører huden vigtige naturlige fedtstoffer, og kalken virker lindrende og syreneutraliserende. Olívy renser effektivt som en sæbe og opretholder huden normale pH-værdi. Det efterlader en åndbar hinde, som styrker barrierefunktionen og beskytter huden.


Sådan gør du:

  • Ryst flasken
  • Hæld Olívy, svarende til størrelsen af en valnød, ud på en stor vatrondel
  • Rens hele bleområdet med vatrondellen, så urinen fjernes og produktet trænger ind i huden
  • Afføring kan fjernes med vand, inden der renses med Olívy.
SPAR 20%
Olívy Baby Care Diaper Change 500 ml
Medlemspris
135,96 kr.169,95 kr.Spar 34,-
SPAR 20%
Olívy Baby Care Diaper Change 250 ml
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.Spar 20,-
SPAR 20%
Olívy Baby Care Diaper Change 500 ml
Medlemspris
135,96 kr.169,95 kr.Spar 34,-

Tjekliste: Det skal du have med i hospitalstasken

Hospitalstasken er ligeledes god at have styr på i ordentlig tid. Her er det vigtigt at tænke over, hvad du har brug for når du ligger på hospitalet - både inden og efter du har født. Vi har sammensat en liste over nogle gode bud på, hvad du kan have med, men det er ofte meget individuelt hvad man har behov for.


1) Hospitalstaske: Hospitalstasken kan blot være en stor weekendstaske. Det er også oplagt med en pusletaske, da du alligevel får brug den.


2) Ammepudder og ammeindlæg: Mælk lækker ofte efter amning, og derfor kan et være rart at have nogle ammepuder eller ammeindlæg ved hånden lige fra starten.


3) Morgenkåbe og behageligt tøj: Komfort er det vigtigste efter fødsel, så sikre dig, at du har noget behageligt tøj og undertøj med.


4) Bodylotion, ansigtscreme og personlig pleje: Man skal aldrig gå ned på creme, og du ved ikke hvor længe du kan have behov for at være på hospitalet. Det er derfor en god ide at pakke en bodylotion og ansigtscreme samt andet personlig pleje som du har behov for.


5) Lanolinsalve: Brystvorterne kan hurtigt blive ømme ved amning, og derfor er det en god ide at have lanolinsalve ved hånden.   


6) Efterfødselsbind: Efterfødselsbind er et MUST at have med i hospitalstasken.

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Alt om pigmentpletter: Eksperten guider

Matas LIVE

Alt om pigmentpletter: Eksperten guider

Af Matas

Livet kommer med masser af minder og livserfaring, man ikke vil være foruden – men det sætter også sine spor på huden, blandt andet i form af pigmentpletter, der viser sig rundtomkring på kroppen. Vil du også gerne vide, hvordan du bedst muligt giver de ujævne plamager kamp til stregen? Så er det her den perfekte live til dig. Med vores ekspert Stephanie Berg i studiet guider vi dig nemlig til det bedste beredskab mod pigmentpletterne. Stil desuden alle dine spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Tættere på Svanemærket

Matas LIVE

Tættere på Svanemærket

Af Ida Hinchely Kyhn

I denne live dykker vi ned i de bedste Svanemærkede produkter og gør dig klogere på, hvad den lille, hvide svane egentlig betyder for dig og din hverdag. Sammen med Heidi Belinda Bugge, som er miljøekspert hos Svanemærket, guider vi til en håndfuld skønne, Svanemærkede produkter, som du kan bruge i din daglige rutine. OBS: LIVEN var planlagt til d. 21/04 men grundet tekniske udfordringer er den rykket til d. 18/05

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.