• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Sådan behandler du uren teenagehud

Selvom uren hud rammer langt de fleste mennesker i løbet af deres liv betyder det ikke, at det er sjovt at have med at gøre. Særligt i teenageårene ændrer huden sig meget på grund af hormonproduktionen, og det kan medføre uren hud i sværere eller mildere grad. I dag deler kosmetikeren og kemiingeniøren deres bedste tips til at behandle uren teenagehud - og kommer også ind på, hvad du bestemt IKKE skal gøre.

Vi sendte LIVE mandag d. 12/10

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Vi sendte LIVE mandag d. 12/10 - men du kan altid se videoen her:

KUN på Matas.dk: Ole Henriksen går LIVE Ole Henriksen gæster Matas LIVE til et eksklusivt interview, hvor du kan stille ham spørgsmål undervejs! Tirsdag d. 07.07 kl. 09.30
Sådan behandler du uren teenagehud I dag deler kosmetikeren og kemiingeniøren deres bedste tips til at behandle uren teenagehud - og kommer også ind på, hvad du bestemt IKKE skal gøre. Mandag d. 12.10 kl. 20.00

Se med mandag d. 12/10 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Uren hud er ikke noget du behøver at leve med

Når det kommer til uren hud teenagehud, så kan det være meget svært at finde den rette kur. Som teenager har du en tendens til oftere at få bumser grundet en øget mængde kønshormoner i din krop. Disse kønshormoner får din hud til at producerer mere hudfedt og resulterer i urenheder.


Alle unge får bumser i ny og næ, men næsten hver tredje dreng og pige i puberteten har så store problemer med uren hud, at det kræver en eller anden form for behandling. Dette kaldes også for akne, og her henviser vi til, at du kontakter egen læge, da dette i visse tilfælde bør behandles medicinsk.  


Det er vigtigt at understrege forskellen på almindelige urenheder og akne, da disse behandles forskelligt. Der er en stærk sammenhæng mellem akne og bumser. Akne betegnes som en hudsygdom, mens bumser blot er et symptom på dette. Hvis du lider af akne, så har du en meget aggressiv vækst af bumser, hvorimod et par bumser, der kommer i forbindelse med stress, menstruation eller andet ikke er akne.  


Heldigvis findes der mange produkter som kan afhjælpe problemet, så du behøver altså ikke at gå gennem teenageårene med en uren hud. Kemiingeniøren Cecilia og kosmetikeren Zita, guider dig i dagens Matas LIVE til, hvilke produkter du bør gå efter, for at gøre en ende på din urene hud.

Tip nr. 1

Det bedste du kan gøre for din hud, og det gælder ikke kun den urene hud men alle typer, er at rense den. Grunden til, at du skal rense din hud dagligt er, at en tynd film af bl.a. døde hudceller, støv, snavs og sved ophober sig på huden hen over dagen. Vasker du dig kun med vand, får du ikke opløst festet, og så optages din hudpleje dårligere og du risikerer, at porerne stoppes til.


Den urene hud har brug for så mild pleje som muligt, og Cecilia og Zita anbefaler dig at bruge en rensemælk fremfor f.eks. en gel eller en skum. Dette skyldes, at rensemælken er det mildeste form for renseprodukt, og det fremprovokerer ikke irritation i huden.


Nilens Jord Cleansing Milk er en cremet og dybdevirkende rensemælk, som effektivt fjerner makeup og snavs fra huden. Skyl den af med lunkent vand, hverken for koldt eller for varmt, da huden kan blive irriteret ved begge.

(16)
Nilens Jord Cleansing Milk 200 ml
119,95
Optjen 12 point

Tip nr. 2

Når du har renset ansigtet, er det en god ide at følge op med en toner. Toneren fjerner eventuel overskydende fedt, snavs eller makeup og forbereder huden på at modtage fugt. Toneren er ikke et nødvendigt step, men den kan sikre dig, at dit fremtidige resultat bliver endnu bedre.


Clinique Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion er specifikt rettet mod at bekæmpe urenheder. Det er en mild og antibakteriel eksfoliering, der fjerner døde hudceller og overskydende fedt, som kan føre til urenheder. Den renser porerne og reducerer olien fra hudoverfladen samtidig med, at den synligt lindrer rødme og irritation. Det er et vidunder-produkt til den urene hud!

(24)
Clinique Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion 200 ml
184,95
Optjen 19 point

Tip nr. 3

En af de bedste måder til at opnå en blød, ensartet og bumsefri hud er at bruge en kemisk peeling med salicylsyre. Salicylsyre er særlig godt til problematisk hud, da det er fedtopløseligt og derfor uden problemer kan trænge igennem fedtstofferne i huden.


T-Zone Peeling er en mild, vandbaseret eksfoliering, der IKKE skal vaskes af. Den eksfolierer effektivt hudens overflade, renser porerne i dybden og forbedrer hudens cellefornyelse. Både hudens udseende og tekstur bliver forbedret markant.


Du kan også vælge at eksfolierer med en mælkesyre peeling. Lactic Acid 10% + HA 2% er en alfa hydroxylsyre, der med sin 10% formulering giver en mild eksfoliering.  

(44)
Matas Striber T-Zone Peeling til Uren Hud Uden Parfume 50 ml
44,95
Førpris 59,95
Optjen 5 point
(16)
The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% 30 ml
63,95
Optjen 7 point

Tip nr. 4

Vitaminer og mineraler er ligeledes yderst vigtigt til at bekæmpe urenheder. Niacinamide 10% + Zinc 1% er en højkoncentreret vitamin- og mineral-formel, der er udarbejdet til at bekæmpe urenheder.


Niacinamide er derudover også meget effektivt i forbindelse med bekæmpelse af talgknopper, da den indeholder zink.

(167)
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml
55,95
Optjen 6 point

Tip nr. 5

Det sidste step til at bekæmpe en uren hud er fugt. Selvom din hud måske er fedtet, så betyder det ikke, at du ikke skal fugte den!


Super3 Booster fra Beauté Pacifique er et nyt gennembrug til den urene hud. Cremen indeholder tre effektive vitamin-A typer, som gendanner tabt kollagen ved at stimulere hudens naturlige produktion af kollagen og elastin. Den indeholder derudover ingredienser som nedsætter en evt. overproduktion af fedtstoffer i huden, der medvirker til, at urenhederne opstår.


Plaisir No Shine Oil Free Gel er en olie-fri ansigtsgel, der let trænger ind i huden. Gelen egner sig godt til den fedtede, irriterede og urene hud, da dens bløde formel med rige og aktive ingredienser, vil gå ind og berolige huden og mindske den overskydende fedtproduktion. Desuden indeholder den keratin, der forbedrer hudens elasticitet og virker cellefornyende.


Matifying Hydrating Cream Combination To Oily Skin er en pulveragtig gelé-dagcreme med en mat finish, der egner sig til den kombinerede og fedtede hudtype. Cremen indeholder 88% ingredienser fra naturen – bl.a. frugter, blomster og planteekstrakter, der har en anti-pollution effekt og giver huden masser af ny energi.      

Tip nr. 3

Den franske skuespillerinde Birgitte Bardot var kendt for sit ikoniske mørke look. Her er mat hud essentielt, men det skal ikke være for tung en ansigtsmakeup. Man kommer langt med blot en let solkysset kulør. Til gengæld skal der være fuld fokus og knald på øjnene. Definér globelinjen og tegn en blød eyeliner rundt om hele øjet. Sørg for en god mængde mascara, så du får voluminøse vipper. Læberne skal holdes i en neutral farve såsom nude eller ferskenfarvet.

Look 2: No makeup-makeup

Et no makeup-makeup look ses også tit blandt Parisiske kvinder. Her skal de naturlige, smukke træk i ansigtet fremhæves. Påfør en farvet dagcreme, da det giver let farve til huden. Brug kun pudder i T-zonen og dup blotting papers på huden i løbet af dagen for at fjerne fedtet i huden. Tæm brynene med en god browgel. Den kan evt. indeholde en smule farve, og ellers kan den være helt transparent. Definér dit ansigt med contour og highlighter og tilføj en smule mascara, hvis dine vipper er lyse. Slut af med en lip balm med plumping effekt. TIP: Ønsker du en smule mere farve til ansigtet, kan du med fordel have røde læber. Den røde farve går rigtig godt med en neutral ansigtsmakeup.

No makeup-makeup look

(7)
Sisley BLUR Expert
619,95
Optjen 62 point
(6)
Clarins Pore Perfecting Perfect Skin Kit
349,95
Optjen 35 point
(1)
Sisley Tinted Moisturizer SPF15 2 Medium
734,95
Optjen 74 point
(0)
Sisley Le Phyto Rouge 42 Rouge Rio
364,95
Optjen 37 point

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage