Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
Sådan finder du den rigtige farve foundation
Foundation er et fantastisk produkt: den kan give os en smuk og ensartet hud, booste vores glød eller dække en bums. Dog er det en udfordring for mange, at vælge den rigtige farve og tit kommer man hjem med én, der er lidt "off". I dag viser vi dig en nem metode der rammer den rigtige farve hver gang, så du for altid kan vinke farvel til foundationkant og alskens mærkelige farvetoner.
Makeup
Vi sendte LIVE tirsdag d. 29/09

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Vi sendte LIVE tirsdag d. 29/9 - men du kan altid se videoen her:

Vi sendte LIVE tirsdag d. 29/09

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

KUN på Matas.dk: Ole Henriksen går LIVE Ole Henriksen gæster Matas LIVE til et eksklusivt interview, hvor du kan stille ham spørgsmål undervejs! Tirsdag d. 07.07 kl. 09.30
Sådan finder du den rigtige farve foundation Vink farvel til foundationkanten! I dag guider Cecilia dig til en nem og hurtig metode der sikrer det rigtige farvematch på din foundation - hver gang. Tirsdag d. 29.09 kl. 20.00

Se med tirsdag d. 29/09 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Bliv din egen farveekspert

Vi har alle været der: Vi har brug for en ny foundation men famler nærmest i blinde efter hvilken vi burde vælge. Nogle gange går vi i butikken og prøver os frem, andre gange tager vi chancen online, men oftes ender vi desværre med en farve, der enten er for orange, lyserød eller grå – det er som en ond cirkel!


I dagens Matas LIVE vil skønhedseksperten Cecilia guide dig til, hvordan du finder det perfekte farvematch til din hud. Når du er færdig med vores guide, vil du være i stand til at farvematche dig selv fuldstændig og forhåbentlig undgå fejlkøb i fremtiden.

Hvilken farve og undertone har din hud?

Der er to ting du skal være opmærksom på, når du skal finde din foundationfarve: hudens farve og hudens undertone. Hudfarven er heldigvis simpel at afgøre – hvor lys eller mørk er du? Målet og fidusen med en foundation er, at den skal ligne vores egen hud, bare smukkere, så derfor er det vigtigt at foundationen passer til din hudfarve. Den skal hverken være for mørk eller for lys, da produktet allerede her vil se helt forkert ud på din hud.


Hudens undertone er lidt mere kompliceret at tyde. Overordnet set opdeles huden i tre undertoner: varm, kold og neutral. En hud med en varm undertone har en overvægt af gule pigmenter i sig, den kolde undertone har en overvægt af røde eller rosa pigmenter mens den neutrale undertone falder et sted mellem den gule og rosa.

Hvordan identificerer du en varm undertone?

Der findes flere måder at identificere en varm undertone, men her er et par tommelfingerregler:


Du har en varm undertone hvis:

 • Dine blodårer fremstår grønlige
 • Foundations har en tendens til at se ferskensfarvede ud på dig, når du får fat i en forkert nuance
 • Du passer NC-farverne fra MAC
 • Du passer W-farverne fra Estée Lauder
 • Du passer BD-farverne fra Chanel
 • Du passer W-farverne fra L’Oréal  

Foundations til en varm undertone

Hvordan identificerer du en kold undertone?

Der findes flere måder at identificere en kold undertone, men her er et par tommelfingerregler:


Du har en kold undertone hvis:

 • Dine blodårer fremstår blålige
 • Foundations har en tendens til at se orange ud på dig, når du får fat i en forkert nuance
 • Du passer NW-farverne fra MAC
 • Du passer C-farverne fra Estée Lauder
 • Du passer BR-farverne fra Chanel
 • Du passer C-farverne fra L’Oréal

Foundations til en kold undertone

Hvordan identificerer du en neutral undertone?

Der findes flere måder at identificere en neutral undertone, men her er et par tommelfingerregler:


Du har en neutral undertone hvis:

 • Dine blodårer fremstår blå-grønne
 • Foundations har en tendens til at se lyserøde ud på dig, når du har fat i en forkert nuance
 • Du passer NC-farverne fra MAC
 • Du passer N- eller W-farverne fra Estée Lauder
 • Du passer B- eller BD-farverne fra Chanel
 • Du passer N- eller W-farverne fra L’Oréal

Foundations til en neutral undertone

Sådan farvematcher du

Næste trin i processen er hvordan du rent faktisk farvematcher dig selv. Der findes mange gode råd derudover, men Cecilia føler at én speciel metode altid fungerer – og det er at matche din foundation til din hals.


Der er flere årsager til, at Cecilia mener at netop denne metode er bedst. For det første, er ansigtet en naturlig forlængelse af halsen, så den ultimative metode til at undgå foundationkant er at sørge for, at ansigtet har samme farve.


For det andet tillader klimaet herhjemme ikke altid tøj der viser bryst eller kraveben, og derfor givet det ikke mening at matche sin foundation hertil, selvom brystet er et populært område til foundation-match.


En tredje grund til at matche med halsen, og f.eks. ikke bare ansigtet er, at huden i ansigtet har en tendens til at være lysere, da du (forhåbentlig) bruger solcreme til dagligt. Herved ender du med en foundation der i virkeligheden er for lys til resten af kroppen. Modsat kan du ende med en for mørk farve, hvis du matcher farven på overfladen af hånden, da hænderne altid er udsat for solens stråler og derved mørkere.   

Look 1: Birgitte Bardot

Den franske skuespillerinde Birgitte Bardot var kendt for sit ikoniske mørke look. Her er mat hud essentielt, men det skal ikke være for tung en ansigtsmakeup. Man kommer langt med blot en let solkysset kulør. Til gengæld skal der være fuld fokus og knald på øjnene. Definér globelinjen og tegn en blød eyeliner rundt om hele øjet. Sørg for en god mængde mascara, så du får voluminøse vipper. Læberne skal holdes i en neutral farve såsom nude eller ferskenfarvet.

Birgitte Bardot look

Look 2: No makeup-makeup

Et no makeup-makeup look ses også tit blandt Parisiske kvinder. Her skal de naturlige, smukke træk i ansigtet fremhæves. Påfør en farvet dagcreme, da det giver let farve til huden. Brug kun pudder i T-zonen og dup blotting papers på huden i løbet af dagen for at fjerne fedtet i huden. Tæm brynene med en god browgel. Den kan evt. indeholde en smule farve, og ellers kan den være helt transparent. Definér dit ansigt med contour og highlighter og tilføj en smule mascara, hvis dine vipper er lyse. Slut af med en lip balm med plumping effekt. TIP: Ønsker du en smule mere farve til ansigtet, kan du med fordel have røde læber. Den røde farve går rigtig godt med en neutral ansigtsmakeup.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.